Ha a Diasban leszel szerintem el sem tévesztesz minket. A miénk lesz a legfelsõ szint 2 studió kivételével. Napimádók lévén mi sokat leszünk vízközelben, de te ugye nem erre vágysz.
Na most kaptam meg az imént a szerzõdésemet.
Azt írják, hogy legkésõbb az indulás elõtti 3. napig tudatják a pontos indulást, a szállás beosztását viszont a helyszínen fogják közölni.
Mivel nekem a szerzõdésen az szerepel: apartman vagy stúdió, és mivel egyszemélyes szállás nincs, több mint biztos, hogy társítva leszek, vagyis úgy gondolom, hogy ha a társított személy foglalásától függ az én szállásom is.
Dehát ugye én leginkább csak lapítok, mert úgymond potyázom.
Ha a magammal vitt dolgaimat nem kellene valahol tárolnom, akkor meg teljesen mindegy lenne, hogy hol alszom. Mert a a szállást jobbára arra fogom használni azt hiszem.
legjobb esélyem már csak kifogni egy jó kis last minute-et..
Kicsit megkésve indulok oda, ugyanis olaszba mentem volna a párommal és egyik ismerõs pár, de nem jött össze a dolog. Így hát ketten mennénk egy hétre. Az a szörnyû, hogy a munkarendemmel nem nagyon fogok tudni alkalmazkodni az irodák turnusváltásához.
Egy kombi passattal mennénk, dizel hálistennek, keveset kajál a gázolajból. a www.viamichelin.com költségnek oda kb 90-100 eurot kalkulált benzinbõl bele értve autópálya matricát is.
Nekem a szállás a legnagyobb bajom...
induljunk el, és lesz ami lesz szerzünk szállást??? vagy ez nagyon zsákba macska dolog??
A diesel tavaly nem minden benzinkútnál volt, erre számoljatok!
Figyi adok egy telefonszámot. Kérdezzétek meg, hogy odakint tudnak szállást valamikorra adni. Ez a Pydna travel száma: 00-30-693-680-7191, állítólag magyar beszélnek.
Ha Szalonikibe készültök, tettem fel a specifikus topikba egy webcímet, nyomtatható belváros térkép van fent, hasznos lehet.
A térkép segítségével az itt a leírások között található Szaloniki beszámoló alapján megtervezhetõ és kivitelezhetõ a séta.
A tervezést már megcsináltam, kivitelezés másfél hét múlva.
Mi a héten jöttünk haza Makrigialosról, elég sok pozitív és negatív élménnyel egyaránt. Na igen, valszeg a még félig-meddig elõszezon miatt a hely iszonyú kihalt volt egy darabig, de a hétvégére egész sok ember gyûlt össze és csúcs lett a hangulat. aki mostanság megy, ne hagyja ki a Sand bárat a parton, csúcs hely, jó a zene, jófejek az emberek és olcsón meg lehet úszni az estét, mert a tulaj ingyen ittatja és eteti az embereket.) A robogóbérlés jó ötlet, de sajna csak 1 kölcsönzõ van, így az árból se nagyon lehet alkudni. A fakultatív programok jó részérõl nem hallottam sok jót (mi kettõn voltunk): Olümposzon voltak vagy 1 órát, túl sok mindent nem láttak. az egyik pár saját szervezésben fele annyiból megúszta és egy csomót túrázott. Thesszaloniki szintén nem éri meg, mert 4,30 euroért már busszal elmehetsz oda (érdemes reggel indulni, mert Makriagolosra az utsó közvetlen járat 14 óra felé indul Szalonikibõl). Edessa nagyon gyönyörû hely, de itt is kb. 1 órát voltunk és végigrohantuk az egészet. A Meteórák viszont egy felejthetetlen élmény, volt idõ mindent megnézni.) Skiathoson nem voltam, hallottam róla jót is rosszat is... Ha vásárolgatni akartok, nekünk Paralia jött be a legjobban, van választék és egész olcsó. Ja és aki nyüzsire vágyik, annak kihagyhatatlan. Bár a hangulata nem olyan jó mint Makrié. Viszont Makri tengerpartja eléggé csalódást okozott. Ennyi hínárt még nem láttam együtt és tisztítani se nagyon akarták a strandokat. Oké, értem, hogy tele van kagylótenyézettel, de akkor is kicsit kiábrándító volt. A kajával vigyázzatok a szuvlakit nem nagyon sütik át. (állítólag a görögök így szeretik). És egy jótanács: néhány görög szó megtanulása csodákat tehet a pénztárcánkkal. Mi vittünk kis görög útiszótárt, amiben fonetikusan le voltak írva király kifejezések. Elég sok engedményt kaptunk....)
Összességében még bizti visszamegyünk Makrira, de próbálunk majd nem elõszezonban menni.) ja és remélem Ti szállásaitokon nem fog a fürdõszoba olyan irtó reménytelenül kinézni....)
smilegirl!
Mi hétfõn indulunk saját autóval, így könnyebben mozgunk. Már voltunk Parálián, amit a több látnivaló elérése érdekében választottunk, így sok helyen meg is fordultunk az általad említettek közzül. Makrit hírtelen felindulásból választottuk, majd meglátjuk. A fürdõszobát melyik szálláson tapasztaltátok negatívnak? Melyik irodával utaztatok?
Örömmel hallom, hogy alakul a hangulat kinn, a következõ két hétben várhatóan ez fokozódik. Az Anikó is most van kinn, már várható az érkezése. Kíváncsi vagyok az infóira; õ már másodjára volt ott.
Sziasztok! Ma érkeztünk haza Makriból. Rebeke! Már beszéltem Krisztával. Lassan el is indulnak azt mondta. Nagyon irigylem. Most olvastam el ezt a topicot. Hát amíg odavoltam kicsit megszaporodtatok itt. Tényleg írtatok hideget-meleget egyaránt. Az az igazság, hogy most az én tapasztalataim is vegyesek. A hangulat az most is nagyon tetszett, már maga a falu hangulata. Az nem változott semmit. Az emberek nagyon aranyosak, kedvesek, tényleg pár görög szó és már mosolyognak is, és szinte minden boltban souvenirt adnak a vásárolt áru mellé. Szerintem ez a félig elõszezon is olyan, hogy van elõnye és van hátránya is. A hátránya talán tényleg az, hogy még a partot mintha kicsit hanyagolnák, bár minden reggel összetakarították és elsimították a homokot is. De tényleg hínárosabb, mint máshol. Viszont ez tavaly augusztusban is így volt, pedig az fõszezon. Viszont aki autóval vagy robogóval közlekedik, akkor még legalább három másik partot talál a közelben, ahol viszont gyönyörû tiszta a víz is, és a part is. Már most is az volt. Egyedül egy éjszakai vihar után tapasztaltuk, hogy hínárosabb volt ott is a part. Mi általában átmentünk a Pyrgos Beachre. Ez azt hiszem a harmadik volt az Aphrodité Beach után, ami Makri központjában van. A domb, ami látható a képeken, amögött a domb mögött vannak a szebb partok. Még gyalogosan is sokan átmentek, bár abban a 40 fokos melegben, ez azt hiszem kicsit húzós lehetett. Nagyon meleg volt. Szerintem tavaly augusztusban nem volt ennyire meleg. Úgyhogy minden másnap kirándulni kellett, mert mindig leégtünk, valahányszor a parton voltunk.
De mivel így is terveztük, így nem okozott nagy gondot. GYönyörû helyeket láttunk. Volt olyan, ahol tavaly is voltunk, de voltak újabb helyek is. A fiamat érdeklik a régiségek, ezért pár múzeumot is beiktattunk Szalonikiben.
Szalonikit autóval csak a bátraknak ajánlom, mert életveszélyes a zsúfoltság miatt is, és a görögök közlekedési szokásai miatt is, de azért megúsztuk. És nagyon élveztük. Megtaláltuk az állatkertet is, ami nem annyira gyakori a magyarok között, úgy hallottuk. Mármint az, hogy megnézik az állatkertet. Nekünk nagyon tetszett. Egy kis paradicsom abban a zsúfolt városban.
Majd rakom fel a fotóimat, akit érdekel megnézheti. Remélem tetszeni fognak mindenkinek.
Az elõszezonban is tényleg az a jó, hogy a fõnök, vagy az idegenvezetõ többet tud a vendégekkel foglalkozni, bár velünk augusztusban is foglalkoztak. Most azért kevesebbet, mert autóval voltunk, és nem voltunk szervezett úton, ami rossz is volt, meg jó is. Jó, mert tényleg több idõnk volt mindenre, de hiányzott a szervezett utak varázsa is. Skiathoson tavaly voltunk, és én nagyon élveztem az egész programot.
Most nem volt a tavalyi grill party, mert még nem volt ott az az idegenveztõ, aki fontos hozzá, mert Õ szolgáltatta a zenét, de volt helyette kagyló-party egy bárban, ami nekem szintén nagyon tetszett. Ugyanúgy volt fekete kagyló, ouzo minden mennyiségben, táncverseny, lábszépségverseny a férfiaknak, szóval szuper volt. smilegirl! Csak nem Te voltál az, akivel beszélgettem sokat ott? Jó lenne, mert nem beszéltünk meg semmi pontosat, csak hogy itt találkozunk. De hogy hogyan ismerjük meg egymást azt nem. Jó lenne, ha te lennél!
A fürdõszobával egyetértek, mert utolsó kép napunkon át kellett mennünk másik apartmanba, hogy maradhassunk még és ott tényleg nagyon pici volt. De a Diasban azért nagyobb, meg jobban el van különítve a tusoló. Nekem a Dias a szivem csücske marad, apró hiányosságaival, de kellemes hûvösségével és a kedves házigazdákkal. Mi eldöntöttük, hogy amikor csak lehet egy pár napot mindig próbálunk ott eltölteni, mert már a kirándulásokról is olyan volt mintha hazatérnénk, amikor bekanyarodtunk a faluba. Nagyon jó lenne ott élni! De aki tényleg szórakozni megy Görögországba annak biztos nem ez a megfelelõ hely. Ez pihenésre ideális!
A partokról még annyit, hogy Korinos Beach sincs messze, és ott is gyönyörû volt a víz, ez már Paralia felé van, de még jóval elõtte. Ajánlom azt is mindenkinek.
Az útról oda-vissza majd a megfelelõ fórumban írok. Hátha lesz benne valami, aminek hasznát vehetik az utánunk utazók.
Azért remélem Rebeka, hogy nektek is tetszeni fog, bár úgy érzem a Te optimizmusoddal nem lesz gond! Majd MSN-ben beszéljünk még, jó? Ha valami eszembe jut, még akkor írni fogok. Bárkinek szivesen válaszolok, ha tudok.
Sziasztok!!! Mi július 10.-én indulunk Makrira/ 9 nap /,még sosem voltunk ott remélem jó lesz. Viszont többen megyünk és lenne 3-4 fõ részére hely némi üzemanyag ,,beszállással". Ha valakit érdekel szívesen tájékoztatom.
Saját szervezésben megyünk a Meteorákhoz,Thessalonikibe, Paraliára,Olymposzra stb.Olvastam az infókat a helyrõl, engem Busai Anikó
beszámolója ihletett meg, remélem és biztos is vagyok benne,hogy nem csalódom Makriban.
Pár infót tudnátok nekem kölcsönözni hirtelenjében?
Boltok helyben, nyitvatartás.
Üzemanyagár, benzinkút, esetleg nyitvatartás.
Robogó árak.
Azt hiszem a fakultatív programokból már én is csak a Meteorákat fogom bevállalni a többit megoldom valahogy magam.
Ha tényleg ilyen sietõs és ilyen kedvezõtlen az ár.
Szia teeby! A boltokról: van, amelyik már reggel 7-kor pl. pékség, majdnem vele szemben fenn a templomnál már egy szupermarket is nyitott reggel 7 körül. A többi azért késõbb, de általában 9 körül már nyitva voltak. Délben páran bezárnak, de nem mindegyik, és este 11 körül zárnak be végleg.
A robogókat idén nem néztem, mert autóval voltunk. Tavaly 20 euró/nap voltak. Viszont idén sokkal több robogó van már és quadokat is láttam. Úgyhogy fejlõdött a helyzet valamennyit, talán az ár így maradt.
A benzinkút nyitvatartását nem tudom, tavalyról, hogy vasárnap zárva volt az biztos. A benzin a 95-ös 0.87 euró volt ott helyben. A fakultatívokról most én nem tudok írni, mert nem voltunk, de tavalyról nekem Edessa nagyon tetszett és Skiathost sem bántam meg, hogy elmentünk. A Meteorákhoz, Olymposhoz viszont tényleg jobb ha egyénileg oldod meg. Bár a Meteoráknál viszont sok mindent megtudsz az idegenvezetõtõl, úgyhogy azt azért érdemes. REmélem jól érzed majd magad! Kellemes nyaralást!
Anikó!
Üdvözöllek újra itthon. Nagyon vártunk már, bár te ezt nyílván másképp élted meg. Jegyzetelek szorgalmasan a tapasztalataid alapján. Délután, vagy inkább este felé nézlek az MSN-en, rengeteg kérdésem van. De addig is: milyen árak voltak Makrin, pl. Paráliához képest? Hol érdemes vacsizni, gondolok itt az ár és a minõség vonatkozásában.
Bár minket nem fog érinteni, de könnyen kaptatok-e szállást az utolsó napokra és milyen árban?
Már alig várom a hétfõt, gyûlnek rendesen a csomagok, érdekes lesz bepakolni. Csak sajna utána meg gyorsan elszáll a két hét és kezdõdik elõrõl a visszavágyódás.
Várom nagyon a képeidet, reménykedem benne, hogy indulásunkig sikerül feltenned.