Megnézem az albumot,és meg kell valljam nekem nagyon tetszik ez a sziget.Korábban említettem,hogy az utazási irodában lebeszélik az utast,hogy ide utazzon de én szívesen eltöltenék itt 2 hetet.A jövő évi nyaralásunk már eldöntve,de Kost nem húzom ki a listáról.Remélem valamikor a közeljövőben lesz lehetőségünk itt eltölteni a szabinkat.Nagyon tetszettek a csodás partok,mivel /vízimádók / vagyunk,ill.a város,a hatalmas pálmafák,műemlékek mind varázslatos.
Kíváncsian várom a beszámolód,mert hazaérkezve írtad hogy nem olyan volt mint gondoltad. Nem tudom te hogy vagy vele,de én igazán itthon dolgozom fel a nyaraláson látottakat,kell 1-2 hét és rájövök mennyire jó is volt,vágyom vissza még akkor is ha értek kellemetlenségek.
Szia Nixi007, minél többet foglalkozok vele, annál jobban belátom, hogy jó nyaralás volt és nem volt semmivel sem semmi baj. Valószínűleg az előzetesen, hónapokon át a fejembe vett negatív beállítottságnak akartam megfelelni. Azt semmiképpen sem mondanám, hogy valakit lebeszélnék róla, hogy oda utazzon!!!
Én minden nap visszavágyakozom a csodálatos Magis Beachre, ahol meztelenkedhettünk, mert görög nyaralás viszonylatában is nehéz olyan strandot találni, ahol lehet pucérkodni, és az valami csodálatos érzés. (Eddig Naxos volt a legjobb hely, ahol km-en át lehetett meztelenül sétálni az aranysárga - és nem ilyen hamuszürke - dűnék előtt.) Párom már olyat is mondott, hogy visszamegyünk Kosra, kamariba, hogy minden nap ezen a strandon lehessünk. Mivel pillanatnyilag jövőre dodekaniszosz-szgk-i körutazást tervezünk, talán abba bele is férne 3-4 nap arrafelé.
Pár képet ide is beteszek, mert nem mindenki nézi végig a fotóalbumot.
Eltűntél a napokban. Remélem ennek nem az az oka, hogy a strand miatt vitáztam.
Most néztem vissza a 2005-ös képeidet.
Koson rengeteget godnoltam rád és nem emlékeztem, hol laktatok, de arra igen, hogy miket írtál róla és ez alapján az Apellis Beachre szavaztam. Most, hogy megnéztem a képeidet, sejtésem beiigazolódott. Így ehhez viszonyítva el tudom mondani, hol laktunk.
A beszámolód után viszont nem gondoltam volna, hogy innen begyalogoltok.
A ti szállásotok a főút kanyarja után volt pár száz méterrel, a miénk meg ettől még kb. 1200 méterrel még kijjebb, ennek a hosszú, szinte kihalt útnak a végén. A Google Earth-ön is megnéztem mindkettőnk szállását összehasonlítva. Tudom hülyén hagzik, de tök jó érzés, hogy majdnem egy helyen laktunk.
A beszámolódat is el fogom olvasni ismét, hogy be tudjak azonosítani éttermeket, egyebeket a ti nyaralásotokból. Így már jobban magam elé tudom majd képzelni.
De szerintem ott, a főút oldalán nagyon rossz volt a part. Ha beljebb gyalogoltatok, volt egy Mylos nevű public beach, egy szélmalom bárral, ott szép volt a part...
Szia Andika!
Nem voltam gépközelben néhány napig, így nem is tudtalak üdvözölni.
Isten hozott.
Most mindent végigolvasok, aztán majd sokat kérdezek.
Josza
Valcsi, közben már olvasom a beszámolód. A Faros tavernát nem tudom hova képzelni, mert kb. 50 m-re tőletek kifelé semmi sem volt, befelé, a katonai tanya, az út kanyarában. Talán a kanyar után volt?
Mike-nál mi is ettünk egyszer, minket megvendégelt a végén Ouzóval.
Sajnos az általad említett és általunk a főúton sejtett halas tavernát sem találtuk meg
Szia Kedves Josza2!
Köszönöm kedves szavaid, beszámoló holnap lesz. Kos, Nissiros fel van már töltve (képek), Kalymnos még nincs, de holnap igyekszem azzal is.
Volt egy taverna, ami a leírás alapján (ha jól emlékszem, kerek szükökút volt a közepén) megfelelt volna az Oazisnak, de valami Granadena cagy hasonló volt a neve...
Elolvastam a beszámolódat. Másfajta képet kaptam Kosról, mint eddig. Nagyon átélhetően írsz, így mintha magam is ott jártam volna. Szeretnék ellátogatni majd Kosra, ám most már csak a környező szigetekkel egybekötve tudom elképzelni. Írásod hatására döntöttem így :D . Köszönöm, hogy olvashattam.
Szia Vojandi, igen. Pozitívan, elgondolkodtatóan, kicsit kizökkentően. Magyarul jót utaztam, s ennek nagyon örülök! Másrészt elgondolkodtatott is, hogy mennyi mindentől függ, ki hogyan él át/meg valamit, a pillanatokat, egy utazást. Akiktől eddig olvastam Kosról, "mást üzentek", vagy talán én voltam más lelkiállapotban, amikor olvastam. Ahogyan Te írtál, az én olvasatomban egyértelmű volt, mintha távcsővel néztem volna a helyszíneket. Azt gondolom, nem megy veszendőbe a papírra vetett gondolat szinte sosem. Ha csak magunk számára marad lenyomata akkor sem. De többnyire, (s főleg egy ilyen "témafüggő" oldalon), továbbgondolkodtatja az olvasókat, emlékeket idéz, vagy éppen tervezgetést, s majd később a helyszínen járva visszaemlékezéseket "eredményez". Legalábbis az olyan átélhető olvasmányok, mint a Tied, biztosan.
Bocs, ha netán érthetetlen vagyok, nagyon sietek most.