Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 5806
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175477 Üzenet linkje2011-09-11 23:04:36  Válasz a #175474. hsz-ra

Rendben, Toloban jó kis csapat lesz kint! icon_smile.gif

Vigyázunk mindenütt, a Evzoni után valószínű, alszunk is pár órát, majd meglátjuk, valamelyik kútnál meghúzódunk:)
Betartjuk a sebességet, éjjel leszünk Szerbiában, bár nem tudom éjszaka könnyebb-e ott vezetni- egyesek szerint igen.

Puszi még egyszer!

# 5807
NyifcsiFiszcsi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175621 Üzenet linkje2011-09-14 14:58:42 

Sziasztok!
icon_cool.gif
Jövőhét pénteken indulunk Tolóba, nagyjából azért választottuk, mert még akkor is jó idő lesz ott, meg mert rengeteg pozitív hozzászólást olvastunk Tőletek!
Egy kérdésünk van, biztosan Ti tudtok rá válaszolni:

MESÉLJETEK VALAMIT A LIDO VILLA APARTMANRÓL!!!

Ott fogunk megszállni, és nagyon érdekelne minket, hogy mennyire tiszta, milyen a konyhai felszereltsége? Bármilyen személyes tapasztalatot szívesen fogadunk Tőletek a szállással kapcsolatban...
Már nagyon várjuk és nagyon izgulunk, első közös nyaralásunk előtt!! icon_biggrin.gif

Köszönjük előre is! Szupi ez a fórum, csak így tovább!!! icon_wink.gif

# 5808
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175626 Üzenet linkje2011-09-14 18:16:20  Válasz a #175621. hsz-ra Előzmény #175621

Én személy szerint nem tudok róla mit mondani, de biztosan lesz valaki, aki segít, és volt már abban az apartmanban. Az is Ibuszos ugye?
Eléggé kihalt most a topic, sokan épp most utaztak el. icon_smile.gif
De szerintem is nagyon jó a fórum, mindenre lehet itt választ kapni.

# 5809
NyifcsiFiszcsi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175630 Üzenet linkje2011-09-14 18:41:06  Válasz a #175626. hsz-ra Előzmény #175626

Köszi azért, hogy foglalkoztál a kérdéssel! icon_lol.gif
Nekünk is feltűnt,h halott most a topik... remélem azért lesz vki, aki tudja...
Igen Ibuszos... na majd max meglepi lesz... ha még nem volt ott senki!
icon_smile.gif

# 5810
Wiskybol
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175676 Üzenet linkje2011-09-15 16:23:06 

Sziasztok! Van aki holnap indul Toloba Ibusszal és a Garnd Touris-sal. Csak két bőrönd pakolás közben benéztem icon_smile.gif reggel induluuunk icon_smile.gif már nagyon várom. :)puszi mindenkinek
# 5811
Wiskybol
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175705 Üzenet linkje2011-09-16 04:29:31 

mindenkinek jó utat, mi most indulunk:) vigyázzatok magatokra!puszi
# 5812
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175753 Üzenet linkje2011-09-17 21:02:28 

Üdvözlet Mindenkinek Toloból!icon_smile.gif
Én első látásra beleszerettem a faluba, hihetetlen hangulat van. icon_smile.gif Ráadásul ma iszonyú forróság volt, és még keddig tuti ilyen is marad, utána talán lehül picit a levegő. icon_smile.gif
Még nem találkoztam senkivel azok közül, akik kint vannak, de szerintem még összejön az a koktélozás. icon_smile.gif
Minden itt lévőnek jó nyaralást (lehet, hogy pont itt vagytok mellettem pár méterre, ki tudja), az otthoniaknak pedig kitartást, jövőre is lesz nyár, és nyaralás! icon_smile.gif

# 5813
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175795 Üzenet linkje2011-09-19 10:05:47 

Sziasztok!
Tegnap reggel hazaérkeztünk Tolóból. Még a két hét is elég hamar eltelt és még így ís maradt ki látnivaló.
Szerintem különleges, egyedi hangulata van Tolónak, pont olyan, amilyenre számítottam. Mi nem láttunk szemetes partot a faluban, a tenger is csodás és tiszta.
A szállásunk a Stella apartmanban volt, a másodikon, a főutcára néző erkélyekkel. Este kicsit hangos volt, éjjel 1-ig, hallottuk a szemben lévő palacsintázóból a felszűrődő görög zenét, de nem zavart a pihenésben.
Különben is, inkább gögög zenét halljak, mint düm-düm-öt, attól tutira nem tudtam volna aludni.
Egyszer fordult elő, hogy bulizó németek üvöltöztek éjjel az utcán, és felébredtünk a hangoskodásukra. Némi kis türelem után, a párom egy kis vízzel felhívta a figyelmüket a távozásra, hiába szóltunk nekik előtte, meg sem hallották.
Minden nap kora reggel jön a kukásautó, erre néhányszor felébredtünk, ha túl sokáig berregett alattunk.
Vasárnaponként és szerdánként a reggeli harangjátékra ébredtünk, félóránként, általában háromszor. Ezt viszont a környező házakból is jól lehet hallani.
Viszont, esténként jókat tudtunk mozizni az erkélyről, sok érdekeset láttunk, a tetőről pedig csodás a kilátás az öbölre.
A víz is nagyon közel van, ezért pár pillanat alatt, már meg is mártózhattunk, nem kellett dombot másznunk a szállásról.
Ez nekem most fontos volt, mert a lábam most gyógyulgat és nehéz lett volna hegyet mászni nap, mint nap.
A Stella mögötti partszakasz nekünk bejött, bár az első néhány méter köves a vízben, utána már homokos és lassan mélyül. Valamelyik családtagom segítségével megoldottam a bejutást.

A szállásról is írnék néhány szót.
Négyünknek tökéletes volt, az állítólag ötszemélyes apartman. Így kényelmesen elfértünk. Ha ki lett volna nyitva az ötödik ágy, akkor azért szűkösebb lett volna. A mellettünk lévő négy személyes lakást, inkább csak három személyesnek mondanám, a konyhás helyiség a két ággyal már kissé szűkös, és a rendes asztaluk is sem fért be, kint volt a teraszon, ott viszont nem tudták körül ülni, mert nem maradt hely a székeknek.
Tehát, mi jól elfértünk a 11-esben, és a 12-es is pont ilyen.
Két erkély tartozik hozzá, amik nem túl nagyok, jobb lett volna inkább egy nagyobb terasz, de ez ilyen. Az egyik erkélyen volt falra rögzített szárító, ami egy nagy szárító egyik kisebb ága, ez nagyon kicsinek, mi több, kevésnek bizonyult. Volt nálunk kötél, de egyszerűen nem volt hely, ahová tehettük volna, az árnyékoló vasára nem akartunk teregetni, ki az utcára.
A berendezés teljesen szokványos, bár a szekrényben nem volt polc, amit nem értek, miért nem. Mindent nem pakol az ember vállfára, így a többi cucc a bőröndben maradt. ( ez a polc-kérdés máshol is okozott már némi fejtörést )
A fürdőszoba a szokásos miniatűr méretekkel rendelkezik, de tiszta volt.
Az első használatkor rögtön kiderült, hogy a víz nem megy le, sem a tálcából, sem a mosdóból. Így hát ezt magunknak kellett megoldani, és ehhez még eszközt is találtunk a WC kagyló mögött, egy kis rövid nyelű pumpa személyében. A zuhanytálcánál sikerrel jártunk, nem ragoznám miket találtunk benne, de végre lefolyt a víz.
A mosdókagyló viszont makacsul tartotta magát, pedig még a szifont is leszereltük, hiába. Itt az lehetett a gond, hogy a lefolyó-dugója rögzített, kivenni nem lehet, sőt teljesen bezárni sem, ezért még a fürdőruha kiöblítése sem volt egyszerű, mert közben lenyomva kellett tartani a dugót. Lavórt nem találtunk, így a későbbiekben a mosogató medencéjét kellett használni erre a célra.
A konyhában a hagyományos tartozékokon kívül volt még kenyérpirító, mikro. A fiókban találtunk szedőkanalat, sőt még fakanalat is.
Ezeket mi nem használtuk, mert vittünk sajátot.
Kivétel nélkül minden konyhai eszköz, vastagon maszatos, zsíros volt.
Bármihez nyúltunk, azt előtte alaposan el kellett mosni. Máskor is el szoktuk mosni a használatba vett dolgokat, de itt már a látványuk is szörnyű volt. Azt gondolom, hogy ez az előttünk lakó sara, bár az is lehet, hogy ő sem használt ezekből semmit sem.
Némi kis tanakodás után, a fiókban lelt evőeszközöket, egy fiókkal lejjebb helyeztük, hogy a mieinknek legyen hely, és csak azokat súroltuk el, amikre szükségünk volt.
A hűtő nem a legkisebb méretű volt, nagyjából elfértünk benne.
Törölközőket kaptunk, egy kicsit, egy nagyot, egy héten egyszer, turnusváltáskor. Menetközben takarítás nem volt, de mi nem is igényeltük. TV van, de csak néha vetettünk rá egy-két pillantást, a fiúk néztek meccset.
Az első szobában van a légkondi, amit mi nem fizettünk be, de kereszthuzattal le tudtuk hűteni a helyiséget. A hálóban mennyezeti ventilátor van, ezt időnként használtuk a levegő forgatására, de én nem tudtam volna mellette aludni.
Összességében nem volt rossz szállás, tovább tartott leírnom a negatívumokat, mint amennyit foglalkoztunk vele.

