Minden Görögországba utazó figyelmébe ajánlom!
2008. szeptember 1-tõl új törvényt hoztak Macedóniába. EU-s TB-kártyával vagy utasbiztositással kell minden beutazónak rendelkeznie. Ellenkezõ esetben a határon odautazáskor és visszautazáskor 3-3 eurót kell fizetni
Sziasztok
elméletileg amikor a bankkártyádat(ha jár hozzá) átvetted a biztosítást(asszisztencia kártyát)is oda kellett volna adniuk a bankban,vagy levélben el kellett volna küldeniük...,ha nincs meg a bank pillanatok alatt csinál igazolást róla.az Eu-eü kártyát egy óra alatt el lehet intézni a Teve utcában az Oep-nél,a kettõ kiegészíti egymást,igaz ha biztosítási esemény van,azt utólag fizetik ki itthon,igy okositott ki a bankos ismerõsõm
Én sem értem ezt az egészet! Ha van utasbiztosításom, akkor minek az EU-s kártya? Ha van EU-s kártya, akkor alapellátásra jogosult vagyok a kinti EU-s országban, amit magánpraxisnál nem fogadnak el. Vagy biztos, ami biztos? Legyen mind a kettõ
EU kártyára-ra csak az alapellátást kapod ; ezért jobb ( ha csak túrista vagy ) az utasbiztosítás !
De nem árt olyat kötni aminél nem kell helyben fizetni semmit !
Egy osztrák vendéget elvittek a mentõk , 4 napig korházban volt , számla = 5500,- €
Nagyon szivesen!
Erre való a fórum, hogy tájékoztassuk egymást. Valamennyien a megérdemelt nyaralásunkat nyugodtan, zökkenõmentesen szeretnénk eltölteni.
Nagyéva jó utat és szép nyaralást neked és mindenki másnak is, aki mostanában intdul!
Én sem értem ezt az egészet! Ha van utasbiztosításom, akkor minek az EU-s kártya? Ha van EU-s kártya, akkor alapellátásra jogosult vagyok a kinti EU-s országban, amit magánpraxisnál nem fogadnak el. Vagy biztos, ami biztos? Legyen mind a kettõ
EU kártyára-ra csak az alapellátást kapod ; ezért jobb ( ha csak túrista vagy ) az utasbiztosítás !
Egy osztrák vendéget elvittek a mentõk , 4 napig korházban volt , számla = 5500,- €
Ezt értem , de nincs a válaszban , hogy minek az EU-s kártya . . . .
Ezt értem , de nincs a válaszban , hogy minek az EU-s kártya . . . .
Minden dombornyomott hitel- és betéti kártyához tartozik külföldi utasbiztosítás. Az adott bank honlapján ez megnézhetõ. A biztosítót felhíva nekem egy nap alatt megküldték az utasbiztosításról az igazolást, zömében angol nyelvû, még idióta F.Y.R.O.M-ék is eligazodhatnak rajta. Minden biztosítónak van egy száma amit baj esetén hívni kell. Állítólag 24 órás.
Minden dombornyomott hitel- és betéti kártyához tartozik külföldi utasbiztosítás. Az adott bank honlapján ez megnézhetõ. A biztosítót felhíva nekem egy nap alatt megküldték az utasbiztosításról az igazolást, zömében angol nyelvû, még idióta F.Y.R.O.M-ék is eligazodhatnak rajta. Minden biztosítónak van egy száma amit baj esetén hívni kell. Állítólag 24 órás.
Kisebb baj esetére való van a számlámon, ha meg már akkora a betegség, akkor a bizt-on keresztül rendezhetõ. Nyilván ez a biztosítás annak jó, akinek mindig van valamennyi a számláján. Egyébként a biztosító küldi a rendkívül részletes feltételeit, annak alapján mindenki maga dönti el, köt-e külön biztit. Azon azért érdemes elgondolkodni, hogy ha van betéti kártyád, néhány hitelkártyád, azokhoz esetleg társkártya, azoknak minden évben fizetni kell a díját, ami csinos összeg, tehát érdemes "kihasználni".
Biztosan velem a probléma, de továbbra sem értem. Azt értem, a macedonok felhatalmazták magukat, hogy a kártya nem léte esetén kaszírozhatnak 3€-t, de ezen túl, engem mire jogosít Macedoniában az EU-s kártya?
Biztosan velem a probléma, de továbbra sem értem. Azt értem, a macedonok felhatalmazták magukat, hogy a kártya nem léte esetén kaszírozhatnak 3€-t, de ezen túl, engem mire jogosít Macedoniában az EU-s kártya?