Mykonoshoz sok pénz kell, mert a legdrágább Görög sziget. Remélem egyszer sikerül eljutnod oda és Délosra is, mert gyönyörûek a képek és DVD-k alapján. Régebben nekem is Mykonos volt az álmom, de már lemondtam róla és nem csak a pénz miatt, hanem a látogatói miatt. Nagyon "meleg" sziget. Ez a Mekkájuk.
Zakynthoson 2 éve nyaraltam. Nagyon sok, gyönyörû természeti adottsággal rendelkezik. Amennyiben ezek érdekelnek, nem fogsz csalódni! Építészeti látnivaló nem sok akad, mert egy földrengés szinte mindent rombadöntött. Sajnos nagyon sok az angol, de talán így utószezonban már kevesebben vannak és sokkal jobban élvezhetõ a sziget.
Szia Kvalcsi
Most látom,hazaértetek
Bocs,h.ideírom,de nem tudom melyik topikban láttam az eszmecserét
Nem sikerült igazán jól a török útatok Hol írtál errõl?Beszámolót nem találok!
Azért remélem,szép utatok volt (bár tuti nem olyan,mint görög)
Üdv,Macsosz
Szia Kvalcsi
Most olvastam szõrnyû élményeiteket.Hát egy kis gyümölccsért és "bundáskenyérért"tényleg nem túl jó választás Törökország
Gyere vissza a görögökhöz
Próbálj csak a szépre emlékezni-azért biztos volt olyan is.
"belügyminiszteri gondok:sajnos a salátákat és gyümit is csapvizzel mossák
Persze, hogy voltak szép élményeim is, mert nagyon szép Törökország, csak az a magas páratartalom ne lenne. Imádom a sok szép virágot és szerencsére volt bõven belõlük. Szinte hihetetlen milyen szép zöld volt minden a pokoli hõség ellenére.
Jövõre biztos, hogy Hellasz lesz az uticél.
Szia Kvalcsi!
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült olyan jól a nyaralás amennyire vártad, de azért az idõ mindent megszépít egy kicsit.
Ha már most tervezed a jövõ évi görögországi nyaralást akkor hamar visszatér a jó kedved
Amúgy nem csak más országokban lehet csalódni hanem görögországi nyaralásokban is, sajnos
Fel a fejjel
Kíváncsian várom a jövõ évi tervedet
Whitefrost
Többet nem akarok írni, mint amit a Törökország topicban már leírtam, de természetesen teszek majd fel képeket, ha lesz idõm. Még én sem láttam õket, annyira be vagyok havazva melóval. Ráadásul felújítás alatt van a lakásom is, így sok a rohangálni valóm meló után is. A fotók alá majd írok szöveget is, hogy mit ábrázolnak.
Igaz, minden hol lehet csalódni, de itt túl sok volt a negatívum. Nem vagyok kekeckedõs, de amiért fizetek nem is kevés felárat, azt elvárom, hogy megkapjam. Görögországban 11-szer voltam különbözõ helyeken, de sosem jöttem haza csalódottan. Remélem jövõre is így lesz, bár még nem tudom, hogy hová megyünk. Majd meglátom a kínálatot és akkor döntök, hogy Nyugat-Kréta, Leszvosz, valamelyik Kiklád-sziget, Rodosz, Kalymnos esetleg ismét Toló lesz-e a befutó.
Szia Kvalcsi! Köszönöm a reagálást,félénk vagyok,mivel abszolut kezdõ vagyok az internetten.Mikonosz azért nem sikerült6tavaly se/ mert nem jött össze annyi jelentkezõ.Hiába ez csak ilyen görög örülteknek való.Imádjuk a látni valót/ásatások, stb./ Láttam a képeidet és a beszámolot is olvastam.Szuper volt.Ez a 14-15 már nem is tudom utunk azért keresünk uj uticélokat, hiszen sokfelé voltunk.Lányomnak is segitteél Rodosszal kapcsolatban. A lefkádai képeink fennt vannak,lányom tette fel.Köszönöm kedvességed,ha valamit elhibáztam bocsánat érte.
Örülök, ha segíthettem a lányodnak is. Nem tudom, hogy merre jártál Hellaszban, így nehéz ajánlani uticélt. Gondolom az "alap" helyeken mint Kréta, Rodosz, Korfu biztosan voltál. Véleményem szerint nagyon szép sziget még Skiathos, ahová talán szerveznek utat jövõre ismét.
Mi Ioson, Naxoszon, Paroson, Nyugat-Krétán és Leszvoszon gondolkodunk. Mykonosra csak kirándulni mennék át egy napra. Az egyik barátnõm férje görög és rokonaik vannak Mykonoszon, akiket 2 éve meglátogattak. Õ is mondta, hogy gyönyörû hely, de pokoli drága és a nyaralók tõbbsége bizony nem igen "normális".
kapcsolódva a topic címéhez, szeretnék írni egy kicsit Sivotaról, ami a szárazföldön fekszik ugyan, de a közeli szigeteivel együtt egy kicsit sziget is. Sivota az ország nyugati oldalán, Igoumenitsa és Párga között kb. félúton helyezkedik el. Hatalmas hegyek és nagyon szép, változatos, főleg sziklás partvonal a jellemző, amit sok helyen, megbújó kissebb-nagyobb homokos vagy kavicsos öblök valamint számos barlang tesz érdekessé.
Az első kép sajna nem a sajátom, a Sivota-edem.gr lapról származik.
Sivota környékének térképe:
Az egyik kis sziget, ami a teraszunkról (1.) pont szemből látszott:
Köszönöm szépen Döme!!!! Csodás helyek. Az első légifelvétel horvátországi partokra emlékeztet a sok kis szigettel...
Sziget vagy szárazföld? Nálunk is nagy kérdés. Körutazás lesz, annyi biztos. Vagy "szigetugrálás" vagy a szárazföld. Ha utóbbi, akkor vagy mégegyszer a Peloponnészosz vagy mindenképp Parga és környéke egyik megállóhelyként. Aztán itt eléll a tudományom, mert annyi minden van és nem tudom, mivel kombináljam. Korfu? Lefkada? Vagy át a túlpírta, a régen áhított Pilion??? Jajj, mennyit kell még törni a fejem év végéig.
Szia Döme nagyon szép hely.Hol foglaltátok le a szállást egyénileg vagy utazási irodánál válaszod elöre is köszi.Ha kellene még infó privibe kérdezhetek