#1295272010-03-23 16:07:49 Válasz a #129478. hsz-ra
Nem haragszom ha valki hozzászól.Számomra minden infó jól jön,mert most indulunk életünkben először egyedül ilyen messzire autóval.Kiváncsi is leszek milyen lesz,hányszor tévedünk el,hányszor szólalkozunk össze ne arra menj,nem látod a táblát?!Na majd írok beszámolótDe jó lenne már ha írhatnám.
Nekem semmi közöm hozzá hogy ki hogyan indúl a görög útnak, de azért elég furcsa az hogy felvetődött napjainkban a marmonkannás benzin szállítás! Mennyit nyer 10 esetleg rizikóval 20 liter benzinen az ember? 1000-2000 forintot? Ennek ellentételezése, hogy a kanna helyet foglal a csomagtartóban, büdös, és k.rva hülyén néz ki amikor az apartman előtt elkezdi kipakolni az ember a kocsit. Ha beviszem az apartmanba "hülyének" néznek, ha benne hagyom az autóban akkor meg zörög azüres csomagtartóban ha megyünk valahová! És persze a kocsi görögben képes 50-60 fokra felmelegedni! Hát nem kívánom senkinek a jó meleg benzingőzös autó belteret. De félre a tréfával, el kell gondolkodni azon hogy mi éri meg. Ha az utazásra kifizetünk 200,300, illetve akár500-600 ezret (attól függően hányan és hova megyünk), akkor tényleg ne járassuk le magunkat, illetve a magyarokat azzal, hogy az út mentén kannázgatunk napjainkban!
#1295312010-03-23 16:22:33 Válasz a #129528. hsz-ra
Félreértesz szerintem, ahogy számoltam nekem 70 liter elég szegedtöl Neoi Poriig,de csak 60 literes a tank még véletlenül se benzint tennék a 10 literes kannába hanem e85 bioetanolt.Nem is tárolnám a kocsiban csak addig amig már bele nem önthetem. Ha buszzal mentünk se vittünk magunkkal 3 ajtos szekrény anyagot.Most se viszünk és egy kis kanna kényelmesen elfér söt el is dobhatom egy kutnál vagy szemetesnél. Ja és akkor még a környezet védelem,nem hinném hogy égö. De valahogy nekünk még sosem került 2 hét nyaralás görögben fél millioba.Ennyire azért nem hizlaljuk magunkat.
#1295372010-03-23 17:16:48 Válasz a #129524. hsz-ra
Szia zolee84!
Nagy segítség lesz a sok friss információ, tapasztalat. Mi először megyünk kocsival Sartiba. Hol tartsunk hosszabb pihenőt , ahol esetleg tudnánk egy keveset aludni is? Hol tankoljunk? Milyen pénzzel fizessünk? Előre is köszönöm válaszodat! Üdv.: Éva
Évuska.
Mikor mi megyünk ami nem először történik mivel mindig kocsival megyünk az alábbiak szerint szervezzük.
Szegednél teletankolunk igaz most a szerbeknél fogok mivel ott olcsóbb és két mol kút is van közvetlen a határ után.
A tele tankal eljutok Nis-ig ott az ÖMV nél tankolok kb 30 litert és ott szoktunk pihizni kb 1 órát. A gyerekeknek van játszótér is.A tele tankal lazán lejutsz Sarti-ba és kb félig lessz a tankod. Ezek egy 55-60 literes tanku szgk-ra értendőek.
Persze nem tudom, hogy mikor idultok.
Pinga
Én mindig visa kártyával fizetek mert akkor nem tudja sumákul válltani az eurót.
Egyszer megjártam azóta csak bankkártyával fizetek.
Az ablakmosó kutasnak szoktam adni 1-2 € mer nagyon szépen letisztitja a szélvédőket.
Pontosan nem tudom de szerintem el kell hogy fogadja.A visa-t azt még idáig mindenhol elfogadták.
Én a görögöknél is kártyával szoktam tankolni.
Mindig 2 hétre megyünk és a tankolásokat azzal fizetem igaz álltalában a 2 hét alatt elkocsikázunk kb 2000-2300 km-t
Pontosan nem tudom de szerintem el kell hogy fogadja.A visa-t azt még idáig mindenhol elfogadták.
Én a görögöknél is kártyával szoktam tankolni.
Mindig 2 hétre megyünk és a tankolásokat azzal fizetem igaz álltalában a 2 hét alatt elkocsikázunk kb 2000-2300 km-t
Okés köszönöm, biztonság kedvéért igényelek egy visat. Platamonban automatábol tudtam kivenni eurot a sima nem dombor nyomot maestroval ,de sehol se fizettem még kártyával külföldön.