Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 8491
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Dobaki2

Törzstag
Törzstag
538 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158755 Üzenet linkje2011-03-22 16:39:03 

feripapu írta:
Igen, talán kicsit erős volt, de sajnos igaz... Véleménye mindenkinek lehet, de itt másról van szó. Vegyétek észre, hogy lassan a fórum több témája másról sem szól, mint, hogy hol, mikor, min és mennyit lehet megspórolni, s persze ritkán ésszerűen. A tranzitszállás beiktatását nem lehet attól függővé tenni, hogy sajnálom rá a pénzt vagy nem, s így van ez a többi témával is. Ne nyissunk vitát, inkább mindenki gondolja végig a saját és mások érdekében is! icon_exclaim.gif

Na ezzel messzemenőkig egyet tudok érteni!!!

# 8492
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Éva71

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158756 Üzenet linkje2011-03-22 16:52:18  Válasz a #158752. hsz-ra Előzmény #158752

Én igaz csak nemrég kezdtem olvasni a fórumot, de ez alatt a pár nap alatt szinte alig szólt valami a költségmegtakarításról. Egyébként sajnos a mai világban elég fontos téma. Természetesen sokkal kényelmesebb és gyorsabb lenne repülővel menni nyaralni, de valahogy több mint duplájába kerülne mint így és még az étkezés sem all.incl. Van olyan, akinek meg kell gondolnia mire költ, de azért szeretne nyaralni is. Mi most így vagyunk és lehet, hogy nem vagyunk egyedül?!

Természetesen a biztonság nagyon fontos, ezzel egyet értek, hiszen gyermekeink és mások élete sem múlhat 10 e Ft-on. Ahogy írtam mi valószínű váltva megyünk és kértem a férjemet, ha úgy érzi már pilledezik, akkor inkább álljunk le. Ez majd akkor és ott kiderül.

# 8493
Argo

Aktív fórumos
Aktív fórumos
122 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158758 Üzenet linkje2011-03-22 16:58:27 

Kedves Feriapu! Már vittem kannába 140 liter gázolajat is,mert ingyé vót!
# 8494
Balazsh

Aktív fórumos
Aktív fórumos
465 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158761 Üzenet linkje2011-03-22 17:36:51 

A tranzitszállás kérdése szerintem nem spórolási kérdés. Van aki le tud vezetni 1200-1500 km-t egyben van aki nem.
Mi pl. tavaly Kefaloniára odafele egyben nyomtuk le az 1500 km-t, minden gond nélkül.
Hazafelé viszont megálltam Paralianál, mivel Olympiat útba ejtettük és az 1700-at már nem vállaltam. Ismerősök azt is megtették, ők nem maradtak.
Mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mit tud vállalni, mit érez biztonságosnak. Az ember saját magát már csak ismeri annyira.....
Nekem pl. 1 ébren töltött éjszaka nem kottyan meg, mivel amúgy is szoktam néha éjszakázom. Persze előtte éjjel alszom egy nagyot.
Mikor 3 család ment Thassosra (1250 km), mindenhol 1 ember vezetett végig, akkor a három sofőrből 1 aludt, mikor megérkeztünk, ketten pedig nem.
Ennyi. Ember és ember között van különbség.
.

# 8495
Kaliber

Aktív fórumos
Aktív fórumos
265 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158774 Üzenet linkje2011-03-22 19:06:54 

Nyilván aki bírja a vezetést ill. a párja bevállal egy pár kilométert az egyvégtében lenyomja az egész utat, aki nem akarja v. tudja bevállalni az tranzitszállást keres. Szerintem sem kell, minősíteni (főleg a fenti stílusban?) ez miatt a másikat. Én is szeretem a keményen megdolgozott pénzemért a legtöbbet kapni, úgy vagyok vele, hogy inkább megyek autóval két hétre még ha kényelmetlenebb is, mint repülővel ugyanannyi pénzből egy hétre.
# 8496
HarlequinXXX

Aktív fórumos
Aktív fórumos
123 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158780 Üzenet linkje2011-03-22 20:41:52  Válasz a #158752. hsz-ra Előzmény #158752

Így van, az emberek többsége minél több időt, szeretne tölteni a tengerparton és ehhez minden lehetsőéget igénybe vesz. Ugyan én nem szoktam ész nélkül spórolni, ahogy írtam korábban is, de megnézem mire mennyit költök, és egy éjszakai szállásért nem fogok kifizetni annyit amennyibe egy ember egész hetes szállása kerül, mert irracionálisnak tartom, tovább szerencsére fizikailag is olyan állapotban vagyok, hogy nem okoz gondot levezetni Evia szigetig se. Aki nem bírja, annak valóban nem marad más, minthogy fizet.
# 8497
Pinga

Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158781 Üzenet linkje2011-03-22 20:49:34 

Akinek volt szerencséje ledolgozni napi 14 orát egy olyan Ifával amelyik 60-nál többet nem megy, annak egy ilyen görög ut egyhuzamban is felüdülésnek számit icon_smile.gif
# 8498
Aki

Aktív fórumos
Aktív fórumos
387 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158785 Üzenet linkje2011-03-22 21:37:02 

Sajnos igaza van feriapunak és balashnak, ez a fórum nem a spórolásról és egyéb hülyeségekről szól, hanem igyekezzünk tájékoztatni egymást az úton ránk váró bonyodalmakról. Mindenki úgy indul ahogy megszokta. Én indultam éjfélkor, reggel 4-kor, délben, délután kettőkor. Volt olyan, hogy Nis előtt a fizető kapunál1 órát araszoltam a törökök miatt, de akkor is 12 óra alatt Vrasnán voltam. Nem vagyunk egyformák. Én évente 30-40.000 km-t vezetek. Gondolom többet bírok, mint egyesek, de mindenkinek magának kell eldönteni, hogy egyszerre mennyit tud levezetni. Tele tankkal indulok, ha csak a feleségemmel megyünk először Alekszinyacnál, az ÖMV kútnál állunk meg, vagy a határon, természetesen az unoka az más, akkor 300 km-énk. Aki reggel szeretné átvenni az apartmannt, az induljon időben, mert 1100 km-t én sem tudok megtenni 10 óra alatt, igaz ilyen gondom nincs is. de más sem. Egyik barátom tavaly délután 2-kor indult, hogy majd megpihennek valahol, aztán lementek Stavroszba egyből.
# 8499
Exact

Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158790 Üzenet linkje2011-03-22 22:59:29 

Szerintem már maga az utazás a nyaralás egyik legszebb része. Ahogy elindulsz abban a pillanatban megkezdődik a "nyarad" . Egyben a család, a várakozással teli percek, az út igenis kellemes élményei.
Én kőrbe rakom magam mindig "finomságokkal"- legyen az egy rántott csirkecomb, egy-két félliteres Cola, némi sósmogyoró, mentholos cukorka, s ami lényeges alma... nagyon jót tesz útközben.
Amikor kezdenék elálmosodni-harapok valami. Aztán persze nem hajt minket a tatár ha időben elindulunk így az sem probléma ha sűrűbben állunk meg a parkolókban, benzinkutaknál. Jómagam is évente lenyomok 30.000 km-rt így nemigen okoz gondot egy Kefalónia-de még egy Zakynthos sem. Jártam én már meg Sziciliát egy fenékkel 2200 km-rt icon_smile.gif Nem mondom, hogy az osztrák határnál hajnalban nem hunytam egy fél órát, de ezt mindenkinek éreznie
KELL ,HOGY HOL A HATÁR AMÍG MENNI TUD BIZTONSÁGGAL!!!

# 8500
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158792 Üzenet linkje2011-03-23 01:12:27  Válasz a #158780. hsz-ra Előzmény #158780

"...és egy éjszakai szállásért nem fogok kifizetni annyit amennyibe egy ember egész hetes szállása kerül,.."

Ezt elmagyaráznád? Mitől kerül irreálisan többe a tranzitszállás?

# 8501
Dobaki2

Törzstag
Törzstag
538 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158803 Üzenet linkje2011-03-23 10:23:21 

Foglajuk össze a fentieket!

Alaovetően mit, és hol lehet spórolni (szerintem):

1) Lehet az üzemanyagon spórolni:
- Indulás előtt kiugrok Ukrajnába Tankolni (euro diesel 210 Ft/l). Teli tank+10 liter kannában (ennyit engedélyeznek) Ki ki döntse el hogy megéri-e neki valamelyik szomszédos országot indulás előtt megtankolni!

- Egy teli tankkal simán leérek görögbe, de érdemes tankolni a görög -macedon határhoz közzel a macedon oldalon! (Ugyan ez vissza felé is érvényes, csak annyit tankoljunk görögben amennyi a macedonokig elég)

Lehet vinni kannában üzemanyagot, de ez problematikus (helyet foglal, a határon kötözködhetnek, kiszivároghat, stb.) igazán sokat nem sporolunk vele! Ha "ingyen van az üzemanyag akkor majd hazaértünkkor elhasználhatjuk, tehát nem megy veszendőbe!

2) Autópályadíj:

- Többszöri tapasztalat alapján kijelenthetem, hogy a legolcsóbb eddig a kártyás fizetés volt! Volt amikor váltottam és az egyiket helyi pénzben fizettem, a másikat meg kártyával (rögtön küldte a bank az SMS-t, és lás csodát kevesebbet emelt le a számláról, mint ha kp-ban fizettem volna). Na de mi van akkor, ha ne adj isten véletlenülaz egész útra kivetítve 500-1000 forinttal esetleg mégis drágább lesz? Ennek ellentételezéseként nem kell váltani, nem kell számolgatni hogy elég lesz esetleg sok lesz, és persze nem kell keresgélni, sorban állni!

3) Élelmiszer:

- Ha már autóval megyünk, és persze önellátós apartmanba, akkor (ha elfér) célszerű olyan élelmiszert vinni ami kint drágább! Ez azért is jó, mert nem kell a drága kis boltocskákban bevásárolni, vagy időt szakítani valamelyik nagyobb "szupermarket"-ba való bevásárlásra. A gyerekek sokszor olyankor éhesek amikor még nem akarunk pl. vacsorázni, tehát gyorsan össze lehet ütni valami kaját.

4) Biztosítás:

- Ezen szerintem nincs mit beszélni!

5) Fakultatív programok:

- Ha már autóval megyünk akkor érdemes a fakultatív programokat saját szervezésben megcsinálni!

Mi eddig így csináltuk az utakat!!! Persze mi mindig elfogadjuk a jó, és értelmes tanácsokat, de azon tényleg kár vitatkozni, hogy ez és az a váltó olcsóbban adja a dínárt, stb.

# 8502
Csuti84

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158816 Üzenet linkje2011-03-23 12:54:40 

Sziasztok!

Én most megyek ötödjére Görögországba, és utaztam már mindenhogyan (auto, busz, repülő). A legjobb szerintem is saját autoval, és a nappali utazás. Tény hogy előnye az éjszakai utazásnak a kisebb forgalom, a kevesebb fogyasztás,és hogy tudsz még aznap fürödni pl. de szerintem több a hátránya, mint az előnye.
Mi este 10-kor indultunk Bp.-ről tavaly és másnap 14-re értünk Paralia mellé.
Viszont a hajnal 2-6 közötti időszak nagyon nehéz volt. Pedig mi váltottuk egymást a férjemmel, de így is meg kellett állnunk 50-100km-ként, mert nem éreztük biztonságosnak. Mire meg akartunk állni aludni, akkorra felkelt a nap, és átment rajtunk a fáradtság. Viszont aznap este úgy döltünk be az ágyba, mint akit agyon csaptak, és másnap is csak délben keltünk fel.
Így visszaemlékezve számunkra nem érte meg cseppet sem.

Idén nappal fogunk utazni, elindulunk hajnalban inkább, miután felkelt a nap.

És még egy gondolat: szerintem is sokkal jobb a saját magunk által megszervezett program. Egyrészt az utazási irodák lenyúlnak valamennyi pénzzel a szervezés miatt, másrészt ha magad mész,akkor indulsz, amikor akarsz, és akkor és ott állsz meg az úton amikor szeretnél, szemben egy buszos úttal.

Ehhez kapcsolódóan lenne pár kérdésem:
1. Thesszalonikiből Athénba szeretnénk menni komppal, de eddig még nem találtam közvetlen járatot a két város között. Lehet hogy nincs is? icon_biggrin.gif Utazott már valaki esetleg így?
Én találtam egy honlapot, ahol lehet foglalni jegyeket kompra, de ott nem volt közvetlen járat Thesszaloniki és Pireaus között.
( http://greekland.hu/gorogorszag/index.php?oldal=menetrend )
Vagy aki járt arra mostanság, az meg tudná mondani, hogy kocsival mennyi kb Paralia-Athén távolság időben?

2. Másik kérdésem pedig az lenne, hogy Skopelosra szeretnénk elmenni, szintén Katerini-Paralia környékéről, de a legkevesebb kocsikázással (szeretünk hajókázni icon_biggrin.gif ) Skiathoson voltam már, és tudom, hogy oda Volos mellől megy a hajó, de nem tudtok Katerini-hez közelebbi kikötőt, ahonnan megy hajó?
Vagy egy olyan oldalt, ahol esetleg ezeknek utána tudnék nézni?

Hírtelen ennyi icon_biggrin.gif Köszi, ha valaki válaszol rá icon_smile.gif

Szép napot mindenkinek!

Csuti

# 8503
Ginaaa79

Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158817 Üzenet linkje2011-03-23 13:06:12 

Sziasztok!

Dobaki, egyetértek azzal, amiket írtál. Bár az ukrán benzin tankolás annak éri meg, aki közel van a határhoz.
Amúgy mi itthon se a legolcsóbb kútnál tankolunk, volt, hogy régebben szívtunk egy olcsó benzinnel, hiába volt olcsó, elmentünk Győrbe teli tankkal (230 km), vissza már nem értünk volna azzal a benzinnel.
Mindennel nem éri meg azért spórolni.

# 8504
Dobaki2

Törzstag
Törzstag
538 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158819 Üzenet linkje2011-03-23 13:58:18  Válasz a #158816. hsz-ra Előzmény #158816

Skopelosra megy komp Salonikiből, de nem egy napos kirándulás!

Indulás 11:30 érkezés 17:00

Komp kereső: az "Autóval Görögországba" honlapon !!!

# 8505
Csuti84

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158821 Üzenet linkje2011-03-23 14:34:52  Válasz a #158819. hsz-ra Előzmény #158819

Kedves Dobaki,

Köszönöm az infót!

Skopelosra megy szárnyashajó (azt elfelejtettem írni,hogy oda elég a sima hajó is, nem feltétlen akarunk kocsikázni ott) is Thesszalonikiből, és az reggel indul asszem 7 körül, 3, 5 óra az út, és este indul vissza talán 8-9 körül. Így mentünk volna tavaly, csak nem szervezték meg (kevés volt a jelentkező) és még magamtól nem találtam a neten erre vonatkozó infót.

De tovább kutakodom icon_smile.gif

Csuti

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 566 567 568 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu