Egyéb utazásaink
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 85 86 87 ... 94 95 96   >
Üzenet
  Szepeva | #154324 Üzenet | 2010-12-26 18:55:23 |
Josza!

De jó, hogy eszembe juttattad Velencét, Neszebárt és Kavalát. Csodálatosak!!!
Girona nálad nem fért bele a top 10-be?

Santorini nálam is egészen valahol elöl van, talán rögtön Róma után, de az úgy amblokk.
  Josza2 | #154326 Üzenet | 2010-12-26 23:37:18 | Válasz a #154324. hsz-ra Előzmény #154324
Szia Évi!
Nagyon örülök, hogy hosszú idő után ismét "találkoztunk".
Neked is boldog újesztendőt kívánok!
Tényleg Girona is nagyon ott van és Tarragona is, nomeg Alicante, meg Marosvásárhely, Kolozsvár, Temesvár, a Gyilkos tó és környéke, a Szent Anna tó, Tusnádfürdő, Kézdivásárhely, Gyergyótölgyes, a Rilai Kolostor, Várna, Szozopol, a Verckei hágó, Parga, Délos titokzatos szigete Tinos sziget, a Taigetos, Sankt Pölten, Mariazell, Cannes, St Tropez, Monte Carlo, az Olympos, Olympia, Monemvassia, Fehér Kárpátok annyi, de annyi csodás hely. És mindegyik első helyezett. icon_lol.gif icon_rolleyes.gif
Üdv: Josza
  Miskolciutas | #154327 Üzenet | 2010-12-27 11:43:59 |
kedves szepeva!

Hosszú percek óta gondolkozom,mit is válaszoljak neked...elsőre a gimnáziumi olasz tanárom jutott eszembe,meg az ahogy ő nekünk az olaszon kivül Olaszországot tanitotta.1980 körül Toszkánáról és Umbriáról beszélt és mutogatott képeket és persze Rómáról-ő Perugiában tanult...ugy vágytunk Olaszországot látni,hogy ki se lehet mondani!/Olvastad az Utas és holdvilágot?Még az is fokozta az imádatunkat/Aztán 22 évesen vonattal,stoppal,hátizsákkal megvalósult egy része,ami belefért 20 napba...imádtam minden percét,szörnyű volt hazajönni!Nem tudom,lehet-e olyan dolog,ami tönkretesz egy olasz utat??!!Hát,ettől is lehet jó egy utazás.
A sors kegyelméből első Párizsi utunkat egy hasonló személyiségű-nem tanár-idegenvezető kisérte.Kiváncsi voltam Párizsra,de nem elementáris erővel.Elmentünk egy szép helyre,ahol hirtelen minden élni kezd,mert mindennek története van,minden ház ismerős lesz,mindenről megtudsz valamit...hatalmas élmény volt!Másodszorra azért mentünk,mert ugyanez az ember vitt egy csoportot!Átéltük ugyanezt az élményt kibővitve norman és breton városokkal...tervezzük,hogy elmegyünk kettesben,lehet az lesz az igazi próbája a városnak?!
Mostanában elkezdtem érdeklődni a hegyek iránt...és eszembe jutott Skócia.Ugy gondolom,nekem nagyon befolyásolja az utazás élményét,sikerét,hogy mennyire vágyom valahová...
Ugy gondolom,nekem azért is kell utazni,mert szerencsém szokott lenni.Mindig találok jó társakat!Alapvetően szeretek társasan utazni,ezt most gondoltam át.A nyári Firenzei kettecskén-hangulat is jó volt,Olaszországban jó romantikusan bolyongani,de felfedezni társasan jobb nekem!
Varsó valóban nagyon rég volt,lehet,hogy igazad van!Bár valószinű,hogy a leginkább Mediterraneohoz hasonlitok,hogy az áll igazán közel hozzám,ahol középkori városmag található...persze beszélhetnénk az időjárásról is,mert hát nem igaz,hogy az emberi dolgok nem befolyásolják az élményt,de emlékszem,mikor a Normandia-Bretagne körútról hazajöttünk,ugy hogy végig fáztunk és éheztünk,de akár másnap visszaindultam volna...
  Timba | #154364 Üzenet | 2010-12-30 09:04:45 |
Sziasztok!
A Volántourist oldalán találtam 3-napos városlátogatás, nekem ebből Nápoly nagyon tetszene icon_smile.gif, régi vágyam megnézni, Capri, a Vezuv, és Sorrentó, na ez ugye ott van mellette.

A Jana már csak azt mondogatja "kezdődik, már megint kezdődik" icon_evil.gif !
Igaza van kezdődik icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_wink.gif !

Kívánunk sikerekben, egészségben, és sok-sok utazásban gazdag boldog új évet!
  Szepeva | #154469 Üzenet | 2011-01-04 18:58:09 |
Szia Josza!

