Lesvos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 601
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#98209 Üzenet linkje2009-05-08 00:23:47  Válasz a #98180. hsz-ra

Ez a véleményed megváltozhat a lesvosi nyaralás után!Ezt előre nem tudhatod.Ilyen megtörtént velünk is.
# 602
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99041 Üzenet linkje2009-05-14 00:05:25 

Ha összegezném az egész 10 éves görögországi szigeti útjainkat, mert számunkra ezek voltak a maradandók és még kapok három lehetőséget, akkor nem rangsorolva de ezek lennének: Lesvos,Kythera,és Kréta nyugati oldala.
A folytatás egy más világ és az Korzika illetve a Kanári-szigetek lennének, és közben itthon Erdély amit már ez évben el is kezdtünk.
Ezek egyéni sarjadzásúak,nem szánom tippnek, ez úgy mint az egész élet teljesen szubjektív és mások ideáitól teljesen független és az is marad.

# 603
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99088 Üzenet linkje2009-05-14 12:04:23 

Szia,kedves White-Éva!!!
Úgy örülök,hogy legalább lesz valaki idén innen,aki Lesvosra utazik!!!
Az meg kifejezetten jó,hogy nincs az a tömeg,nemigaz???
Kiváncsi vagyok azért,hogy kell-e fizetni még a befizetett teljes összegünkre/gondolom ti is Aeolus.../???
Kérdezted tőlük,mert én múlt héten fizettem be,de elfelejtettem,igaz ez egy közvetitőcég....bocs az offért,de Whitefrost általában ebben a topicban ,,nyomul"icon_smile.gif)

# 604
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99113 Üzenet linkje2009-05-14 13:05:32  Válasz a #90724. hsz-ra Előzmény #90724

Sziasztok!
Nem vagyok nagy hozzászólóbajnok, de segíteni szeretek. icon_smile.gif Ezért egy kis info az idén busszal Lesvosra indulóknak:
tavaly még az indulás előtti héten is azt mondták az utazási irodában, hogy Thessalonikiből kompozunk (bár a menetrendben aznap nem volt onnan hajó Lesvosra...). Természetesen Kavalából hajóztunk...
Hazafelé pedig Pireusból jöttünk haza busszal (a kinti idegenvezető még két nappal indulás előtt is kötötte az ebet a karóhoz, hogy Kavalába megyünk visszafelé is - bár a görög utazási irodák megmondták, hogy nincs hajó aznap Kavalába).
Mindez csak azért lehet fontos, mert mi oda-vissza szerettünk volna kabint bérelni. Kifelé póruljártunk, mert hittünk a bp-i irodának, hogy maaaaajd a kikötőben elintézzük (ahol egyébként szó nélkül kitettek minket egy betonplaccra). Hazafelé rutinosabban (miután telepített id. vez. is belátta, hogy Pireusba megyünk) görög irodában előre vettünk kabinjegyet. Mivel nagy hajóval jöttünk, volt még lehetőség a hajón is kabint bérelni, de ez elég lutri.
A buszhoz még hozzátartozik, hogy magyar tájékoztatást semmiről nem kaptunk, és hazafelé hajnali 3 tájban kiettek a Soroksári Tesconál. Kellemes volt. icon_smile.gif

Az út egyébként nagyon fárasztó, csak magánszervezésben vállalnám újra, de a sziget gyönyörű, mindenért kárpótol. Készülj arra, hogy nem lesz leányálom 2 napig utazni, és maximum kellemesen csalódsz. icon_lol.gif Egy év alatt sok minden változhatott.

Ha valakinek kérdése van, szívesen válaszolok, mert még elég "frissek" az élmények.
(Csak a mennyibe kerül a kenyér és társait hanyagoljuk icon_confused.gif )

# 605
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99254 Üzenet linkje2009-05-14 18:28:39 

Szia Zsebkuty!

Mi is Aeolussal nyomulunk, be is fizettük a fentmaradó részt, és esemmit nem mondtak arról, hogy emelnék az árakat. Viszont ha a lapjukat megnézed akkor mék csökkentettek is némely utazásén. Köszi az érdeklődést és nagyon várom már az ismeretlen szigetet. icon_eek.gif icon_smile.gif

# 606
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99257 Üzenet linkje2009-05-14 18:36:39  Válasz a #99113. hsz-ra Előzmény #99113

Szia Pontikos!

