Szia kvalcsi! Köszi a segítséget. A hibiszkuszt azt felismertem. Most erre a bougainvilleára pályázom. A magyar neve ennek a növénynek ugye a murvafürt. Viszont azt nem találtam meg, hogy honnan lehetne rendelni.
Szia Döme! Akkor nyakamba veszem a várost, és végigjárom a virágboltokat. Ha piacon van akkor ott is lehet. Bár gondolom dupla áron. Nem lakom valami túl nagy városban,de minden elképzelhető.
Nyáron néha az Obiban is szokott lenni, de javaslom inkább, ne vedd meg tél előtt, mert a lakásban nagyon nehezen éli túla telet. Inkább tavasszal veddmeg. És valóban (zöldség, gyümölcs, virágpiacon, pl. a -volt- budai Skálánál is lehet nyaranta kapni.
Még sosem hallottam a magyar nevét, és ha ez valóban a neve, köszönöm az infót!!!!
Ha budapesti vagy, ajánlom figyelmedbe a tavaszi Virágkiállítást és vásárt a Kertészeti Egyetem kertjében. Én régebben sok mediterrán növényt ott vettem. Egy hétig szokott tartani ez a vásár, résen kelllenni, ott eddig mindig volt bougainvillea.
Köszönöm a segítségeteket! Akkor még úgy látom várat magára a vásárlás. Nem vagyok pesti, így a beszerzés sem könnyű. Viszont hallottam egy mediterrán kertészetről,persze az is Bp.-en van,hátha náluk neten keresztül is lehetséges a vásárlás.
Én kaptam a páromtól úgy 3 évvel ezelőtt egy cserép bougainvilleát, mely kb. 25-30 cm-es magas volt és az OBI-ban vette. Pár hónap után ledobálta az össszes virágját, de mivel sajnáltam kidobni, így tovább öntöztem. Láss csodát, újra elkezdett virágozni. Azóta kb. másfél méteresre megnőlt és gyönyörűen virágzik szinte mindíg. Időnként lehullajtja a virágait és úgy néz ki, mintha tönre ment volna, de 1-2 hét alatt feléled (amennyiben tovább öntözöd) és ismét el kezd hajtani és hozza a rengeteg virágot. Nagyon szereti a napot és a meleget, de nem szereti, ha sokat változtatod a helyét.
Bougainvillea - Murvafürt teleltetése és gondozása.
A bougainvillea - Murvafürt egy gyors növekedésű trópusi kúszónövény.
Látványos, élénk bíborvörös, piros, sárga és fehér színű virágai két hét alatt kialakulhatnak és sokáig a növényen díszlenek.
Világos, meleg napos helyet kíván. A nyári hosszúnappalos időszakban érzi igazán jól magát.
bougainvillea teleltetés.
Télen a legjobb számára a melegház, télikert, de biztosan áttelel, akár egy majdnem sötét garázsban is.
Vigyázzunk arra, hogy +6 - +7 °C-nál alacsonyabb hőmérséklet ne érje a növényeket és a hőmérséklet viszonylag állandó legyen.
Teleltetés közben, ha a hőmérséklet az említett +7°C körüli, akkor a levelei is túlélik a téli időszakot, a növényen maradnak.
A bougainvillea földjét csak igen óvatosan kell öntözni. Szinte félszáraz, - alig nedves állapot a legmegfelelőbb.
Tavasszal, fokozatosan növelhetjük a fényt, egy mérettel nagyobb edénybe ültetjük a növényt és 15:5:10 NPK arányú tápoldattal elkezdhetjük öntözni. Fokozatos átmenet után a végleges helyére tehetjük.
Gondoskodásunk viszonzásaként még nagyobb és több virággal ajándékoz meg bennünket.
A bougainvillea földje legyen vízáteresztő, laza szerkezetű, locsolni csak mértékkel kell még nyáron is.
Tápoldatozni kéthetente ajánlatos.
A hosszú hajtások végeit le kell csípni, ezzel is serkentjük a növényt a besürüsödésre, illetve a bővebb virágzásra.