Sziasztok!
Járt már közületek valaki a Krím félszigeten? Az egyik ismerősöm dobta be ezt a helyet, mint lehetséges uticélpont. Gondoltam utánanézek e helynek.
Üdv:Kaita
#1561942011-02-10 13:57:28 Válasz a #156191. hsz-ra
Ami azt illeti nem most volt, - úgy 30 éve -hogy a Krim félszigeten jártam. Számomra különleges volt, tőlünk nagyon eltérő. Ha a blogomban a "Ami meglepő volt", "Elég volt két nap is", "Barátság, szerelem" részeket elolvasod, élményeimről ad izelitőt. /ez is valami/
Üdv: vikso
#1565592011-02-15 19:33:53 Válasz a #156179. hsz-ra
Sziasztok!
Szia Andi! Én már több alkalommal foglaltam a booking.com-on és mindig előleg meg egyebek nélkül. A szállás díját a szállodában fizettem ki és ha kérdésem volt a booking-os foglaláskor, meg is kaptam mindig a választ a recepciósoktól (időpont egyeztetések pl. ha éjszaka érkezel, de portaszolgálat csak este tízig van). Bejelentkezéskor a kinyomtatott foglalást kérték mindenhol. A kártyaszámot biztosítékként kérik.
Tud-e valaki valami közelebbit a LetsBookHotel.com szállásfoglaló rendszerről, foglalt-e már valaki náluk? Nagyon hasonlít a Booking.com-ra, de nem találok utalást a székhelyre, tulajdonosi hátérre. A furcsa, hogy eddig nem is találkoztam velük, pedig böngészek elég sokat szállásügyben.
Már korábban összeállt az idei utazási programunk, amiben ugyan nincs semmi extra, de nekünk mégis „hézagpótló” a sok korábban szándékosan kihagyott „apróság” miatt, na meg jó viszontlátni régen nem látott – de el nem felejtett – helyeket. Már szinte minden részletet kitárgyaltunk, amikor rádöbbentünk, hogy milyen messze van még június vége, az első utazás kezdete. Valamit ki kellene találni addig is. Így lett – mintegy bemelegítésként – egy 10 napos Bosznia-Hercegovina + Dalmácia kiruccanás…
Rutinos egyéni utazónak hisszük magunkat ; gyorsan össze is állt minden az úttal kapcsolatban. Még néhány rutinellenőrzés, aztán indulás. (Régebben jókat viccelődtünk azzal, hogy indulás után csak addig aggódunk egy kicsit, amíg rá nem jöttünk, hogy mi maradt otthon, vagy mit felejtettünk el, aztán – amikor kiderült - megnyugodunk, hogy az nem is lényeges.) Nos, röviddel a bosnyák határ előtt lőn megvilágosodás; ráeszméltem, hogy nem váltottam ki az un. zöldkártyát! Ismerve az útvonal-tervem, tudva, hogy a rövid bosnyák tengerparti rész miatt összesen ötször kell befelé átlépnem a bosnyák határt, csaknem leizzadtam a felismeréstől. Végül mázlim volt; sehol nem kérték, de a tudat végig nyomasztott… Szépen elterveztem a pénzváltást is, csak azt nem tudtam (mert nem néztem utána ), hogy éppen akkor ünnep miatt a bankok 3 napig zárva lesznek. (Jól jött a bankkártya és az éppen kedvező árfolyam, meg aztán sok helyen elfogadják az Eurót is.)
Hát ennyit a rutinról…
Néhány kép az első napokról (Jajce és Mostar); a többi feldolgozása majd folyamatosan…
#1619542011-05-14 16:03:56 Válasz a #161945. hsz-ra
Csodálatos képek h.apci!
Igazán szép a táj és különlegesek a házikók! Felkeltette az érdeklődésünket, bár a szívünk Görögországé, mint azt a mellékelt fotók is mutatják, van más szépség is a közelünkben.
#1619692011-05-14 20:11:06 Válasz a #161954. hsz-ra
Köszönöm babar!
Te csak maradj a szenvedélyednél; csodálom az útjaid (és a fotóid is)! Ezek a közeli kis szépségek (van belőle bőven) megvárnak, bár – ahogy tapasztalom - rohamosan vesztenek romantikájukból a néha rosszul értelmezett fejlesztés következtében. Már említettem korábban, hogy minket mostanság inkább az ilyen és a szinte „nevesincs” kellemes, bájos helyek vonzanak. Így is alig tudok olyan helyre menni, ahol japán csoporttal ne találkoznék; hihetetlen, hogy már most micsoda nyüzsgés van a legeldugottabb helyeken is, egymást érik a buszok…