Tavaly mi kifelé menet Szerbiában, és utána Görögországban is több helyen, -nagyobb üzletekben, benzinkutaknál- mindig OTP-s kártyával tankoltunk, vásároltunk, és soha nem volt semmi gond.
Sima Visa Elektron a mi kártyánk is, szerintem már egyre több helyen elfogadják.
Van az a görög áruházlánc, hosszú neve van, az épületek szürkék, és vagy piros, vagy kék a felirat, sajnos nem jut eszembe a neve, még ott is használtuk, nem volt vele gond!
a Booking.com keresztül foglaltam szállást kb. egy hete és ma jött SMS értesítő, hogy IRAKLIO-ban a szálláson vásárlás történt nem nagy összeg (287HUF), de azért jó lenne tudnom, hogy ez mi?
a bank nem tudja.
Szerintem ha leírod azt a pár sort, hogy mit akarsz nekik írni, sokan segítenek lefordítani neked.
Mivel én nem tudok angolul, ezért nem tudok segíteni.
Ez most komoly?? Azért szerintem ez nem szép dolog és nem lenne szabad ilyet hagyni.
Én utánajárnék ennek a dolognak, ha ez velem történne, igaz kis összeg, de akkor is nagyon fel lennék háborodva.
A booking-ot nem ismerem, mert ott még nem foglaltam, de pl. autókölcsönzésnél volt már ilyen nekem is. Persze nem "csak úgy" vonták le az összeget, hanem természetesen ez oda volt írva a honlapra a foglalás menetéhez.
Ha előre nem tájékoztatnak erről, és úgy vonják le, akkor annak persze én is utánajárnék, mert akkor tényleg nem normális dolog...
igen ez történt, csak én átsiklottan felette, ill. angolul volt kiírva, de rendkívül korrekt volt mindenki a tájékoztatást illetőleg a bankok (kinti és az ithoni) és a szállás is.
ezt a levelet kaptam szombaton a Booking-tól, szerintem ez nagyon korrekt és kimerítő válasz, de azért bizti ami bizti a bank, csak enged erre a címre levenni ha előzetesen jóvá hagyom.
Tisztelt Tihanyi György!
Köszönjük hogy a Booking.com- ot választotta.
Figyelmébe ajánljuk, hogy a Booking.com mindössze mint -foglalásokat lebonyolitó partner- közvetitőként müködik, és nem foglalkozik hitelkártya
tranzakciókkal. A hitelkártya adatokat a foglaláskor a hotelnek továbbitjuk ami csak garanciára szolgál, egy késői lemondás vagy meg nem jelenés esetére.
Minden fizetés a hotelben történik az Önök megérkezése után, hacsak másképp nincs feltüntetve a weboldalon vagy az Önök
foglalási információjában amit a foglalás után kap meg.
A Hotelnak igy megvan a joga hogy az Ön hitelkártyáján egy érvényességi próbát végrehajtson. Ez nem fizetés, hanem csupán az összeg lekötése, amely egy rövid idő múlva elengedésre kerül például abban az esetben is, ha Ön a foglalást lemondja. Ez egy biztonsági intézkedés a vendégek esetleges késői lemondása vagy meg nem jelenése esetére.
Abban az esetben ha Ön szeretne erről megerősitést vagy bővebb információt kérni kérjük forduljon a szállodához közvetlenül:
Xenophon Hotel (95618)
Telefon : +302892045358
Fax : +302892045124
Email : xenophon-jia@web.de
További kérdéssel kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal.