Ezt én is nagyon szeretném tudni,mert rántva még nem ettem csak láttam, h.apci küldte a képet, hátha a neve is meg van.
Sajnos nem tudom a nevét, nem is étlapról választottam, hanem eleve ezt akartam enni, így "egyszerûen" elmagyaráztam (kéz, láb, angol, német - de fõleg német), mit szeretnék; megértették, hozták. Ez Makrigialosban a Makedonia tavernában (Anikó kedvenc helye) esett meg.
Tudtam hogy Rád kajában biztos számithatok!! Köszi,jobb hiján majd én is mutogatok had bámuljanak mit is akarok.Persze más kérdésre is mindig válaszolsz,de ahogy közeleg az indulás ideje,mintha egyre többet ennénk a fórumon.Jókat egyetek a most következõ utatokon is és erezzétek jól magatokat,ugy tünik igazi kiránduló idõtök lesz.
Köszönöm a jókívánságot, de talán nekem éppen ezt nem lenne szabad mostanság. Leszoktam a cigirõl nagyon sok év után, s elõször nem is volt gond, de most már hízok, pedig eddig sem voltam sovány. Elnézést az off-ért!
Szia Ágni!
Rájöttem aztán én is, hogy hülyeséget kérdeztem, de érdemes volt megnézni! Köszi szépen! Hát abban a salátában egy csepp olíva olaj nem volt, sem pirított kenyérmorzsa, szerintem valami kis gyenge ecetes lével meglottyintották, de le is öntötték róla. Hát ennyit az itteni görög salátáról! Be fogom kint pótolni! Köszi a segítséget! bryam
A kagyló "midjá" , a rántott akármi "tigánitá" + akármi neve. De a kagyló nem lehet csak rántott, azt elõszõr meg kell fõzni. Rá kell kérdezni a midjára vagy "thallasziná"-ra (tengeri herkenyûk) és majd megmondják, elmutogatják milyük van:)
Köszönjük az infót,igy már tudok kérni kalamárit is,kagylót meg rántva nem ettem itt az ideje hogy megkóstoljam.Most csak pihenni és enni fogunk,mondom én, de közben biztos meglesz a kilóméter is ,hogy legyen étvágy.Mit ajánlasz?mit kóstoljak meg??
A kagylót hagymával, paradicsommal, paprikával párolják, ouzóval flambirozzák, majd felöntik egy kevés paradicsomlével és pürével. A végén reszelt fehér és sárga sajttal sûritik.
Menyei és Makriban van bõven, hiszen ott a kagylótelep
Ehhez hasonlót tanítottak meg nekünk elkészíteni Platamonason a háziak, azóta többször megcsináltuk itthon is. Az ugyan nem flambírozott, de viszont csípõs, innen hozatták az erõs pistát hozzá!
(Az egy jó nyaralás volt az Anett Tourssal, kifelé úgy összebarátkozott a csoport a buszon, hogy csináltunk egy nagy közös bulit Anettéknál tányértöréssel. Anyósa tanított meg minket erre az ételre. Én szedtem hozzá a kagylót egy emeletesbusznyi embernek, elhagytam a végére az összes körmöm )
Az hogy csípõs vagy sem teljesen izlés dolga, de a flamírozás kell neki és én egy kis õrölt köményt is szoktam bele tenni. Vendéglõs haverom elösszõr ugyan rosszalóan nézett ám, de azóta Õ is
Az ouzo és a kömény legalábbis unoka testvérek
...én egy kis õrölt köményt is szoktam bele tenni. Vendéglõs haverom elösszõr ugyan rosszalóan nézett ám, de azóta Õ is Az ouzo és a kömény legalábbis unoka testvérek
Ha ilyen gurman vagy, próbáld ki egyszer római köménnyel; egészen más ízvilág - talán az ouzoval jobban rokon , de csak óvatosan, mert nagyon intenzív az aromája!
Sziasztok!
A flambírozás ez esetben hogy történik? Az egészet nyakon öntöm ouzóval. majd meggyujtom,(és remegve várom a helyi tûzolzóságot, késõbb rutinosan nyilatkozom az ujságíróknak túlélésem körülményeirõl) vagy hogy? (Tûzvédelmi szempontból nem biztonságosabb, ha megiszom az ouzót, majd beleteszem a római köményt?)
A római kömény izgalmas megoldás lehet. A köménymagot egyébként nagyon szeretem és tényleg nagyon megy az ouzóhoz
Üdv: Josza
A negyedik vonulás után kiépítettük a forró drótot; kifejezetten kiváncsiak voltak a fiúk, hogy halon nélkül milyen az íze
Ha viszont nem vagy kiváncsi különösebben a brigádra akkor teljesen csöpögtesd le a kagylót és utána dobd rá a forró olíva olajra, 1-1,5 perc után már mehet rá az ouzó, rázogatod (nyeles serpenyõ), hogy egyenletesen eloszoljon a finomság, ha pedig elaludt a láng mehet bele elõbb a hagyma, kicsit késõbb a paprika, majd a pari, sózod, borsozod, kömény, bazsi, én néha rozmarigot is teszek bele egy keveset.
Ha megdinsztelõdtek paradicsom pûré és ivólé, 2-3 perc után a sajtok, attól jól besûrüsödik és kész.
Legutóbb Kakadu szerkesztette (2008-05-14 16:59:03), összesen 1 alkalommal