Kedves Josza!
Én is jól emlékszem a 3 évenkénti utazási lehetõségekre, bár akkor még gyerek voltam. Az utazásaim nem emiatt, hanem fedezethiány következtében kezdõdtek viszonylag késõn. Ezek is hátizsákos, élelmiszerszállítókalandtúrák voltak Erdélybe... Nagyon szép emlékeim vannak errõl, igaz a nagyobbik fiam nem mindig érti, mért is volt az jó élmény... Görögországban huszonöt éves koromban voltam elõször, hirtelen ötlettõl vezérelve, egy robotgép árából...:) Azonban bár váratlanul kerültem oda, nem is akartam hazajönni többet. S így vagyok ezzel azóta is, már 15 éve. Az utazás élménye semmivel sem pótolható, azt gondolom. Minél többet megismerni ebbõl a világból, amíg itt vagyok - legszívesebben folyton úton lennék. Mindezek miatt nagyon jól értem, hogy szeretsz a kalandozásokról mesélni, s ha rajtam áll, beszéltetlek is még! Kívánok Neked és a Feleségednek is (egészséget), és még további sok szép kalandot!
Üdv,
Mamin
Teljesen mindegy, hogy a 4 nap nekem elég, vagy nem elég a bosnyákoknál (nekem nem elég, de nekem semmi nem elég, ha utazásról van szó), mert irodával megyünk körútra. Annyit látunk majd, amennyit megmutatnak! Nekem nem túlzottan tetszik ez így, de be kell érnem ennyivel.
Igazából az volt a tervem idén májusra, hogy Bosznián kerül (tranzitszállásokkal) Crna Gorába megyünk. Két autóval terveztük, hatan mentünk volna. Aztán a többiek visszaléptek, maradtunk a zurammal ketten, õ meg így nem vállalta be. Amióta megismerte a repülés ízét, nem hajlandó autóval hosszú útra elindulni. Meg hozzátartozik az igazsághoz az is, hogy mi is felnõttek voltunk már, amikor csak szoc. relációba lehetett utazni, 50 dollárnak megfelelõ valutakerettel. Szóval érted! Ahogy telik az idõ az ember felett, kissé elkényelmesedik.
Nekem meg Boszniából legalább valamennyit látnom kell!
Üdv. szepeva
Én is csak ajánlani tudom Montenegrot, mi 3-évig jártunk oda, mire mindent megnéztunk, nagyon szép! Ezt az országot ne hagyd ki,kocsival gond nélkül bejárható. Teljes a közbiztonság, Budva, a kotori öböl,és atöbbi meseszép, és olcsó.
Szia Bobolya!
Azért a szlovéniai utazás tervét olyan messzire ne tedd el, mert tényleg nagyon szép ország! Területe kb. harmada hazánkénak, É-D cca. 120 km.
Mérete ellenére tele van látnivalóval. Jókat lehet túrázni az Alpokban, ott található Európa leghosszabb barlangja (Postojna), no meg azért gyönyörû tengerpartja is van, ha még olyan kicsi szakasz is jutott neki belõle, stb. Az északi része meg nagyon tiszta, tele virágokkal, legelõkkel, nagyon hasonlít Ausztriához.
No nem akarok neked itt ország ismertetõt tartani, csak attól félek, az elõbbi hozzászólásommal elvettem egy kicsit a kedved.
Olyan ország, ahol szívesen eltöltenék hosszabb idõt két görög nyaralás között.
szepeva
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a jókivánságokat. Ránk is fér.
Úgy néz ki a hétvégére talán hazaengedik, úgy, hogy most én, mint HTB üzemelek. Sütök, fõzök, portalanítok, mert különben képes betegen nekiállni, azt meg nem engedem. Bocs az "off"-ért.
Üdv: Josza
...Szerintem, aki olyan Görögország megszállott, mint mi vagyunk itt, annak csak úgy szabad elmennie máshova nyaralni, ha valahogy addig Hellászt ki tudja zárni az agyából...
...de nem tudjuk! Nekem van egy kedves helyem Spanyolországban, Tossa De Mare. Kétszer is nyaraltunk ott. Aztán rájöttünk a titokra. Azért tetszik annyira, mert a leg- görögösebb hangulata van egész Costa Braván. Pargára hasonlít, de nagyon. ...Hû de nagyon off. Bocs!
Szia Josza!
Én is voltam (bár csak egy napos kiránduláson Blanes-bõl) Tossa de Mar-ban. Nekem is nagyon tetszett, bájos kis üdülõhely.
Én csak akkor tudom a másik helyen igazán jól érezni magam, ha tudom, hogy megyek még abban az évben Görögországba is (pl. 2004: Tenerife - Santorini-Naxos, 2006: Samos - Tenerife, 2007: Mauritius - Karpathos).
Az idei Tenerifén úgy volt, hogy nem mehetünk már sehova sem az idén, és ezért szinte mérges voltam magamra, hogy akkor miért jöttem ide, Görögország helyett. de akkor még úgy volt, hogy nagyon nincs pénzünk és Tenerife a lehetõ legolcsóbb hely, ezért választottuk. Mikor hazajöttünk, nem bírtam ki tervezgetés nélkül és csak akkor nyugodtam meg, amikor letisztáztuk, hogy mehetünk Hellászba is.
Kíváncsi vagyok, hogyan válik be az idén ez a magánszervezés. Ha bejön, azt hiszem, ezentúl csak így utazunk
Én is voltam (bár csak egy napos kiránduláson Blanes-bõl) Tossa de Mar-ban. Nekem is nagyon tetszett, bájos kis üdülõhely.
...Kíváncsi vagyok, hogyan válik be az idén ez a magánszervezés. Ha bejön, azt hiszem, ezentúl csak így utazunk
Szia Andi!
Én is nyaraltam Blanesban is. Ott voltam elõször Spanyolországban még az azóta megszünt Bitourral a Mar Sol hotelben laktunk. Azt is szeretem és gyönyörû a botanikus kertjük is.
Biztos jól fog sikerülni a magánszervezés, mert Te nagyon alapos vagy és tájékozott. Csak vigyázz el ne számítsd magad, legyen idõ a pihenésre is. Én mindig mennék Cilla meg néha lazítana a tengerparton. Legtöbbször lázadás a vége és muszály vagyok engedni egy kis pihit. Azt hiszem te is ilyen menõs tipus vagy, mint én.
Üdv: Josza
Igen, nálun is így van, hogy én mennék többet, a párommeg szeretne több nyugalmat. Az idén, õszintén szólva nemkészültem fel Kosból (alig van ott valami látnivaló, azt egy napa alatt le lehet rendezni, inkább a szép partokat fogjuk felkeresni).
Én Pineda de Marban nyaraltam elõször, és nem csak Spanyolországban elõször, hanem életemben is (külföldön)!!!
Nekem ott nagyon tetszett. Blanesben 5 évvel rá voltam és ott nem tetszett már annyira, túl nagy és városias volt nekem. Ott is állandóan a görög bájt hiányoltam.
Sziasztok!Tegnap a Spektrumot néztem mielõtt elindultam dolgozni,Korzikát mutatták be.Nagyon-nagyon tetszett,bár emlékem szerint Andikám,voltál ott,rémlik,hogy zord vendégszeretõk ott az emberek,de a táj,az félelmetesen szép.Mutatták Aiacco-t/bocs,ha rosszul irom,csak hallomás/ahol Napoleon született 1769-ben,Bonifaciot,Bastillát a Szent-Miklós fõtérrel...csupa-csupa mediterrán falvacska,olaszos jelleggel.Irhatnátok róla,hogy tetszett,ha valaki személyesen látta.Elõre is kösz!
Azt nem mondanám, hogy alig van ott Kos-on látnivaló.
Ne légy már ennyire negatív vele szemben. Aki már volt ott , annak nem volt rossz a véleménye.
Én bármikor visszamennék, sajnos most nem jött össze, mert egy hetet sem tudnak nélkülözni a melóból.
Szerintem Te úgy vagy Kos-sal, mint én Paraliával. Annyi különbséggel, hogy én már ott voltam, de soha többet nem mennék oda.
Szia ferrari!
Hidd el, már nem vagyok Kos ellen. De az Asklepionon kívül nncs más érdemleges látnivaló, vagyis a fõváros még. Elõbbi nem érdekel, a romokat nem szeretjük megnézni, esetleg megnézzük, de ha nem az sem baj, a fõvárostól meg csak 2 km-re fogunk lakni, így bármikor mehetünk. Ezeken kívül nincs más, ami engem érdekelne, cska a szép strandok. Azokat meg is fogjuk keresni, de szerintem egy ekkora szigeten ez két nap alatt lezajlik.
Ezt már a Kos topikba kellett volna írnom....