Hát igen, tényleg régen "találkoztunk" már. Meg Görögországban is régen voltam, a tavaly lefoglalt utazást műtőre és intenzív osztályra cseréltem. Na de majd az idén!!!

Úgy látom, te is úgy vagy vele, hogy majdnem mindegy hova utazol, minden utad első helyezetté válik. Valahogy így vagyok én is vele. Második helyezett utam alig van.

Idénre milyen terveitek vannak?

Üdv. Éva
  Szepeva | #154575 Üzenet | 2011-01-06 12:20:14 |
Szia Miskolciutas!

Jól eltűntem, bocsi, hogy tavaly nem válaszoltam.
Most viszont nagy öröm ért, megtaláltam és végigolvastam a Firenzei útravaló 2010 című írásodat, bekerült a könyvjelzők közé. Alig 3 hónapja, hogy hazajöttünk, de már tervezem a következő utat Firenzébe. Firenzében a Piazza San Marcotól nem messze, a Via San Gallon lesz a szállásunk. Jól jött, hogy erről a környékről is részletesen írtál, sok hasznos infót találtam a magam számára. Az ilyen írásokat nagy szeretettel olvasom, ezek azok a tudnivalók, melyeket az ember utikönyvekben nem olvashat, de egy saját szervezésű útnál fontosak.

Mi bár nem beszélünk idegen nyelvet, jobban szeretjük a magán utakat. Igaz, sok felkészülést igényel, de hatalmas nagy szabadságot ad. Jobban el tudok merülni a látnivalókba, ha nem kell örökösen az id. vez.-t és a csoportot lesnem, le ne maradjak tőlük. Persze ilyenkor a jó könyv és a jó térkép elengedhetetlen.

Jaj, de jó! Tanultál olaszul? Szeretem a nyelvüket, az utazások során egy kicsike már ragadt rám belőle.

Abban azért tényleg van igazság, hogy ha az ember nagyon vágyik egy helyre, a rossz idő nem feltétlen vesz el az élményekből. Az ősszel a Luccában töltött napon szakadt az eső, de azért végigsétáltunk a városfalon, majd a városban, szép emlékeket hagyott bennünk. Azért mégis jobban szeretném, ha a köv. utunkon napsütéssel fogadna a város.
  Miskolciutas | #154584 Üzenet | 2011-01-06 18:44:16 |
szia!
Megnéztem a térképen az utcátokat-Via San Gallo-mert azért nem ismerem mindet?!De erre az utcára emlékszem,voltunk itt,mikor kijöttünk a San Marco kolostorból...Itt a Camillo Cavour a "főutca",a San Gallo csendesebb,de ez ugye nem baj...nagy örömmel gondolok vissza azokra a napokra,amikor itt bolyongtunk...
  Josza2 | #154658 Üzenet | 2011-01-09 17:52:29 | Válasz a #154469. hsz-ra Előzmény #154469
Idézet:
Görögországban is régen voltam, a tavaly lefoglalt utazást műtőre és intenzív osztályra cseréltem. Na de majd az idén!!!

Szia Évi!
Bocs, hogy csak most válaszolok, de most láttam a beírásodat. Tavaly mi is , illetőleg Cilla hasonló programokat produkált, mint Te. Remélem idénre mindketten felhagytok ezzel a rossz "szokással" és végre jobb új esztendőt sikerül produkálnunk.
Tegnap foglaltunk le a Grand Toursnál on-line egy kéthetes Tossa de Mar ba menő utat, egynapos monacoi városnézéssel. Már nagy honvágyat érzünk Spanyolország, jobban mondva Katalonia és Barcelona iránt. Tossában már kétszer voltunk és Blanesben is egyszer, úgy, hogy meglehetősen ismerős tájra megyünk. Te, aki szintén otthon vagy az országban tudod, hogy mennyi a látnivaló és bár elég sok helyen voltunk, még rengeteg megnézni való van ott. Autót fogunk bérelni és azzal fogunk járkálni.
Talán majd még egy őszi Görögországot is összehord a szél, de ez még a jövő regénye. Ti merre indultok?
Üdv: Josza
  Szepeva | #154705 Üzenet | 2011-01-10 19:47:13 | Válasz a #154584. hsz-ra Előzmény #154584
Szia!

Igen, én is úgy láttam a térképen (illetve rémlett, hogy láttuk mi is amikor a San Marcoban jártunk), hogy a Via Cavourral párhuzamos, tehát közlekedés szempontjából u. olyan jó, mint a ti szállásotok volt, csak csendesebbnek gondolom. Számunkra ez nem jelent hátrányt, sőt!

