#1019232009-05-27 21:18:23 Válasz a #101914. hsz-ra
Szia Timba+
Igen, az albumotokon már túl vagyok, de valahogy annyira sok szó esett Skala Potamiáról, hogy azért keveseltem az infókat ehhez képest Limenáriáról. Persze, értem én, hogy oda szerveznek buszos utakat, meg ott vannak az apartmanok.
Nagyon-nagyon várom már, hogy ott legyek. Amilyen nehezen jön el az indulás, sajna olyan hamar van itt mindig a hazajövetel.
Bocsika és Kónyu!
Nagyon jó utat kívánok nektek,sok szép látnivalót és lassan telő szép időt.Nekünk azért itthon teljen gyorsan,hogy mi is mielőbb ott lehessünk.Ha tudtok írjatok,hogy milyen volt az út és mi van veletek!!!!!!
Jó nyaralást NEKTEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
#1019422009-05-27 22:51:50 Válasz a #101888. hsz-ra
Kónyu!
Jó utat, szép nyaralást!
Remélem készítesz majd szép képeket és ismét megosztod velünk.
D.
Limenariáról nem sokat írnak az útikönyvek sem.
A sziget második legnagyobb városa, 1903-ban építette a Speidel fémipari vállalat. Zsúfoltabb és mozgalmasabb, mint a legtöbb település a szigeten, talán Limenashoz hasonlítanám, de hangulatában teljesen más a két település.
Limenáriából fel lehet jutni Kastro hegyi faluba, de csak nem túl jó minőségű földút vezet fel, így terepjáró, crossmotor vagy quad szükséges hozzá. A középkorban már bizonyítottan létező települést a kalózok elől a hegyekbe húzódó emberek lakták egészen a 19. század végéig. Jelenleg néhány lakója van, télen ők is elhagyják a falut. Érdekes látni, ahogy a lepusztult házak, kőhalmok tőszomszédságában egyes épületek már újjászülettek.
Aki Kastrot fekvése miatt nem tudja megközelíteni, annak Theologost ajánlanám. Aszfaltúton megközelíthető és busz is jár oda. Nagyobb település, mint Kastro, szintén sajátos hangulattal, jellegzetes házakkal, szűk kis utcácskákkal, ahová érdemes besétálni. A település mellett egy régi kőhíd is van (ezt én személyesen nem láttam, csak képen).
#1019562009-05-28 05:59:38 Válasz a #101942. hsz-ra
Szia!
Egész kis füzetnyi információm van már a szigetről. Amit lehetett begyűjtöttem, csak az utazók véleményét, tapasztalatát hiányoltam.
Azt hiszem, abból a szempontból viszonylag előnyösnek tűnik, hogy akár nyugatra, akár keletre vagy a sziget belsejébe indulunk, mindenhonnan alaposan megismerhető.
S.BALAGE! ..........Olvastam élménybeszámolódat a 2008-as Thassos-i nyaralásotokról. Tetszett. Szép emlékeket ébresztett fel bennem is.2005 -ben jártunk ott.Potoson nyaraltunk.2km-re Pefkari és Limenária irányában az Alexandra Beach -en strandoltunk.Gyalog egész Limenáriáig átmentünk.Közben volt egy érdekes strand a METALLION Beach.Egy elhagyott régi ércbányából kialakítva.Szürke talaj és a jellegzetes Thassos-i
fehérmárvány szobrokkal,kövekkel.Valószínűen motorosok találkozó helye is. És víz Görögországra és a szigetekre nem jellemző módon iható.Theologosban a tikkasztó melegben a kutak vize is isteni jó volt.
Én is mindenkinek csak ajánlani tudom az egyébként nem zsúfolt szigetet.
Jó helyek:Limenas-Mihail Arkangyal kolostor-Aliky(hegy egy részét elbontották fehér márványt bányászva.Placcot hagyva a max térdig érő vízben)Panagia falu-Theologos falu-Golden Beach(hullámok kedvelőinek)
Αχ είναι πανέμορφα νησι της Θασου.
#1019682009-05-28 08:34:05 Válasz a #101956. hsz-ra
Sheidi!
Mi is mindkét évben csak átutaztunk Limenárián (többször is). Nagy volt a nyüzsi a központban, ha délelőtt, ha este mentünk arra, akkor is. Kiindulópontnak szerintem bármelyik település megteszi, ha jármű van.
D.