Az idén mentek még vissza? akkor piszkosul irigyelnélek benneteket.mi majd csak jövõre,de csakis nei poriba.A melónak muszáj mennie,a fõnökömet aztán nem érdekli hogy nekem meg aklimatizálódnom kellene.
Nekünk van negativ es pozitiv elmenyunk is utazas soran. Ket eve semmi probelma nem volt se oda sem vissza. Tavaly visszafele ketszer buntettek meg. Egyszer a makedonok egyszer a szerbek. Utobbi az utolso pillanatban a roszkei hataratkelon:) A kellemetlen uti elmenyek ellenere iden is autoval megyunk es csapunk bele a lecsoba. Sajnos a bunti benne van egy ilyen turaban...
Köszönöm a bátorítást! Még soha nem jártunk Görögországba, ez lesz az elsõ utunk, ezért is félek egy kicsit. Ismerõsök ajánlották a helyet és magyar a szállás tulaja, így könnyebb volt felvenni vele a kapcsolatot. Mit jelent, hogy a kikötõ körnéke fel van túrva? Igaz, még semmit nem ismerek ott. Remélem azért jó lesz. Már nagyon várjuk! (Csak azt nem értem, ilyenkor míért megy lassabban az idõ?!?!)
Sziasztok.
Megdöbbenve olvastam a Macedoniában lévõ problémákat. Jó,hogy csak utazás után tévedtem ide be, különben egész uon paráztam volna. nekünk tavalyelõtt volt probléma annyi,h.nem váltottunk be denart és próbáltak leszedni a kapunál. 3 Eurot akart kérni. én meg ordibáltam magyarul és mutattam a papirt,hogy egy euro. Õ is ordibált, én vissza, nem értettük egymást, végül adtam 1 euro 50 centet és mondtam,hogy nncs több. Igy belenyugodott. Ebbõl tanulva váltottam 5 eurot a szerb-macedon határnál. Ezért kaptam 300 denart,ami ugye oda-vissza nem elég. az uccso kapunál mindig odaguritottunk egy eurot, a többinél dénárt nem volt gond. A zöld kártyát kérték, nekünk alá volt irva, itthon az Alianz mutatta hol irjuk alá, igy nem volt ezzel gond. A szerbeknél soha semmilyen problémánk nem volt sem két éve sem most. A macedonoknál most semmilyen gond nem volt. Lehet,h. szerencsések voltunk, nem tudom, de minden ment simán. Betartottuk a sebességet, próbáltunk ott keveset megállni, szerbiában többet pihentünk, se nem tankoltunk macedonikába, se nem álltunk meg kúton, csak huss át az országon. Persze lehet,ha ezeket tudom,akkor bennem van a félelem és tutti vonzottuk volna a bajt.
Igy azt mondom mindenkinek szerencsés utat , reméljük nem lesz semmi gond és olyan sima utatok lesz mint nekünk. mi 4.-én mentünk és 13.-án értünk haza mindkét alkalomml éjszaa ill. hjnalnban voltunk Macedoniában.
Legyen pozitív is!
A párom kolléganõje és családja a napokban tért haza Sarti-ról, és elmondása szerint még rendõrt sem láttak Macedoniában.
Tehát fel a fejjel!
Autóval szeretnék Nei Poriba menni, tud valaki nekem útvonalat leírni?
Köszönöm elõre is!
Anita!
Sajnos a Viamichelin nem ismeri Nei Pori-t, de a mellékelt linken ott van minden Platamonas-ig. Így már csak a táblát kell figyelni, hol mutatja a lehajajtót
Lehet, hogy régebben már meg lett válaszolva a következõ kérdés , de én nem olvastam: tud-e valaki egy megbízható szállást út közben? Olyanra gondolok, amely Szerbia déli részén van és ahol van zárt autóparkoló. Már sokszor utaztam arrafelé, de sosem néztem a szálláshelyeket, csak átrobogtunk az országon, de most 3 hónapos babával megyünk és lehet, hogy így neki is jobb lenne.
Hetfon megerkeztunk Sartiba, most internet kavezobol irok.
Az ut nagyon egyszeru volt, 14 ora alatt ertunk le, nehany pihehnot beiktatva.
Siman atutaztunk Serbian es Makedonian. Az ut tele velt rendorrel, 14 esetet szamoltunk meg. A kozlekedesi szabalyok maradektalan betartasaval kozlekedtunk, nem allitottak meg. Minden hataratlepes kb. 2-5 perc volt.
Aki ezutan indul ne aggodjon, nem lesz semmi baj!
Hazaerkezes utan reszletes beszamolot irok!