Apránként állítom össze a programot, rögtön itt van április eleje és megyünk újra.
  Szepeva | #154708 Üzenet | 2011-01-10 20:20:18 |
Szia Josza!

Nektek is, magamnak is kívánom a leszokást!
Nagyon klassz utatok lesz, a blanesi átruccanás miatt máris irigy vagyok:) Gondolom az arborétumot most sem hagyjátok ki, abból sosem elég. Nem akarok nagyon tippeket adni, többet jártatok arra, mint én, de azért néhány helyre mégis szeretném felhívni a figyelmeteket, hátha még nem került be a programotokba. Egyik ilyen a Pals nevű, középkori városmaggal rendelkező kis település, a másik meg északon Cadaques, ami egy tündéri kis halászfalu a hófehér házaival.

Nekünk egyenlőre az ápr. eleji Pisa-Firenze-Siena-Lucca a biztos. Most éppen Olaszországba szerettem bele, de remélem nekünk is összehord a szél a nyár végére egy kis Görögországot. Nincs kedvem nagyon előre lefixálni, bízom valami jó kis last-minutban, pl. Santori újra. Majd meglátjuk. Tavaly nagyon előre terveztem és el sem tudom mondani, milyen rossz volt lemondani a foglalást, sőt a nagy fájdalmak között arra gondolni, hogy most éppen Korfun lennénk.

Jó tervezgetést kívánok! Ha összeáll a program, a vázlatát szívesen olvasnám.

Üdv. Éva
  Vojandi | #156164 Üzenet | 2011-02-09 22:50:10 |
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy akinek van tapasztalata a booking.com-nal, hogyan szokott lenni a fizetés? Pontosabban a kérdésem (mert a foglalásnál sehol sem derült ki), a végösszeget én fizetem a szálláson a tulajnak (kp-ben vagy kártyával) vagy át kell utalnom előzetesen, vagy leszipkázzák valamikor a kreditkártyámról, aminek a számát meg kellett adni? A booking. com-nak kell fizetnem vagy közvetlenül a szállásadónak????
Köszi, üdv: Andi
  Feripapu | #156168 Üzenet | 2011-02-09 23:20:28 |
vojandi írta:
...a foglalásnál sehol sem derült ki...

Kiderül, csak figyelmesen el kell olvasni akár a nyitó oldal alján:
Booking.com | Partnerek | Ügyfélszolgálat | GYIK | Szerződési feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat

A rendelésnél is kiderül; külön feltüntetik, ha azonnal fizetni kell (pl. kedvezményes ár), de a visszaigazolás apróbetűs részében is szerepel a Hitelkártya / Garancia / Fizetési információk címszavak alatt.
  ZA07 | #156173 Üzenet | 2011-02-10 08:43:10 |
Szia Andi!

Mi tavaly foglaltunk a booking-nál egy éjszakára szállást. Le van írva konkrétan a szálláshelynél is és a visszaigazoláson is szerepel, hogy emelnek e le pénzt a kártyádról vagy sem. Nálunk semmi gond nem volt, hiszen megadtuk a kártyaszámot és csak a helyszínen fizettünk, mivel nem szerepelt, hogy előre leemelik a szállás árát.
Meg van határozva, hogy meddig mondhatod le a foglalást térítésmentesen, de ez is szállásonként változhat.

Szia: Anita
  Vojandi | #156179 Üzenet | 2011-02-10 09:15:39 |
Köszönöm, a visszaigazolást mégegyszer átnéztem, abban csak az szerepel, hogy 3,5% előleget levonnak és hogy 3 nappal az utazás előttig díjmentesen lemondhatom és akkor csak ez a 3,5% vész el. De a maradék pénzről sehol egy szó sem.

Köszi Feripapu (nem h.apci vagy véletlenül?? icon_smile.gif icon_smile.gif nagyon olyan a stílusod icon_smile.gif), ezt is megtaláltam, csak nekem ez olyan általános, és mivel többen mondták, hogy szállásonként változik, ezért kérdeztem.
("Booking.com belastet Ihre Kreditkarte in keinem Fall. Die Zahlung wird vom Hotel während oder nach Ihrem Aufenthalt abgewickelt, außer es ist in den „Hotelrichtlinien“, in der Zimmerbeschreibung unter „Konditionen“ und in Ihrer Buchungsbestätigung anders festgelegt. ")

akkor nem kell azon izgulnom, hogy tudatlanságom miatt nem fizetek ki valamit előre és emiatt elvészne a foglalásom. icon_smile.gif köszi
  Feripapu | #156183 Üzenet | 2011-02-10 09:38:57 | Válasz a #156179. hsz-ra Előzmény #156179
Nekem egyértelmű volt.

(Te is paranojás vagy?)
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 85 86 87 ... 94 95 96   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu