#1014372009-05-25 22:30:26 Válasz a #101161. hsz-ra
Üdv mindenkinek !
Sajnos a thassosi filmem amit erre a fórumra készítettem,mindenféle infóval,úszik,mert nemtudtam a film készítőből kivenni. Viszont egy kevésbé sikerült nyers változatot megtaláltam,és megpróbálom a Youtube-re feltölteni, az oda utazóknak hasznos lehet,és nagy vonalakban körbe visz a szigeten.Mihelyt készen van,a linkjét felfogfom rakni ebbe a topikba.Üdvözlettel Jan-es
#1014482009-05-25 23:37:10 Válasz a #101415. hsz-ra
Akkor még csak annyi off (ha ez OFF egyáltalán?), hogy pl. a polár arra való, hogy a vízfelszín ne tükröződjön, hanem látsszon a víz alatti élet, vagy a felhők ne színtelen foltoknak látsszanak, hanem kontúros kéknek.
És a szűrő elforgatásával szabályozhatod is, hogy mit szeretnél látni a fotón. A szerepét úgy képzeld el, mint ahogy a reluxát is használod a fény beengedésére: ha a szűrőt elfordítod, az olyan, mint amikor a reluxa lemezeit elfordítod, hogy ne jöhessen be a fény (mondjuk ez ideálisan akkor működik, ha a fény az optika síkjára merőlegesen esik - remélem, jól fogalmaztam:-)).
És hogy ez mind ne legyen OFF, ideírom, hogy 2005-ben Thassoson már használtam a polárt, tehát ha a színek szépek, a vízfelület nem tükröződik, és a felhő sem homogén massza, az ennek is köszönhető.
Nagyon jó videó tényleg ilyen Thassos ,Skala Potámiában csak ajálani tudom a Korali Tavernát nagyon jó hely finom görög izek és nagyon nagy adagok én már laktam felette rendes a tulaj kiszolgálás is állandoan kaptunk ajándékot
Hát eddig tartott (egy hét felaprózva) maíg végig olvastam a fórumot.
Limenáiáról a lehető legkevesebb infó volt. Ezek szerint nekem kell felfedezni.
Ujjé, a felfedezők élete szép! (meg az utazóké)
Tavaly szeptemberben voltam Thassoson, Limenáriáról találsz képet ezen a linken, ami az idézetek helyén van. Limenária nyüzsgő kisváros szép tengerparti sétánnyal,remek vendéglőkkel, éjjel fél egykor ott ettem a legfínomabb görögsalátát a kikötőnél, lent van délen és itt a víz is melegebb, a domboldalról a panoráma nagyon szép, de maga az egész sziget is az, nem véletlen hogy sokan vissza vágyunk!