#1295672010-03-23 20:15:21 Válasz a #129540. hsz-ra
"A tele tankal lazán lejutsz Sarti-ba és kb félig lessz a tankod. Ezek egy 55-60 literes tanku szgk-ra értendőek. "
Miután nem tudjuk milyen autóról van szó, nem lehet semmiféle konkrét tanácsot adni a tankolást illetőleg. Nekem pl, a 60liter elég valamivel több mint 1200km-re, így akár tankolás nélkül is végig megyek Budapestről. Valójában meg akkor szoktam tankolni, amikor üres a tank, és marhára nem érdekel milyen kút a legközelebbi. Nem is értem, miért okoz ez ekkora problémát évről évre.
Pinga!
Ha utánaszámolsz és mindent összeadsz két hét nyaralás két személyre Görögországban autóval közelíti a fél millát! És akkor csak apartmant számoltam. Persze a költőpénzen nagyon sok múlik! Bár, ahogy írtad a kaján és a szórakozáson nem szoktál spórolni. Javaslom számolj utána!
Pinga!
Ha utánaszámolsz és mindent összeadsz két hét nyaralás két személyre Görögországban autóval közelíti a fél millát! És akkor csak apartmant számoltam. Persze a költőpénzen nagyon sok múlik! Bár, ahogy írtad a kaján és a szórakozáson nem szoktál spórolni. Javaslom számolj utána!
#1295772010-03-23 21:06:44 Válasz a #129549. hsz-ra
Szia gégé!
Ha már arra jársz akkor ha megkérhetlek egy pillantást esetleg vetnél a szerb -mac határon lévő Mol kútra hogy nyitva van -e éjjel, és lefele irányba be lehet -e hajtani?
Persze ha nem okoz gondot.
Előre is köszi!
#1295812010-03-23 22:03:45 Válasz a #129540. hsz-ra
Köszönöm szépen a segítséget! A tank kb 80 literes. Jún. 25-én
késő délután gondoltuk az indulást. A férjem még nem foglalkozik a részletekkel. Én bújom a fórumokat és igyekszem minél több információt begyűjteni.
Idézet az INDEX szaktopicból (tudósító stevie w) írta:
Belgrád kikerülése alapértelmezésben nem egy nagy szám, simán át lehet hajtani rajta 80-as tábla hatálya alatt, összesen két lámpával.
Azért írom, hogy "alapértelmezésben," mert a Gazela-híd egyik pillérje megroggyant, és fontolgatják, hogy 22 hónapra (!) lezárják.
Na, az viszont csúnya szopás
Csinálnak egy városon kívüli elkerülőutat a tranzitforgalomnak, de ahogy nézem, az jó egy órával meghosszabbítja a menetidőt.
erről a híd dologról beszélnél kicsit részletesebben? Az elkerülésről melyik az a híd pontosan stb....
A Gazela az a nagy híd a Száván, ami éppen Belgrád közepén viszi keresztül a tranzitforgalmat.
Január végén az egyik középső sáv beszakadt, szerencsére ne történt baleset. Kiderült, hogy a híd egyik tarópillére megrepedt. Azóta is le van zárva az a sáv (Magyarország irányába), de az egész hidat sürgősen tatarozni kell. A pénz megvan, most pedig azon megy a műszaki töprengés, hogyan kellene hozzáfogni, de valószínűleg teljesen lezárják a hidat Próbálkoznak más megoldásokkal is, mert a híd lezárása nagyon odabaszna Belgrád közlekedésének, de sajnos kicsi az esély.
Ha nincs a Gazela, három megfejtés van:
1) az eddigiekhez hasonlóan átvágni keresztben Belgrádon, de a városi utcákon át , és persze egy másik hídon. Hátrány: lámpák, belváros, előny: kellemes belgrádi városnézés.
2) Újvidéknél letérni az autópályáról és a "régi" úton érkezni a városba, a folyót az egyik külvárosban keresztezve. Ez úgy néz ki, mintha egy almát nem középen vágnánk ketté, hanem egy vastagabb szeletet vágnánk le róla. Tehát úgy keresztezzük a várost, hogy nem megyünk be a belvárosba. Hátrány: elvesztjük az Újvidék-Belgrád autópálya szakaszt (kb 70 km), előny: a másik két megoldásnál mégiscsak gyorsabb.
3) megkerülni Belgrádot: ez a hivatalos változat. Batajnicától indulva a Belgrád körüli településeket összekötő utakon visszajutni a pályára. Tehát "Érd-Vecsés-Üllő" Hátrány: kilométerben jelentős kerülő. Előny: ez takkra ki lesz táblázva.
Az 1-es és a 2-es változatot megpróbálom ledokumentálni. Most márciusban leszek egy hetet Belgrádban, próbálok egy kis időt szakítani és bejárni ezeket az útvonalakat.
Gondolom többen olvassák azt is, de lehet, hogy van aki nem.
Egyébként meg itthon még indulás elött - ha van gps - meg kell tervezni az utat.
Erre gondoltam én is, de még nem volt rá időm, hogy megnézzem, mit ajánl az iGO, ha kitiltom a hidat.
A emlékeim szerint hídtól nem messze vannak másik közúti hidak, úgyhogy gondolom pár km-es kitérővel megoldható. Kérdés csak a dugó mértéke, persze az is csak akkor, ha nem éjszaka érkezel.
De stewie majd megmondja a tutit.
Megnéztem és ,ha a híd nem lenne járható, 2km kitérést jelent a mellette lévő híd használata. Gps-ben érdemes előtte beprogramozni. A nehézség esetleg annyi lehet,hogy van benne egy kis kanyar. Elmesélem.
A hídon alapértelmezett esetben az E70-es számú úton,haladunk,de ,ha a hidat lezárják,akkor az útról elvileg balra kéne kanyarodni és a következő kereszteződésnél jobbra és át is érünk a hídon. Azonban az E70-ről a (régi) híd előtt jobbra kell sorolni és jobbra kanyarodni,majd a körúton megfordulni és így lehet balra kanyarodni.(hogy először jobbra kell ) Bonyolultan hangzik,de nem az. Reméljük lesz valami olyan megoldás,ami teljesen turista barát. Addig is Mi akik megjárjuk az utat ,majd írjuk az infót. Az biztos,hogy a város teljesen elkerülése sok plussz km-t jelenthet. Gps-el meg a város ajánlott szerintem. Meg azt is gondolom,hogy a másik hidra való átterelést jól kifogják táblázni.
Egyébként aki először fog menni,kicsit se féljen. Az út hosszú kicsit,de egyébként sima. A határokon semmit nem néztek eddig nekem és ismerőseimnek se. A kötelező tartozékok persze ajánlottak azért (a biztosítótól a nemzetközi biztosít.,vontatókötél,láthatósági mellény személyenként 1 .........)