Teljesen igazad van,én is nagyon aggódnék,mivel nem magamról van szó!Ha ajándék egy ut,azt szeretnénk,ha a legjobb lenne minden!
Szerintem sem lesz annyira gyors a lefolyás...egy okos embertől hallottam,hogy az üdülők-és persze legfőképpen az üdültetők,mert legyünk őszinték,az ő kezük is maguk felé hajlik-védelme ugy is megoldható lesz,ha devizacserére kerül a sor,hogy már másnap beárazzák a drachmát,és kapunk egy átváltási számot,ennek alapján a boltban simán lehet továbbra is euróval fizetni...mondjuk kérdés ,mekkora az a szám...de,ha valaki csak alapellátásban gondolkodik,azért "több ezer" euró nem hiszem,hogy lenne!
Egyébként Paralián tényleg van annyi magyar,akik tudnak segiteni idegen nyelvet nem beszélő honfitársakon.Ha a leendők eléggé kommunikativak,akkor ettől nem kell félteni őket...szóval próbálj megnyugodni!
Kedves leendő utasaink ! Itt Paralián a helyiek olyannyira összefogtak hogy minden ideutazó vendégnek kedvező benyomást keltsenek, hogy végigtisztítják a partot a parkokat Minden ház, üzelet tisztán, ragyogva vár minket. A magyar embereket egyébként is különös barátsággal fogadják. De tudom hogy ez EGÉSZ GÖRÖGORSZÁGRA IGAZ ! Bátran induljanak el, itt nyugalomra , biztonságra és vendégszeretetre lelnek.
Tudom, hogy kissé túlparázom a dolgot, de sajnos - vagy sem- én ilyen vagyok
"Miskolciutas": busszal mennek GT-s szervezéssel.
Tudom, hogy tényleg megoldható válság idején is minden, gondolok itt a pénznemre, hisz nálunk is lehet €-val fizetni, epdig nem vaguynk euróövezeti tagok, csak azért mégis a féltés van bennem. És pláne amiatt is, mert a GT-nek a görög desztináció a legnagyobb körben és legszélesebb számban eladott útvonala. És mivan ha oylan sokan visszamondják... Én ettől is tartok. Mert persze lehet benzint venni, meg elég kaját vinni, és tény, hogy nem Athén, de sosem tudhatod. ÉS pláne mivel mi pont abban az időben - 4 napos csúszással- megyünk Törökországba...sehogy nem tudunk segíteni, csak telefonon.
Egyébként most már itthon is azon a véleményen vagyunk, hogy csak nem mondják le az utat, max meglátjuk. Főleg azért is rossz, mert tudom hogy "anyósomnak" Göröghon a legnagyobb vágya már évek óta. Most leszerveztük, a tavalyi szuper élményekre hivatkozva és nem szeretnék csalódást okozni nekik. athénba nem engedjük őket fakultatívval, az biztos, messze is van Paraliáról meg egyébként is.
Tudom, hogy paranoiás vgyok, de ez van.
Persze nem szerettem volna senkinek a kedvét elrontani ezekkel a fejtegetésekkel, de azt gondolom, hogy jobb ha beszélünk róla, főként mivel itt vannak olyan emberek is, akik kint élnek és tudnak esetleg segíteni Vagy legalábbis próbálnak okosat mondani a saját belátásul szerint
Persze minden úgyis csak akkor derül ki, ha majd odakerülünk június-júliusra
Mindenesetre köszönöm még egyszer a sok segítséget, és nem akartam túlságosan az állóvizet felkavarni
Lehet én vagyok a hülye, de ezt nem értem. Én június 4.-től nézem az időjárást Parálián június 12.-ig. Ugyan az az idő járás oldal és mégis mind a két oldal más napokra írja a rossz időt. Vagy valamit elnézek? Most nem tudom ,hogy melyik a jó
Hát,ha az időjárás olyan lesz,mint amit jósolnak....nem nagyon kell a tengerben fürdeni!!Bár én minden évben megnézem több oldalon is,de eddig szerencsémre sosem olyan volt ,mint amit írtak!De a mostani elég pánikkeltő!!
Hát nagyon várom már az indulást és nagyon reménykedem ,hogy jó idő lesz, de énis kezdek elkeseredni. Ami külön bosszant, hogy minden oldal más időjárást ír, de az meg főképp ,aminek be tettem a linkjét az előző hozzászolásomba ugyan az az időjárás oldal mégis két különböző dolgot ír, ezt végképp nem értem. Eddig is június elején mentem nyaralni, eddig bejött hát most nem tudom el vagyok keseredve
Pár éve már járok ki Paráliára, mindig nézem az időjárás jelentést.
Voltam már Májusban,Júniusban,Júliusban és Augusztusban is. Júliusban és augusztusban nagyon sok időt töltöttem kint és nagyon ritka még a zápor is.
Májusban több eső szokott esni,Júniusban is előfordul,de szerintem senki ne alapozzon az időjárás jelentésekre. Ilyen hosszú távra vetítve,nagyon megbízhatatlan tapasztalatom szerint. A tenger hőmérséklete még nem az igazi ilyenkor,de azért lehet fürödni,napozni pedig simán. Benne van a pakliban a rossz idő,de egyrészt a tapasztalat,az hogy inkább a napsütés a jellemző ilyenkor és ne alapozzatok az időjárás jelentésre. Optimistán álljatok a kérdéshez szerintem.
nem vagy hülye, csak figyelmetlen , a két link két külön tartományban lévő városra vonatkozik. Valószínűleg az elsőre gondoltál: ez van a keleti parton, Szalonikitől délre. (a 2. linken lévő, a nyugati part, Párga alatt). Bár szerintem időpocsékolás 2 héttel előre időjárás jelentést keresgélni. Azt tutira neked -ennyivel előre- még a Jó Isten sem mondaná meg...na jó, Ő talán igen.
Viccen kívül: elég ha az indulás előtti utolsó 3 napban ránézel az első linkre, és még az sem lesz biztos.
Köszi így legalább tudom melyiket kell nézni, habár egyébként ahány időjárás oldal van annyit ír. Igazad van rá érek ezen idegeskedni ,hogy milyen idő lesz két nappal indulás előtt is, csak amikor valaki egész évben arra vár, hogy elmenjen a tengerpartra napsütés tenger koktél, akkor nagyon rosszul tud esni ,ha rossz idő lesz. Remélem kialakul addigra az idő
Már meg is mondta az Ibusz a fortuna nyaralást érdekes hogy ilyen hamar,de nem baj : ) ,idén is parália,ezúttal androméda apartman,junius 15,remélem már meleg lesz a viz
Mi augusztus elején megyünk Paraliára, és kérdezném azokat akik frissen hazaérkezők, hogy milyen árakra lehet számittani általában.
:gyros,ouzo(boltban kapható) sör, üdittő, fagyi, Sütemények, fánk, kenyér, motorbérlés, és egyébb Lidl-s árak érdekelnének.
Elöre is köszönöm. Mindenkinek kellemes, unalom mentes jó nyaralást!!!
-törölt nick 12762 | #185517 | 2012-05-27 21:23:40 | Válasz a #185238. hsz-ra
Az Androméda villa nagyon jó, új építés, elég jól felszerelt, kényelmes ágy... tavaly voltam ott. Az a környék nekem amúgy is elnyerte a tetszésemet, elég csendes is, mégis közelben van minden. Ami kicsit macerás volt, az az internet, andromédáéknál ugyanis nem volt, úgyhogy kénytelen voltam a Sky rooms apartman wifijén garázdálkodni, azt meg csak az erkélyről lehetett elérni
Ha kocsival mentek, javaslom hogy a szemközti apartmanok oldalában álljatok meg, dél után nem sokkal ott már árnyékban van a jármű