Sok-sok helyen jártunk, béreltünk motorcsónakot, jókat kajáltunk, egy keveset pihentünk is.
Ha bármilyen kérdésem adódott, csak belibbentem az irodába, és másnapra már meg is válaszolták nekem, azt is, amire egyből nem tudtak felelni.
Ezért én is köszönettel tartozom a lányoknak, Áginak és Melindának.
Rengeteg kép készült, majd lesz belőle egy kis válogatás.
Lehetséges, hogy lesz beszámoló, de az némi időbe fog telni, most még zsibvásár van a fejemben.

Nagyon jól sikerült a nyaralás, ha tehetném még két hetet maradtam volna. A kilométer számláló 5065 megtett kilométert mutat.

Most egyelőre ennyi, nem tudom, egyáltalán van-e még valaki, aki ezután fog indulni...

A most kintlévőknek, pedig azt kívánom, legyen jó idejük, és teljen kellemesen minden percük!

# 5814
Rudiandi67
Aktív fórumos
Aktív fórumos
157 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175796 Üzenet linkje2011-09-19 10:22:57  Válasz a #175795. hsz-ra Előzmény #175795

Szia!
Örülök, hogy szerencsésen megérkeztetek. Majd, ha haza megyünk írok privit.
Üdv, Andi és Zoli

# 5815
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175798 Üzenet linkje2011-09-19 10:34:47  Válasz a #175796. hsz-ra Előzmény #175796

Rendben, de Ti még élvezzétek a nyaralást icon_cool.gif
# 5816
Kitty
Aktív fórumos
Aktív fórumos
282 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175893 Üzenet linkje2011-09-21 20:54:44 

Sziasztok! Nagyon hosszadalmas és bonyodalmas, közel 28 órás utunk volt hazafelé, de szerencsésen megérkeztünk ma este fél 7-kor Toloból!
Nagyon jó nyaralásunk volt, csodás idővel. Holnap bővebben írok, addig is a most érkezőknek jó nyaralást!

Külön köszönet Áginak és Ritának, akik segítségünkre voltak a kint tartózkodásunk alatt! icon_smile.gif

# 5817
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175894 Üzenet linkje2011-09-21 21:05:24  Válasz a #175893. hsz-ra Előzmény #175893

Szia Kitty, örülök, hogy jól éreztétek magatokat és szép idő volt. Ákos pénteken indul, azért remélem még Ő is szép időt fog ki!?
várom a bővebb beszámolódat, addig is jó pihenést. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 5818
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175931 Üzenet linkje2011-09-22 12:31:22 

Sziasztok, csak meg szeretném kérdezni, bár ha lesz időm elkezdem keresgélni a fórumban, hisz biztos volt már szó róla valahol.... Van-e bankautomata Tolóban és merre? Nekem rémlik a főutcán valahol, de nem vagyok benne biztos, mert mi mindig Nafplionban vettünk le pénzt, de most a fiam megy és Ő buszos utazó, neki helyben lenne jó az automata. Köszönöm előre is.
# 5819
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175934 Üzenet linkje2011-09-22 12:54:32  Válasz a #175931. hsz-ra Előzmény #175931

Szia Anikó!

A Stellától visszafelé, at S kanyar irányába, a másik oldalon láttam automatát, nem messzi. Pontosan nem tudom, de meg fogja találni.
De jó a fiadnak, még csak most megy!
Ha tehetném, én is mennék, most rögtön...

# 5820
Rudiandi67
Aktív fórumos
Aktív fórumos
157 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175947 Üzenet linkje2011-09-22 18:11:08  Re:

melus16 írta:
Szia Anikó!

A Stellától visszafelé, at S kanyar irányába, a másik oldalon láttam automatát, nem messzi. Pontosan nem tudom, de meg fogja találni.
De jó a fiadnak, még csak most megy!
Ha tehetném, én is mennék, most rögtön...

Ne siess! Nagyon elszaródott az idő. Állandóan esik, fúj, vagy be van borulva. Úgy látom az időjárás sirat benneteket, hogy elmentetek icon_lol.gif
Bankautomata természetesen van helyben

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 387 388 389 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu