Skopelos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szporádok
Hozzászóló Üzenet
# 196
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97145 Üzenet linkje2009-04-30 14:28:03  Válasz a #97107. hsz-ra

Szia!

Augusztban megyünk a Filio-ba. Miért akarsz Skiathos-ra menni robogóval?? A robogót ne vidd, az felesleges. Én már voltam Skiathos-ban. Ott is aludtunk. A szép partokat sajnos nem lehet a szárazfölről elérni, csak és kizárólag hajóval. Mégpedig: elmentek Skiathos-ra és ott reggel több hajó is indul a partról a gyönyörű öblökbe. Menetrend nincs, mert ezt a helyi lakosok bizniszelik... Minden hajó csak egyszer indul, még pedig reggel, ahogyan már mondtam. Vigyázz, mert nem mindegyik ugyanott áll meg. Van ahol ugyanannyi pénzért csak 2 partot látsz, van amelyik elvisz 4-hez is. Skiathos-ról van már egy-két + és - tapasztalatom (nagy kaland volt, mert tök egyénileg mentünk oda Nei Pori-ból, úgy hogy fogalmunk sem volt hol mit mennyiért mettől és meddig). Szóval ha van kérdésed ezzel kapcsolatban szívesen segítek.

Amúgy mi is tervezzük, hogy átmegyünk, mert egy part kimaradt még akkor és én éppen azért mentem oda....:-S

# 197
Szabóné Manyi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
120 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97181 Üzenet linkje2009-04-30 19:40:00 

Erki!

Van egy CD.-m/a vásáron szereztem be/ azt a részt mutatja be.Alonissos a tengeri természetvédelmi terület,ott vannak a védett fókák és hajóval visznek nézelödni.De meg fogom nézni a filmet és leirom mit láttam,igy fejből most nem tudom.De az is rémlik,hogy a görög TV-be láttam filmet erről a részről.Kis türelmet ,.irok hamarosan

# 198
Erki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
74 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97203 Üzenet linkje2009-04-30 20:38:54  Válasz a #97181. hsz-ra Előzmény #97181

jaj! Nagyon várom már, köszönöm! Ha van utazási iroda vagy valamilyen elérhetőség, azt is írhatod!
Köszönöm!

# 199
Erki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
74 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97205 Üzenet linkje2009-04-30 20:43:25  Válasz a #97145. hsz-ra Előzmény #97145

Mi júli 1-14-ig megyünk oda. Agnondas nagyon kicsi, kölcsönző nem hiszem hogy lesz. Ha mégis, megírom, meg az árakat is.

Skiathost akkor légyszi írd meg nekem részletesen. Talán Glossából is indulnak oda strandjáró hajók... Melyik strandokat érdemes megnézni? Északkeleten van ha jól tudom egy sziklaboltíves strand, régebben már olvastam a nevét és láttam képen, de most nem akarom visszakeresni. A koukounaires meg éppen ellenkező irányban van. Milyenek a hajóárak? Mekkora hajók mennek, hány fővel? A szárazföldön akkor nincs különösebb látnivaló? Minden érdekel részletesen, akár privátban is!

Köszi!

# 200
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97226 Üzenet linkje2009-04-30 22:11:35  Válasz a #97205. hsz-ra Előzmény #97205

Jó, köszi, az jó lenne, ha majd beszámolnál. Hálás lennék érte...
Szintén a Filio-ba mentek? Ugye majd küldesz képeket? Limnonariról kép érdekelne... Azt ugye tudod, hogy Agnontas-ban csak olyan "strand" van, ami igazából egy kis kikötő? Szóval ott annyira nem lehet fürdeni, mert az a pici rész is, ahol éppen nincsen hajó, tuti, hogy totál tömött lesz... icon_sad.gif
Én úgy láttam, hogy Glossából mennek hajók Skiathos-ra, de azok csak ott kikötnek szerintem. Onnan majd át kell szállni a Skiathost körbejáró hajókra. De ha szerencsénk van, talán Glossában lesznek utazási irodák, akik fakultatívként Skiathos körbehajózásával kecsegtetnek majd...

A szárazföldön igazából maga Skiathos város az, amit érdemes megnézni, meg a repteret, ha akartok igazán-igazán közelről gépet le-vagy felszállni látni (de ehhez érdemes megnézni előtte neten a menetrendet, mert mi is odamentünk és kiderült, hogy egész nap érkezik vagy 3-4 gép, és szintén ennyi indul... szóval nem könnyű kifogni pont azt az időpontot.)

Skiathosnak az északi részén vannak az igazán gyönyörű partok - vagyis inkább úgy mondom, hogy amik szerintem a legszebbek. Ez a rész azonban annyira sziklás, hogy ott már utat sem építettek ki... Ott csak földúton lehet haladni. A busz is csak a fél szigeten jár éppen ezért körbe. Meg hát ha el is jut az ember az északi részhez járművel, a parthoz nem jut le, mert hatalmas szakadékok töveiben vannak ezek a partok, ahová csak zuhanva lehet szerintem lejutni :S (legalább is a legtöbbhöz).

Nézd meg a Skiathos fotóalbumomat, abban vannak a partok, ahol mi jártunk.
Északon voltunk. Lalaria az, amire Te gondolsz szerintem. Én is azt szerettem volna megnézni (olyan gyönyörű!!!), de akkora hullámok közé keveredtünk, hogy a kapitány azt mondta, nem próbálkozik a kikötéssel, így tovább mentük egy másik parthoz. Kastro is nagyon szép. Én Koukounaires-t nem tartom annyira lenyűgözőnek. Szerintem azt csak azért hangoztatják annyira, mert oda el lehet jutni a szárazföldön is...

A hajók olyan 30 fősek. Ha felszállsz valamelyikre és az mondjuk kiköt X helyen és azt mondja a kapitány, hogy van egy órátok a fürdőzésre, de neked mondjuk annyira tetszik ez az X part, hogy Te mondjuk 2 vagy 3 órát szeretnél ott fürdeni, vagy búvárkodni (amit itt nagyon jól lehet, mert mivel érintetlen az északi part, sok a kis élőlény), akkor meg lehet beszélni a kapitányoddal, hogy hagyjon ott és egy másik következő hajóval is továbbmehettek. Ezek között a hajók között ez valahogy így lehet megbeszélve... Mi az egyik parton így csináltuk (a kapitány ajánlotta fel).
A hajó jegyárra már nem emlékszem pontosan. Talán mintha 8 Euro lett volna/fő, de lehet hogy hülyeséget mondok. Meg azért voltak eltérések, mert volt, aki drágábban vitt jobb hajóval, volt aki kevesebbért vitt rozogábbal... Volt aki 2 helyre vitt, volt aki 3-ra is...
De ezek a hajók egymás mellett állnak és előttük táblára ki van írva, hogy melyik hová visz+az ár is, így ha ott lesztek tudtok majd összehasonlítani, és ott dönteni, hogy melyik legyen.

Szóval én azt mondom, van mit megnézni motorral is Skiathos-on, de nem éri meg erre pazarolni az időt, mert amit a motorral nem megnézhető területek kínálnak, azt bűn lenne ezért kihagyni. Persze ha erre meg arra is van egy-egy napotok, úgy azért másabb.

Ja. És Megali Ammos-ra egyáltalán ne is menjetek. Annál még a Balaton is jobb. Egy kb. 10 méteres kavicsos sáv, sötétkék-szürke tengerrel. Időpazarlás.

# 201
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97235 Üzenet linkje2009-05-01 00:28:11  Válasz a #97107. hsz-ra Előzmény #97107

Szia Erki icon_biggrin.gif

Úgy láttam a Helivelakisnak van mindkét szigeten irodája!
Lehet,h.megoldható 1 bérléssel a két helyszin icon_question.gif icon_exclaim.gif
Általában a napok számával csökken 1 kicsit a díj.Lehet,nem
muszály megszakítani a kölcsönzési időt icon_exclaim.gif
Én arra gondoltam,elöbb megnézzük Skiathost/2 nap/aztán Skopelosban
felvennénk a másik kocsit és ott folytatnánk.
Bár most olvastam a hsz.-okat és lehet,nem is kell Skiathoson kocsi... icon_question.gif

Üdv,Macsosz icon_biggrin.gif

# 202
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97289 Üzenet linkje2009-05-01 15:45:15  Válasz a #97235. hsz-ra Előzmény #97235

Hát, azt nem mondom, hogy kocsival nincs mit látni, DE ha én a helyedben lennék engem az a rész nem érdekelne (elég volt belőle bőven annyi, amennyit láttam.. majdnem elsírtam magam... de nem azért, mert olyan ronda volt, hanem azért mert én az északi part látványát vártam, és nem tudtam, hogy ekkora különbség van a 2 rész között.)

Én most mindenképpen szeretnék átmenni Skiathos-ra. Úgy tervezem, hogy Skiathos várost megnézzük, aztán irány hajóval az északi partszakasz. De mivel nem tudom a Skopelos-ból induló hajók menetrendjét, ezért egyelőre nem tudok pontosabban tervezni.

Mindjárt elkezdek keresgélni, hátha találok valamit....

# 203
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97290 Üzenet linkje2009-05-01 15:52:16 

Remélem az utazási iroda komppal visz majd át minket és nem hajóval. A komp akkora élmény!!!! A hajó elegánsabb, viszont az üvegablak mögül egyáltalán nem nagy szám... (na jó, tény hogy kényelmesebb, meg gyorsabb.).

Volt már valaki itt az Aeolus-szal?

# 204
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97291 Üzenet linkje2009-05-01 15:58:02 

Új info: Úgy láttuk, hogy a Hellenic Seaways megy Skopelos-ból Skiathos-ra. Viszont reggel a legelső járat 8:05-re van Skiathos-on. Skiathos kikötőből nem emlékszem, mikor indulnak a hajók a Skiathos körútra (vagy 8, vagy 9). De az a baj, hogy erre sem lehet alapozni ,mert a mi Hellenic Seaways hajónk 2007-ben röpke 45 percet késett az induláskor...
# 205
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97293 Üzenet linkje2009-05-01 16:32:30 

Ezek a partok járhatóak be autóval/motorral:

Ezek:

Xanemos

Skiathos városa

Megali Ammos

Vassilias

Achlaides

Kanapitsa

Vromolimnos

Kolios

Agios Paraskevi (nudista strand)

Platanias

Troulos

Koukounaries

Asselinos

Ezeket lehet megnézni tehát robogóval/autóval. Asselinos szép, meg Skiathos városa is elbűvölő a maga szűk utcáival....

# 206
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97295 Üzenet linkje2009-05-01 16:37:04 

icon_exclaim.gif Bocsi, az előbb rontottam.. Javítok:

Kalapitsa

Vromolimnos

Agios Paraskevi

# 207
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97296 Üzenet linkje2009-05-01 16:53:26 

icon_arrow.gif És a csak hajóval bejárható északi partok:

Kastro

Lalaria

Nikotsara:

Xanemo:

# 208
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97297 Üzenet linkje2009-05-01 16:55:10 

Illetve az északi partokról több fotó a fotóalbumomban (Skiathos címmel természetesen icon_wink.gif )
# 209
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97304 Üzenet linkje2009-05-01 17:38:20  Válasz a #97297. hsz-ra Előzmény #97297

Christine icon_biggrin.gif
Tényleg úgy tűnik,az északi part izgalmasabb icon_exclaim.gif
De ilyen bizonytalan hajó-menetrenddel hogy lehet
egyáltalán tervezni icon_question.gif icon_evil.gif
Ha nincs csatlakozása időben a hajóknak,csak másnap reggel
lehet feljutni északra.Akkor viszont nem biztos,h.este eléri az
ember az utolsó skopelosi hajót icon_twisted.gif -tehát egy kirándulás a szomszédba min.3 nap icon_question.gif

Üdv,Macsosz icon_biggrin.gif

# 210
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#97342 Üzenet linkje2009-05-02 09:16:14  Válasz a #97304. hsz-ra Előzmény #97304

icon_biggrin.gif Valami ilyesmi. A görögök kiszámíthatatlanok. Mi miattuk lekéstük az utolsó vonatot haza. Így majdnem a vasútállomáson aludtunk és még az akkori párommal is összevesztem...

De mindig pozitív, izgalmas kalandként marad az emlékeimben icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szporádok
<   1 2 3 ... 13 14 15 ... 72 73 74   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu