Mamin,
a nyári Spanyolországhoz szerintem tudok majd Neked elég friss infókkal szolgálni. Olyan mázlim van, hogy év végén egy hetet Dél-Spanyolországban fogunk tölteni!
Most viszont még egyelőre itt állok szinte teljesen tudatlanul, még azt is a térképen kellett megnéznem, hogy merrefelé is megyünk. (Malaga környéke.) Úgyhogy jöhet minden tipp, hogy mi az, amit nem szabad kihagyni arrafelé...
… Amikor eloszor mentunk Delfibe mi is azon szurtuk le, hogy mennyire jarunk jo uton, hogy a fejukhoz kapnak-e az emberek amikor meglatjak a buszt a keskeny utcaban. Mivel nem nezett ugy rank senki mintha eleteben nem latott volna arra buszt, nyugodtan mentunk tovabb...es csak keves erkelyt vittunk el...
Ne is mondd… Mindig szerettem valami más útvonalat, programot összeállítani, mint az irodák. Így kerültünk szintén a bérelt panoráma Ikarusszal (állandó IBUSZ-os pilótáimmal ) a Lugano-tó partjára, s mentünk Lugánoból a parton a Comoi tó felé. A hegy és a tó közé szorított út helyenként rendkívül szűk utcákon vezetett a falvakban. Ott kezdődött, hogy a busz nem fért be a zsebkendőnyi területre épített benzinkútba, így nem tudtunk tankolni ; végigizgultuk az utat, hogy kitart-e az üzemanyag a következő – normális – kútig. A falvakban ki kellett szálljak és gyalog mentem a busz előtt , hogy leállítsam és félretereljem az esetleges szembeforgalmat és figyeljem, nem visszük-e el a házak sarkát… Sokat anyáztam… Azóta jártam arra; megoldották , alagutakat fúrtak a hegybe, de ezzel vége is lett az út szépségének, romantikájának.
Szia Haspók!!!!
Nyaralni mentek Spanyolországba? Csak mert a kijelentésedből inkább úgy vettemki, hogy valami hivatalos (munkaügyben). De gondolom,mégiscsak nyaralni? Ez most hogy jött Kréta után? Mesélnél róla egy pár szót?
Megérkeztünk Boszniából, a négy napos körútról. Az út hosszú volt, illetve az idő a látnivalókra és a hosszú útra nagyon kevés.
Az iroda által meghirdetett program szuper volt, de sajnos az id. vez. teljesítménye nullára sikerült, ez nagyon sokat levolt az út értékéből. Eltévedések sorozata, infója az országról kevesebb bármely utasétól!
Az ország tényleg gyönyörű, a frissen sült burek, különösen a túrós isteni. Miközben ettem, gondoltam Joszára, bár azt hiszem, ő a húsosat jobban preferálta volna.
A háború nyomainak az eltűntetése még sok évet vesz igénybe. Különösen Szarajevóban láttunk sok kiégett, teljesen szétlőtt és elhagyott házat, de kilyuggatott házat mindenfelé lehet látni.
Szia Évi!
Isten hozott itthon. Örülök, hogy az idegenvezető minden munkálkodása ellenére is jól éreztétek magatokat.
Én kigyeztem volna a túrós burekkel is, ha elvisztek magatokkal a farzsebetekben.
Mesélj még, merre jártatok, mit láttatok? Esetleg képeket lehet e valahogy látni?
Üdv: Josza
egyben válaszolok: nem munka (szerencsére ), hanem színtiszta nyaralás! Vagyis telelés... Azért fogalmaztam olyan furán, mert amolyan ölbepottyant ajándékfélének érzem ezt az utazást!
Arról van szó, hogy minden évben ugyanazzal a baráti társasággal szoktunk szilveszterezni, de ilyen-olyan okok miatt mindig belföldön, és nem is mertem soha felvetni, hogy menjünk esetleg külföldre. De most felvetődött, hogy mi lenne, ha... és az egyik család üdülési jogát kihasználva kerestünk szállást olyan helyen, ahová a repülőjegy sem észveszejtően drága, és nincs olyan hideg télen, mint itthon, és még van szabad hely: ezekkel a kritériumokkal nagyjából ki is választottuk Spanyolországot. /Nem volt olyan sok lehetőség./
Bár én javasoltam Görögországot is persze , de a közakarat ebbe az irányba hajlott, vagy csak itt volt szállás, már nem is emlékszem, de én sem bánom, mert itt sem voltam még, ráadásul pont ez az a környék, amihez mindenféle "romantikus" képzeteim kapcsolódnak a Lorca-versek révén.
Alig pár nap leforgása alatt mindent eldöntöttünk és le is szerveztünk, úgyhogy minden le van foglalva, sőt, ki is van fizetve. Repülővel megyünk Madridig és onnan tovább bérelt kocsival. (A szállás meg ugye adott.) Egy hétig leszünk (illetve hát 8 napig, de ebből az első és az utolsó teljes egészében utazással fog telni, úgyhogy marad 6 egész nap).
De akkor honnan vettem én az egy hónapoz?? Köszi a választ, izgi lesz. Ilyen szilveszterre én is mindig nagyon vágytam, de a barátaim mindig sajnálták a pénzt utazásra...
Egy hónap??! Azt én sem tudom, hogy honnan jött... Max. legfantáziadúsabb vágyálmaimban szoktam ilyen hosszú vakációkról álmodozni! De most ez az egy hét is messze meghaladja a várakozásaimat.
Kíváncsi vagyok a téli Spanyolországra. Biztos nem lesz akkora nyüzsi, mint nyáron szokott lenni, de azért elég gyors ütemben teltek/telnek be a szállások, úgyhogy nagy kihaltságra sem számítok.
A 82257-es hozzászólásodból emlékeztem erre...ezért is voltam totál ráizgulva, hogy mit csináltok ott (ezért gondoltam, hogy munka)...pedig egy hetet írtál, csak án vagyok figyelmetlen.
Bocsi, hogy ilyen sokáig hagytalak válasz nélkül. A képeket most pakolom fel, ma este azt hiszem végzek vele.
www.indafoto.hu/evuska1
Sokáig tartott, no nem a feltöltés, hanem a kitanulása. Még a feliratozást kellene megfejtenem, mert úgy ér szerintem valamit az egész.
Nagy fotós nem vagyok (ha nem mondanám is rájönnél), de nosztalgiázni azért jók.
Üdv. szepeva
Szia Évi!
Nem értem ezt a szerénykedést teljesen jók ezek a képek. Fantasztikus út lehetett. A mostari híd teljesen olyan, mint volt. Most is megérintett igy fotókon keresztül is, hogy mennyire más világ, mint a mienk. Az a piramis az igaz? Még nem hallottam róla. Megdöbbentő.
Nagy élmény volt megnézni.
Üdv: Josza
Josza!
Kicsit korán néztél bele, még nem fejeztem be, most megy fel Jajce.
A piramisokról majd küldök egy cikket, de most még folytatom a feltöltést.
szepeva