Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 105 106 107 ... 139 140 141   >
Üzenet
  H.apci | #60151 Üzenet | 2008-05-12 19:57:45 |
timba írta:
Ezt én is nagyon szeretném tudni,mert rántva még nem ettem csak láttam, h.apci küldte a képet, hátha a neve is meg van.

Sajnos nem tudom a nevét, nem is étlapról választottam, hanem eleve ezt akartam enni, így "egyszerûen" icon_rolleyes.gif elmagyaráztam (kéz, láb, angol, német icon_redface.gif - de fõleg német), mit szeretnék; megértették, hozták. Ez Makrigialosban a Makedonia tavernában (Anikó kedvenc helye) esett meg. icon_wink.gif icon_razz.gif
  Timba | #60154 Üzenet | 2008-05-12 20:19:10 | Válasz a #60151. hsz-ra Előzmény #60151
Szia h.apci!!

Tudtam hogy Rád kajában icon_lol.gif icon_lol.gif biztos számithatok!! Köszi,jobb hiján majd én is mutogatok icon_lol.gif icon_rolleyes.gif had bámuljanak mit is akarok.Persze más kérdésre is mindig válaszolsz,de ahogy közeleg az indulás ideje,mintha egyre többet ennénk a fórumon.Jókat egyetek a most következõ utatokon is és erezzétek jól magatokat,ugy tünik igazi kiránduló idõtök lesz. icon_smile.gif icon_smile.gif


üdv Timba
  H.apci | #60156 Üzenet | 2008-05-12 20:30:30 |
Szia timba!

Köszönöm a jókívánságot, de talán nekem éppen ezt nem lenne szabad mostanság. icon_redface.gif Leszoktam a cigirõl nagyon sok év után, s elõször nem is volt gond, de most már hízok, pedig eddig sem voltam sovány. icon_cry.gif Elnézést az off-ért! icon_rolleyes.gif
  Bryam | #60177 Üzenet | 2008-05-12 22:12:31 | Válasz a #59993. hsz-ra Előzmény #59993
Szia Ágni!
Rájöttem aztán én is, hogy hülyeséget kérdeztem, de érdemes volt megnézni! Köszi szépen! Hát abban a salátában egy csepp olíva olaj nem volt, sem pirított kenyérmorzsa, szerintem valami kis gyenge ecetes lével meglottyintották, de le is öntötték róla. Hát ennyit az itteni görög salátáról! Be fogom kint pótolni! Köszi a segítséget! bryam
  Ágni | #60182 Üzenet | 2008-05-12 23:32:54 | Válasz a #60143. hsz-ra Előzmény #60143
A kagyló "midjá" , a rántott akármi "tigánitá" + akármi neve. De a kagyló nem lehet csak rántott, azt elõszõr meg kell fõzni. Rá kell kérdezni a midjára vagy "thallasziná"-ra (tengeri herkenyûk) és majd megmondják, elmutogatják milyük van:)
  Timba | #60203 Üzenet | 2008-05-13 09:48:57 | Válasz a #60182. hsz-ra Előzmény #60182
Szia Agni!

Köszönjük az infót,igy már tudok kérni kalamárit is,kagylót meg rántva nem ettem itt az ideje hogy megkóstoljam.Most csak pihenni és enni fogunk,mondom én, icon_smile.gif de közben biztos meglesz a kilóméter is ,hogy legyen étvágy.Mit ajánlasz?mit kóstoljak meg?? icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif
  Ágni | #60355 Üzenet | 2008-05-14 00:17:52 | Válasz a #60203. hsz-ra Előzmény #60203
Rossztól kérdezed, mert mindenevõ vagyok és mindent szeretek icon_smile.gif
  Kakadu | #60359 Üzenet | 2008-05-14 05:32:15 | Re:
timba írta:
Mit ajánlasz?mit kóstoljak meg?? icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif


A Midja Szaganakit!!!

A kagylót hagymával, paradicsommal, paprikával párolják, ouzóval flambirozzák, majd felöntik egy kevés paradicsomlével és pürével. A végén reszelt fehér és sárga sajttal sûritik.
Menyei és Makriban van bõven, hiszen ott a kagylótelep icon_lol.gif
  Cilla | #60430 Üzenet | 2008-05-14 13:43:40 |
Ehhez hasonlót tanítottak meg nekünk elkészíteni Platamonason a háziak, azóta többször megcsináltuk itthon is. Az ugyan nem flambírozott, de viszont csípõs, innen hozatták az erõs pistát hozzá!
(Az egy jó nyaralás volt az Anett Tourssal, kifelé úgy összebarátkozott a csoport a buszon, hogy csináltunk egy nagy közös bulit Anettéknál tányértöréssel. Anyósa tanított meg minket erre az ételre. Én szedtem hozzá a kagylót egy emeletesbusznyi embernek, elhagytam a végére az összes körmöm icon_cry.gif )
  Kakadu | #60433 Üzenet | 2008-05-14 13:51:20 | Válasz a #60430. hsz-ra Előzmény #60430
Az hogy csípõs vagy sem teljesen izlés dolga, de a flamírozás kell neki és én egy kis õrölt köményt is szoktam bele tenni. Vendéglõs haverom elösszõr ugyan rosszalóan nézett ám, de azóta Õ is icon_lol.gif
Az ouzo és a kömény legalábbis unoka testvérek icon_wink.gif
  H.apci | #60435 Üzenet | 2008-05-14 14:15:55 | Re:
Kakadu írta:
...én egy kis õrölt köményt is szoktam bele tenni. Vendéglõs haverom elösszõr ugyan rosszalóan nézett ám, de azóta Õ is icon_lol.gif Az ouzo és a kömény legalábbis unoka testvérek icon_wink.gif

Ha ilyen gurman vagy, próbáld ki egyszer római köménnyel; egészen más ízvilág - talán az ouzoval jobban rokon icon_confused.gif , de csak óvatosan, mert nagyon intenzív az aromája! icon_wink.gif icon_razz.gif
  Josza2 | #60442 Üzenet | 2008-05-14 14:57:22 | Válasz a #60435. hsz-ra Előzmény #60435
Sziasztok!
A flambírozás ez esetben hogy történik? Az egészet nyakon öntöm ouzóval. majd meggyujtom,(és remegve várom a helyi tûzolzóságot, icon_lol.gif késõbb rutinosan nyilatkozom az ujságíróknak túlélésem körülményeirõl) vagy hogy? icon_redface.gif icon_lol.gif icon_wink.gif (Tûzvédelmi szempontból nem biztonságosabb, ha megiszom az ouzót, majd beleteszem a római köményt?) icon_wink.gif
A római kömény izgalmas megoldás lehet. A köménymagot egyébként nagyon szeretem és tényleg nagyon megy az ouzóhoz icon_exclaim.gif
Üdv: Josza
  Kakadu | #60464 Üzenet | 2008-05-14 16:57:50 | Válasz a #60442. hsz-ra Előzmény #60442
A negyedik vonulás után kiépítettük a forró drótot; kifejezetten kiváncsiak voltak a fiúk, hogy halon nélkül milyen az íze icon_lol.gif
Ha viszont nem vagy kiváncsi különösebben a brigádra akkor teljesen csöpögtesd le a kagylót és utána dobd rá a forró olíva olajra, 1-1,5 perc után már mehet rá az ouzó, rázogatod (nyeles serpenyõ), hogy egyenletesen eloszoljon a finomság, ha pedig elaludt a láng mehet bele elõbb a hagyma, kicsit késõbb a paprika, majd a pari, sózod, borsozod, kömény, bazsi, én néha rozmarigot is teszek bele egy keveset.
Ha megdinsztelõdtek paradicsom pûré és ivólé, 2-3 perc után a sajtok, attól jól besûrüsödik és kész. icon_razz.gif
  Gyanett | #60465 Üzenet | 2008-05-14 16:59:01 | Válasz a #60143. hsz-ra Előzmény #60143
Szia Kakadu!

A "Mudia thganita" nevet találtam a neten. Már nem emlékeztem rá.
De az ízére igen! icon_wink.gif

  Kakadu | #60466 Üzenet | 2008-05-14 17:01:52 | Válasz a #60465. hsz-ra Előzmény #60465
Tartárral finom lehet!
Már úgy értem igazi tartárral. mely majonézbõl készül száraz fehér bor és tejföl (görög yoghurt) hozzáadásával.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 105 106 107 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu