Lesvos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 34 35 36 ... 44 45 46   >
Üzenet
  Jox | #89138 Üzenet | 2009-02-01 15:19:59 | Válasz a #89137. hsz-ra
Szerintem kitalálod magadtól is.
  Jox | #89139 Üzenet | 2009-02-01 15:21:41 |
  Verka | #89160 Üzenet | 2009-02-01 18:48:20 |
Sziasztok,

szia WhiteFrost! icon_smile.gif

Örömmel látom, hogy nektek már biztos a nyaralás, meg is néztem a térképen, hogy hol van Anaxos, meg kutattam egy kicsit lesvosi infók után. icon_smile.gif

Remélem, a tervezgetésről írsz majd itt (vagy a blogon), olyan jó lenne olvasgatni, ahogy összeáll a program! icon_smile.gif

A tripadvisoron van egy hsz a megkövesedett erdőről, ami azt ajánlja, hogy előtte érdemes megnézni a honlapot, mert jó nagy területről van szó, tehát úgy kell tervezni, hogy legyen rá elég idő.

Itt a honlap:

https://www.lesvosmuseum.gr/

Gyorsan átnéztem, úgy látom, hogy különböző parkokat foglal magában a terület, és a parkokon belül is több gyalogutat lehet bejárni. Gondolom, a legnagyobb és a legérdekesebb park maga a "Petrified Forest Park", ennek ez a térképe:

A nyitvatartás június 30-ig: hétfőn zárva, többi hétköznapon 8.30-16.30, szombat-vasárnap: 9-17.00-ig.

Belépők: 5 EUR a normál, de van családi is, ami 10 EUR.

Van egy múzeum is, aminek a kiállításait szintén meg lehet nézni ezzel a jeggyel (meg persze az összes parkot is).
  WhiteFrost | #89162 Üzenet | 2009-02-01 19:02:26 | Válasz a #89160. hsz-ra Előzmény #89160
Szia Haspók!

Írni fogok mindenképp, és hálával tartozom Neked, mert ezt még nem találtuk meg. Le is mentem gyorsan.
Üdv Éva
  Verka | #89163 Üzenet | 2009-02-01 19:23:39 |
Örülök, ha hasznos volt. icon_smile.gif

Bár azt nem gondolom, hogy a nyári melegben pont ilyen helyre vágytok majd icon_smile.gif, de nekem nagyon tetszik, amit a LP ír a termálfürdőkről:

"Leszboszon rengeteg gyógyvízű forrás van, a legtöbbet már az ókorban is ismerték. A fürdőket általában régi, fehérre meszelt épületekben találjuk; ezek úgy néznek ki, mintha földbe süppedt templomok kupolái lennének. A tetőn található kis lyukakon keresztül jut be a napfény, ami titokzatos, pettyezett hatást kelt a vízen. A medencék többnyire márványból készülnek."

Mivel én imádom a vizet mindenféle formában (nemcsak a tengert icon_smile.gif ), és a hozzá kapcsolódó dolgokat is, nagyon kíváncsi lennék egy ilyen igazi, régi fürdőre, szerintem nem mindennapi érzés lehet egy hófehér márvánnyal borított fürdőben ázni egy kicsit. icon_smile.gif

Therma Jeraszban van pl. ilyen fürdő: "Mitilinitől 5 km-re nyugatra, a Jerai-öböl partján található. A feltételezések szerint egykor Héra temploma állt e helyen, ahol az ókorban szépségversenyeket tartottak. A forrásvíz rádiumot tartalmaz, hőmérséklete 39,7 fok." (icon_biggrin.gif) Itt van egy hosszú felsorolás arról, hogy mire jó a víz...., majd: "A hűvös, fehér márványburkolat álomszerű hatást kelt a gőzben."

Ahol Ti lesztek, annak a közelében is van, Eftaluban: "Mithimnától nem messze, a tengerparton áll, idilli környezetben. Tökéletesen tiszta vizének hőmérséklete 46,5 fok." (icon_biggrin.gif) "Választhatunk a fehérre meszelt kupolás, kőpadlós régi fürdő és a nemrég épült új fürdő között, ahol egyéni kádakban fürödhetünk."
  WhiteFrost | #89164 Üzenet | 2009-02-01 19:28:49 | Válasz a #89163. hsz-ra Előzmény #89163
Köszi minden infót, kiss.gif
Puszi Neked a segítségért.
  Verka | #89166 Üzenet | 2009-02-01 19:31:28 |
WhiteFrost,

a 88994-ben betett képed (egy nagy boltíves rommaradvány, ha ebből talán emlékszel, és nem kell visszanézni icon_smile.gif ), az mi és hol van? (Az a baj, hogy a jobb klikk letiltása miatt a feliratozatlan képekről nem lehet kideríteni, hogy mit ábrázolnak.)

(Teljesen fellelkesültem Lesvos miatt, pedig nem is én megyek. icon_biggrin.gif)
  WhiteFrost | #89167 Üzenet | 2009-02-01 19:43:58 | Válasz a #89166. hsz-ra Előzmény #89166
római csatorna Moriában - Lesvos

Verka | #89168 Üzenet | 2009-02-01 19:45:00 | Válasz a #89164. hsz-ra Előzmény #89164
Nincs mit. icon_smile.gif Úgyis tudom, hogy visszakapom/juk, mert tutira lesz leszvoszi beszámolónk idén (is)! icon_wink.gif

Bár Mithimnáról már biztos jó sok mindent olvastál, de azért gyorsan beírom, amit a LP ad róla, tetszik az a vár a Törökországig való kilátással és a hősies nővel. icon_smile.gif

"Mitilini egykori riválisa, a festői Mithimna ma szöges ellentéte a sziget fővárosának. Takaros kőházai, élénk színű zsalugátereikkel a dombtetőn épült vártól egész a kikötőig és a kavicsos strandig húzódnak. A kanyargós, macskaköves, szőlőlugasok árnyékolta utcákról lenyűgöző kilátás nyílik a kikötőre. A hely báját és nyugalmát csak a túl sok giccses ajándékbolt és gumipapucsos turista rontja el kissé. Bár hivatalosan visszakapta ókori nevét (Méthümna, mai kiejtéssel: Mithimna), a helyi lakosok többsége ma is Molivoszként emlegeti.

A Mithimnában űzhető egyik legkellemesebb tevékenység a céltalan kóborlás a városka virággal borított utcáin. Ha van hozzá erőnk, érdemes felmászni a romos, 14. századi bizánci-genovai várkastélyhoz (kedd-vas: 8.30-19, belépőjegy akkor 2 EUR volt, most már ki tudja... icon_smile.gif ), ahonnan remek kilátás nyílik a partvidékre és a tengerre, egész Törökországig. A 15. században Onetta d'Oria, a genovai kormányzó felesége, férje páncélját magára öltve ebből a várból intézett kirohanást a törökök ellen, csatába vezetve Mithimna népét."

"A mithimnai strand kavicsos és zsúfolt, de nyáron naponta 10.30-kor kirándulóhajók indulnak Eftalu, Szkala Szikaminiasz és Petra gyönyörű strandjaira. (...) Eftalu termálforrása a strandon egyszerűen kihagyhatatlan."
  Verka | #89169 Üzenet | 2009-02-01 19:47:33 | Válasz a #89167. hsz-ra Előzmény #89167
Köszi! (Először valami hídmaradványra gondoltam. icon_smile.gif )
  Verka | #89170 Üzenet | 2009-02-01 19:57:00 |
Azért a szigetnek mégis van olyan része, ami a nevének elhíresüléséhez "illik", nevezetesen a híres költőnő szülőhelye. icon_smile.gif

Aszondja a LP Szkala Ereszuról:

"... 2 km hosszú, ezüstös-barnás partszakaszon épült. A faluból árad a női energia és a bohém vibrálás, jók az éttermei, bár az éjszakai élet kissé avantgárd. Utóbbit talán a számos leszbikus utazónak köszönheti, akik az itt született ókori költőnő, Szapphó (Kr. e. kb. 630-568) tiszteletére zarándokolnak a környékre. A faluban szívesen látják a homoszexuálisokat, számos üzlet és szolgáltatás tulajdonosa leszbikus."
  WhiteFrost | #89173 Üzenet | 2009-02-01 20:52:54 |
Gyönyörű fényképeket találtam itt.

http://www.panoramio.com/tags/lesvos/

icon_eek.gif icon_lol.gif icon_eek.gif
  WhiteFrost | #89187 Üzenet | 2009-02-02 09:20:59 |
Találtam itt egy honlapot Lesvosról, sajnos angolul van de mindent meg lehet rajta találni amire kiváncsi az az ember aki oda akar menni. Próbálom fordítgatni icon_eek.gif
http://www.lesvos.com/
  Rekuc | #89318 Üzenet | 2009-02-03 12:34:46 |
Szia WhiteFrost!

Olyan kérdésem lenne hozzád, hogy te honnan tudod az idei aeolus árakat? és hogyhogy már be tudtad fizetni?
Csak mert a honlapjukon nem szerepelnek árak és én írtam nekik e-mailt és erre a hétre ígérik a teljes katalógust árakkal..
  Vojandi | #89321 Üzenet | 2009-02-03 12:47:25 |
Üdv ezer éve nem látott és hiányolt Rekuc!!!! Csak nem Lesvos a cél?
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 34 35 36 ... 44 45 46   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu