Bár elvetemülten szárazföldi állatokat fogyasztok, azért olvasgatom a tippeket.
A rántott dolgokat szeretem, és lehet, hogy így egy kicsit "közelebb" kerülök a kagylóevéshez. DE!!! Most akkor mi van azzal, hogy a kagylók 40%-a fertõzött jószág??
Bevallom nektek, hogy én marhára "félek" a betegségektõl. De úgy, hogy ha tüsszent, vagy köhög valaki mellettem, inkább visszatartom a lélegzetem. Ez a gyengém. (meg szõke is vagyok)
Szóval egyek vagy ne egyek?
És bár nem ide tartozik, de ha valaki meg tudná mondani, hogy mikortól lehet oltást kérni gyereknek hepatitis A ellen, azt megköszönném. Másfél éves a drágám...
Ugy nézem végig eszem az egész nyaralást,köszi az összes ötletet már alig várom, csak már induljunk.
köszi:Timba
Ennyivel nem úszod meg! Légy szíves, ha találsz Makrigialosban szuper Midja Szaganakit, hát akkor írd fel a taverna nevét és helyét, mert késõbb ott a helyem!
Majd figyelem hogy hol van tûz mert ugye ott flambiroznak na akkor ott a helyünk ,imádom a kagylót,gyógyszer a cuccba,aztán lesz ami lesz kibirjuk!!!! Már csak látnám Képeket cimeket hozom
És bár nem ide tartozik, de ha valaki meg tudná mondani, hogy mikortól lehet oltást kérni gyereknek hepatitis A ellen, azt megköszönném. Másfél éves a drágám...
Yvett
DE!!! Most akkor mi van azzal, hogy a kagylók 40%-a fertõzött jószág??
Tisztelettel érdeklõdnék; ezt a 40 % dolgot honnan vetted?
Amit a "tisztelt média" pofázott az a nyers kagylóra vonatkozik (hat), nem a hõkezeléssel elkészítettre!
Nyerset ne egyél!, de sütött, fõzöttel nem lehet gond!
Gondold már végig egy kicsit, ha ez igaz lenne az egész nemzetközi sajtó attól zengene, hogy Görögországban rakásra döglenek a túristák!
Én elég sokat dolgoztam a szakmában és én is nagyon kényes vagyok arra, hogy mit eszem, iszom, de soha nem tapasztaltam, hogy a felszolgált ételeknek stichje lenne, minden vendéglõs nagyon vigyáz mert ha egyszer ilyen megtörténne a helyi hatóság - mivel ez az elemi érdeke - nem hogy bezáratná a vendéglõjét, de be is falaztatná! Ráadásul egyre több kagyló tenyésztõ telep van az országban, az egyik legnagyobb éppen pl Makrigialosban, ezeken a helyeken folyamatosan "szüretelnek" és még így is kevés az áru szezonban, idelye sincs megromlani az árunak, a fagyasztott áru (az is nagyon jó, senki nem mondja meg, hogy frissbõl, vagy fagyasztottból készült a kaja) pedig nagyon komoly technológián megy keresztül, itt sem lehet gond.
Bocsánat a kifejezésért, de ez a 40 %-os dolog egszerüen marhaság, valaki hülyeséget írt-mondott, Te pedig bedõltél neki.
Majd figyelem hogy hol van tûz mert ugye ott flambiroznak na akkor ott a helyünk ,imádom a kagylót,gyógyszer a cuccba,aztán lesz ami lesz kibirjuk!!!! Már csak látnám Képeket cimeket hozom
üdv Timba
Ha a flambírozás tüzét Te már messzirõl észreveszed, aggódom, hogy ott már nem eszel semmit!
csak eszembe jutott a hétvégi grillezés,flambiroztam,meggyulladt.Az utolsó uveg ouzo nyitása,kicsi spriccentés a halra,jó nagy lángok,az egész kert kivilágosodott,de jó lett.Hát majd vigyázok.
Mivel úgy tûnik hasonló az érdeklõdési körünk: a szaganaki egy elkészítési eljárás (flambírozás+pradicsomos ragu+sajttal való sûrítés).
Szaganaki módra készítenek garnélát is (természetesen pucolva) és marhahús golyókat is.
(de egyszer kiváncsiságból csináltam csirke mellbõl is; jó lett)
Jó étvágyat
Mivel úgy tûnik hasonló az érdeklõdési körünk: a szaganaki egy elkészítési eljárás (flambírozás+pradicsomos ragu+sajttal való sûrítés).
Szaganaki módra készítenek garnélát is (természetesen pucolva) és marhahús golyókat is.
(de egyszer kiváncsiságból csináltam csirke mellbõl is; jó lett)
Jó étvágyat
Imádom az ilyen kajákat; recept elmentve! Az elsõ dolgaim között lesz, ha hazajövünk, hogy kipróbáljam ezt is, no meg a Stifado-t - régóta húzom-halasztom már! Ráadásul csodás aromájú saját befõzésû sûrû paradicsomlé van hozzá!
Tökéletesen igaza van Kakadúnak! Én is hallottam már ezt a marhaságot a kagylóról, de hidd el ez egy sületlenség. Nekem nagyon kényes a pocakom, de Görögországban a rántott kagyló a kedvenc kajám és még sosem lett tõle semmi bajom, pedig 11-szer voltam Hellasz földjén és rengeteget ettem (valamelyik fotóalbumomban van is kép róla).
Szóval nyugodtan egyél, mert isteni finom!
az egész mögött szerintem a gyógyszer gyárak megalobbija lehet....
el kell adni azokat a vakcinákat gyorsan, amíg az adott gyógyszergyárnak kizárólagos gyártási joga van rá (mivel õ fejlesztette ki)
Vajon miért éppen most tiltják be az EU-ban a kullancsirtószereket, és miért éppen most rémísztgetik (valószinüleg ezúttal jogosan) az embereket a kullancsveszéllyel ??? "hmmmm, Emese ?!"
Hát azért, hogy vegyék már vége azokat a fránya vakcinákat...
Nem tudom hogy a hepatitis hány fokot bír ki - ennek utána lehet járni - de szerintem se vegye senkinek se kedvét a média.
Nekem a klasszikus fokhagymás kagyló piritóssal a kedvencem