Nagyon örülök, hogy beszélhetek olyan emberrel aki már járt ott ahova mi most készülünk. Mint olvasom nem lesz leányálom az utazás, de felkészültünk rá, mindenre. Tavaly Krétára mentünk így de vissza már repülővel. Nagyon kiváncsi vagyok mindenre, de hirtelen azt se tudom mit kérdezzek. icon_confused.gif
Kaja ára nem érdekel icon_wink.gif
Ti hol laktatok? Kocsit béreltetek és ha igen akkor neten vagy a helyszínen? Sok ott is az angol, illetve zsúfoltan túristás sziget mint Zakynthos? Ami nekem fontos lenne visszamennél e mégegyszer?

Lesz még kérdés, csak győzd válasszal icon_smile.gif icon_wink.gif

Üdv, Éva

# 607
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99293 Üzenet linkje2009-05-14 20:39:03  Válasz a #99257. hsz-ra Előzmény #99257

Szia Éva!

Anaxosban laktunk mi is, a Filoxeniában. Nyugodt, klassz hely, minden van, ami kellhet - kivéve hangzavar. icon_biggrin.gif Megéri a parton is gyalogolni mindkét irányba - főleg észak felé, van egy csodaklassz turistaút (Amboullára visz).

Kocsit nem béreltünk, helyi busszal jártunk, ill. görög utazási irodával (igazából sosem tartunk igényt a telepített id.vez. szolgáltatásaira). Tökéletes volt.
Utitársaink béreltek pár napra autót, ha jól emlékszem Petrában, nem meséltek túl sok jót - de csak azért, mert közösködtek egy másik házaspárral, ami sok ellentétet szült (így nem is nagyon emlékszem pozitív élményükre icon_smile.gif)
Anaxosban is van egy iroda a főúton, szerintem náluk is érdemes kérdezősködni.

Amit láttunk: Petra, Molyvos, Skala Sikaminias, Amboulla, Skala Eressos, megkövesedett erdő. A fővárosba nem mentünk el, és az utószezon "miatt" kimaradt Skala Kalloni és a sziget déli fele. Hiányérzet ettől nem maradt bennem, imádtam az egészet, és igen, visszamennék. Szívesebben, mint Zakynthosra.

Kevesebb volt az angol, mint Zantén, és talán józanabb is icon_lol.gif Ellenben a szlovákokra vannak berendezkedve.
Gondolom, nem kell mondanom, hogy a görögökkel itt is tökéletesen el lehet beszélgetni angolul.

Kréta felé nem tudom, milyen volt a kompotok, nekünk itt zsúfolt és kényelmetlen, amit fokozott, hogy a vihar miatt nem tudtunk a fedélzeten (sem) aludni. Kicsit menekülttábor-életérzés volt. Imádok hajózni, de életemben talán először alig vártam a kikötést. icon_sad.gif Hazafelé már más volt az érzés (meg a hajó is), de idegenekkel közös kabint se soha többet. icon_biggrin.gif

Kérdezz bátran, tényleg szívesen segítek, én is szeretem, ha sok hasznos infoval a kezemben (fejemben) tudok útrakelni. (Meg hát így olyan, mintha újra ott lennék icon_razz.gif .)

# 608
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99317 Üzenet linkje2009-05-14 21:19:34  Válasz a #99293. hsz-ra Előzmény #99293

Nagyon szépen köszönöm a válaszod. icon_smile.gif
A megkövesedett erdő milyen, valóban az az egy törzs van ott amit a fotókon lehet látni?
Képeiteket meg lehet nézni valahol? Panorámión esetleg, ott van egy magyar fiatalember aki tavaly volt Lesvoson és ők is Kavalából indultak.
Mi sem szeretjük az ottani idegenvezetőt, inkább felkészülök mindenből.
Szigetkörüli hajóút vagy hajós kirándulás van-e?
Ottani irodáknál ott is olcsóbbak ezek az utak mint az Aeolusnál?
Apránként még jönnek a kérdések icon_confused.gif

# 609
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99361 Üzenet linkje2009-05-14 22:41:26  Válasz a #99317. hsz-ra Előzmény #99317

Kinti irodánál olcsóbbak az utak, mint az Aeolusnál (mondjuk én eddig mindenhol, minden utazási irodával ezt tapasztaltam), és gyakrabban is indulnak. Ált. angol vagy német vezetéssel mennek, mi egyszer megnyertünk egy német csoportot, de a nő beszélt angolul, így egy ideig strapált nekünk is, aztán megegyeztünk, hogy nekem elég lesz az alapinfo is (mikor megyünk tovább icon_biggrin.gif ), a többit már úgyis elolvastam.
Van iroda Petra főutcáján (kettő is), meg Molyvosban - egy a város elején bal oldalon (mi mindet velük intéztük), meg a kikötőben is egy nagyobb. (A nevük persze most nem ugrik be. icon_confused.gif )

Petrai vagy molyvosi indulással sziget körüli hajóút nem volt, csak Skala Sikaminiasba (nekünk autó híján Mitilini és Kalloni nem játszott).

A megkövesedett erdőt szerintem vétek kihagyni, bár a fák felejthetők (néhány nagyobb, sok kisebb - felettük pedig a jó turista hallgatja az okosságokat icon_biggrin.gif ) - a kopársága és a méretei miatt mi inkább végigjártuk a nagy részét (míg a többiek a fenti útról néztek csak a mélybe).
Az ide szervezett fakultatív buszos út érinti Eressost (ahol program szerint evés van, szerintem fürdés volt icon_lol.gif ), a Limonos kolostort és egy kis falut, ahol kávészünet van, de jobb elrohanni a pékhez, mert az onnan jövő illatok lengik be az összes utcát. icon_wink.gif

Remélem, nem hagytam ki semmit.

# 610
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99363 Üzenet linkje2009-05-14 22:42:55  Válasz a #99317. hsz-ra Előzmény #99317

Jah, a képek. Nincsenek fönt sehol. Ilyen kis önző vagyok. icon_lol.gif
# 611
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99364 Üzenet linkje2009-05-14 22:50:23  Válasz a #99363. hsz-ra Előzmény #99363

Köszönök szépen mindent, foglak még zargatni, ha eszembe jut valami icon_wink.gif
addig is gyűjtöm az anyagot, nyomtatok és állítom össze a kis könyvet (úti)
képeket nézegetek, bár ami fent van a neten azt már ismerem.
még van 27 azaz 26 napunk és indulunk icon_biggrin.gif icon_lol.gif
alig várjuk

# 612
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99371 Üzenet linkje2009-05-14 23:14:05 

Most néztem meg Pireusból van csak hajó Lesvosra 06.11-én, ráadásul kettő is . Délután 5 kor és fél hétkor. Nagyon korán reggel lesz ott a szigeten. Vissza is Pireusba van csak hajó.
# 613
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99380 Üzenet linkje2009-05-15 07:22:50  Válasz a #99371. hsz-ra Előzmény #99371

icon_lol.gif
Nekünk rövidebb volt az út Pireus és Bp. között, mint Kavalába...valóban nagyon sok múlik a sofőrökön (is).
Pl. amikor már kifelé menet a görög határon visszafordultunk a vámmentes boltba ahelyett, hogy végre átléptünk volna Hellász földjére - úgy, hogy nem állt előttünk sorba egyetlen jármű sem -, na akkor már nagyon ideges voltam. icon_cry.gif
Hazafelé meg jöttünk ezerrel. Kb. 19-20 órát.

Te előszezonban nem tartasz attól, hogy még nem lesz elég meleg a tenger?
(Csak, hogy én is kérdezzek icon_razz.gif )

# 614
WhiteFrost
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99410 Üzenet linkje2009-05-15 08:54:02  Válasz a #99380. hsz-ra Előzmény #99380

Sajnos mi ezt munkahelyi elfoglaltság miatt választjuk, hogy ilyen korán megyünk. Nem utolsó az ár sem icon_smile.gif

2003 óta ilyenkor megyünk, van amikor korábban. Elviselhetően hüsi a tenger, de nincs az a rekkenő hőség napközben és éjszaka.

Nem akarom elkiabálni, de eddig nem volt rossz időnk, pedig voltunk északi részén is az országnak.
Lesvos pedig annyira nincs északon

# 615
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99656 Üzenet linkje2009-05-16 20:56:30  Válasz a #99410. hsz-ra Előzmény #99410

Én utószezonos vagyok, ott még kitart a nyár heve. icon_biggrin.gif
A hüsi tenger itthon tart nyár elején, meg milyen rossz, ha még csak jön a "vakáció", te meg már hazajöttél a nyaralásból.
Off vége, mert ez már nem Lesvos. (bocsi)

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 40 41 42 ... 44 45 46   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu