Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 1591
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Gyanett
Aktív fórumos
Aktív fórumos
119 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60470 Üzenet linkje2008-05-14 17:14:06  Válasz a #60466. hsz-ra

Az igazival biztosan. Tzatzikivel + görög salátával jobban ízlik nekem.
# 1592
Yvett
Aktív fórumos
Aktív fórumos
130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60499 Üzenet linkje2008-05-14 22:37:00 

Sziasztok!

Bár elvetemülten szárazföldi állatokat fogyasztok, azért olvasgatom a tippeket.

A rántott dolgokat szeretem, és lehet, hogy így egy kicsit "közelebb" kerülök a kagylóevéshez. DE!!! Most akkor mi van azzal, hogy a kagylók 40%-a fertõzött jószág??

Bevallom nektek, hogy én marhára "félek" a betegségektõl. De úgy, hogy ha tüsszent, vagy köhög valaki mellettem, inkább visszatartom a lélegzetem. Ez a gyengém. (meg szõke is vagyok)

Szóval egyek vagy ne egyek?

És bár nem ide tartozik, de ha valaki meg tudná mondani, hogy mikortól lehet oltást kérni gyereknek hepatitis A ellen, azt megköszönném. Másfél éves a drágám...

Yvett

# 1593
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60501 Üzenet linkje2008-05-14 22:58:17  Válasz a #60466. hsz-ra Előzmény #60466

icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Szisztok!

Ugy nézem végig eszem az egész nyaralást,köszi az összes ötletet már alig várom, csak már induljunk.

köszi:Timba

# 1594
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60506 Üzenet linkje2008-05-14 23:17:37  Re:

timba írta:
icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Szisztok!

Ugy nézem végig eszem az egész nyaralást,köszi az összes ötletet már alig várom, csak már induljunk.

köszi:Timba

Ennyivel nem úszod meg! icon_lol.gif Légy szíves, ha találsz Makrigialosban szuper Midja Szaganakit, hát akkor írd fel a taverna nevét és helyét, mert késõbb ott a helyem! icon_wink.gif icon_razz.gif icon_redface.gif

# 1595
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60513 Üzenet linkje2008-05-15 00:12:59  Válasz a #60506. hsz-ra Előzmény #60506

Majd figyelem hogy hol van tûz icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif mert ugye ott flambiroznak icon_idea.gif na akkor ott a helyünk icon_lol.gif icon_lol.gif ,imádom a kagylót,gyógyszer a cuccba,aztán lesz ami lesz icon_evil.gif icon_twisted.gif icon_razz.gif kibirjuk!!!! Már csak látnám icon_idea.gif Képeket cimeket hozom icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

üdv Timba

# 1596
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60514 Üzenet linkje2008-05-15 00:20:44 

Yvett írta:
És bár nem ide tartozik, de ha valaki meg tudná mondani, hogy mikortól lehet oltást kérni gyereknek hepatitis A ellen, azt megköszönném. Másfél éves a drágám...
Yvett

Egy eves kortol lehet kerni.

USAban most lett kotelezo a hepatitis A oltas:
forras: ( www.cdc.gov/vaccines/Pubs/vis/downloads/vis-hep-a.pdf )

A hepatitis A oltas februartol kotelezo Gorogorszagban is:
( forras: https://www.pis.gr/press/inter210308d.html )

Magyarorszagon meg nem kotelezo (?)
( forras: https://www.egeszsegkalauz.hu/oltasi-naptar-2008.xhtml )

A hepatitis B elleni oltas sokkal fontosabb.
Hepatitis C ellen nincs oltas.

# 1597
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60520 Üzenet linkje2008-05-15 08:01:08 

Yvett írta:
DE!!! Most akkor mi van azzal, hogy a kagylók 40%-a fertõzött jószág??

Tisztelettel érdeklõdnék; ezt a 40 % dolgot honnan vetted?
Amit a "tisztelt média" pofázott az a nyers kagylóra vonatkozik (hat), nem a hõkezeléssel elkészítettre!
Nyerset ne egyél!, de sütött, fõzöttel nem lehet gond!
Gondold már végig egy kicsit, ha ez igaz lenne az egész nemzetközi sajtó attól zengene, hogy Görögországban rakásra döglenek a túristák!
Én elég sokat dolgoztam a szakmában és én is nagyon kényes vagyok arra, hogy mit eszem, iszom, de soha nem tapasztaltam, hogy a felszolgált ételeknek stichje lenne, minden vendéglõs nagyon vigyáz mert ha egyszer ilyen megtörténne a helyi hatóság - mivel ez az elemi érdeke - nem hogy bezáratná a vendéglõjét, de be is falaztatná! Ráadásul egyre több kagyló tenyésztõ telep van az országban, az egyik legnagyobb éppen pl Makrigialosban, ezeken a helyeken folyamatosan "szüretelnek" és még így is kevés az áru szezonban, idelye sincs megromlani az árunak, a fagyasztott áru (az is nagyon jó, senki nem mondja meg, hogy frissbõl, vagy fagyasztottból készült a kaja) pedig nagyon komoly technológián megy keresztül, itt sem lehet gond.
Bocsánat a kifejezésért, de ez a 40 %-os dolog egszerüen marhaság, valaki hülyeséget írt-mondott, Te pedig bedõltél neki. icon_confused.gif

# 1598
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60521 Üzenet linkje2008-05-15 08:15:43  Re:

timba írta:
Majd figyelem hogy hol van tûz icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif mert ugye ott flambiroznak icon_idea.gif na akkor ott a helyünk icon_lol.gif icon_lol.gif ,imádom a kagylót,gyógyszer a cuccba,aztán lesz ami lesz icon_evil.gif icon_twisted.gif icon_razz.gif kibirjuk!!!! Már csak látnám icon_idea.gif Képeket cimeket hozom icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

üdv Timba

Ha a flambírozás tüzét Te már messzirõl észreveszed, aggódom, hogy ott már nem eszel semmit! icon_wink.gif icon_rolleyes.gif icon_lol.gif

# 1599
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60522 Üzenet linkje2008-05-15 09:05:39 

Szépséges reggelünk van h.apci!!

csak eszembe jutott a hétvégi grillezés,flambiroztam,meggyulladt.Az utolsó uveg ouzo nyitása,kicsi spriccentés a halra,jó nagy lángok,az egész kert kivilágosodott,de jó lett.Hát majd vigyázok.

# 1600
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60523 Üzenet linkje2008-05-15 09:10:37  Válasz a #60521. hsz-ra Előzmény #60521

Mivel úgy tûnik hasonló az érdeklõdési körünk: a szaganaki egy elkészítési eljárás (flambírozás+pradicsomos ragu+sajttal való sûrítés).
Szaganaki módra készítenek garnélát is (természetesen pucolva) és marhahús golyókat is.
(de egyszer kiváncsiságból csináltam csirke mellbõl is; jó lett)
Jó étvágyat icon_lol.gif

# 1601
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60525 Üzenet linkje2008-05-15 09:16:50  Válasz a #60523. hsz-ra Előzmény #60523

icon_biggrin.gif icon_rolleyes.gif mindent kifogok próbálni a kertben,nehogy leégessem a házat icon_razz.gif icon_redface.gif ,de most dolgoznom kéne icon_cry.gif icon_cry.gif irány Bpest,ott majd bekapok egy gyrost,estig kibirom. icon_twisted.gif icon_twisted.gif
# 1602
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60526 Üzenet linkje2008-05-15 09:20:55  Re:

Kakadu írta:
Mivel úgy tûnik hasonló az érdeklõdési körünk: a szaganaki egy elkészítési eljárás (flambírozás+pradicsomos ragu+sajttal való sûrítés).
Szaganaki módra készítenek garnélát is (természetesen pucolva) és marhahús golyókat is.
(de egyszer kiváncsiságból csináltam csirke mellbõl is; jó lett)
Jó étvágyat icon_lol.gif

Imádom az ilyen kajákat; recept elmentve! icon_redface.gif icon_lol.gif Az elsõ dolgaim között lesz, ha hazajövünk, hogy kipróbáljam ezt is, no meg a Stifado-t - régóta húzom-halasztom már! icon_wink.gif Ráadásul csodás aromájú saját befõzésû sûrû paradicsomlé van hozzá! icon_razz.gif

# 1603
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60586 Üzenet linkje2008-05-15 14:39:42  Válasz a #60499. hsz-ra Előzmény #60499

Kedves Yvett!

Tökéletesen igaza van Kakadúnak! Én is hallottam már ezt a marhaságot a kagylóról, de hidd el ez egy sületlenség. Nekem nagyon kényes a pocakom, de Görögországban a rántott kagyló a kedvenc kajám és még sosem lett tõle semmi bajom, pedig 11-szer voltam Hellasz földjén és rengeteget ettem (valamelyik fotóalbumomban van is kép róla).
Szóval nyugodtan egyél, mert isteni finom! icon_biggrin.gif

# 1604
Smnl
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
19 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60591 Üzenet linkje2008-05-15 15:37:22  Válasz a #60586. hsz-ra Előzmény #60586

az egész mögött szerintem a gyógyszer gyárak megalobbija lehet....
el kell adni azokat a vakcinákat gyorsan, amíg az adott gyógyszergyárnak kizárólagos gyártási joga van rá (mivel õ fejlesztette ki)

Vajon miért éppen most tiltják be az EU-ban a kullancsirtószereket, és miért éppen most rémísztgetik (valószinüleg ezúttal jogosan) az embereket a kullancsveszéllyel ??? "hmmmm, Emese ?!"

Hát azért, hogy vegyék már vége azokat a fránya vakcinákat...

Nem tudom hogy a hepatitis hány fokot bír ki - ennek utána lehet járni - de szerintem se vegye senkinek se kedvét a média.

Nekem a klasszikus fokhagymás kagyló piritóssal a kedvencem icon_biggrin.gif

# 1605
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#60611 Üzenet linkje2008-05-15 19:16:43  Re:

smnl írta:
Nekem a klasszikus fokhagymás kagyló piritóssal a kedvencem icon_biggrin.gif

A fokhagyma pedig mint tudjuk természetes penicilin.
És milyen finom icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 106 107 108 ... 139 140 141   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu