Zsebkutyi, mármint a cipõben,amiben a lábad is benne volt, abba fért még bele az itóka?? Azt hittem elsõre, hogy az üres cipõbe tettétek. Na ennek a részleteire igen kíváncsi vagyok, fényképpel még jobb lenne Ügyesek vagytok!
Nagyon örülök a részletes beszámolódnak, mivel nekünk is tervbe volt idén ide az út. Ugyan nem Lesvos lett a befutó, de jövõre valószínû ezt választottuk volna, ha homokos lenne a part. Sajnos így nem valószínû, hogy ide utazunk, mert a kavicsos tengerpart nem a kedvencünk.
Köszi mégegyszer, hogy ilyen gyorsan megosztottad velünk az élmenyeidet.
Én netán azért mert kavicsos a tengerpart nem hiszem,hogy a nejemmel ezt utazást kizáró oknak tekintjük.Myrtos sem volt homokos,de nagyon "stramm" volt és ha lehetne újra elmennénk.Úgyhogy nincs más hátra,mint elõre!Lesvos lesz jövõre a centrum!
Valcsi, mit hallok??? A képek szerint az csak olyan apró kavics, olyan sóder, mint amit írtál Lambiról is nekem. De kérdezzük meg Tischnert, hogy nagy kavics-e vagy apró szemû (nagyszemû homok). Írja, hogy Petránál viszont finom homokos. Akkor meg mi a baj?? Nehogy már ez elriasszon!!!!
Kicsit nyomoztam. Az idén pl. szept. 1-tõl van jegy az Aegean Airlinesnál Athénból 128 euróért oda-vissza Mytillinire.
Ugyanez Szalonikibõl már 300 Euro.
Szóval, ha foglalkozol Atosz még a magánszervezés gondolatával, érdemes lenne január környékén nézegetni repülõt BUD-ATH- Mytillini (tõlünk 230-ból kijön oda-vissza fejenként), ez szupi ár. Nézegetek majd szállásokatis Petrában...
Mint Vojandi képén is látszik Molivoson és az északi-keleti partokon nagyobb kavicsok, Anaxosnál, Petránál a parton egész apró kavicsok(na jó, már-már homokszerûek), a vízben kb.tenyérnyi kövek vannak.
Vatera egy 7 kilométer hosszú, amúgy elég kietlen strand, ahol csak az éttermek elé vannak kitéve ágyak, napernyõk, a helyiek kedvelik inkább, nos ez is apró köves. Amúgy, mivel nagyon hosszú, igen szellõsen vannak itt az emberek, de õszintén szólva nagyon unalmas hely.
Rengeteg apró öböl van a szigeten, lehet olyan térképet kapni, amelyik mindegyiket jelöli. Mi nemigen jártunk ilyen helyeken, de a másik magyar család igen, õk nagyon élvezték a magányos fürdõzéseket!
Kvalcsi, ez ne tartson vissza, hacsak nincs homokozni vágyó gyereked. Bár a víz szélén ez is megoldható!
Scala Kalonnis szerintem homok szempontjából ok. a képen is jól látszik, és a víz is elég sekélynek is tûnik!
Vojandi köszönöm a tanácsokat, úgy látszik a képbeillesztés is megy! Még a végén rákapok a fórumozásra!
Majd írok még pár mondatot a többi városról is, de most csak erre futja!
Az aprókavics (homokszerû) nem zavar, de én imádok mezítláb mászkálni a homokos tengerparton, miközben mossa a lábam a tenger. Nekem nélküle nem igazi a nyaralás.
Drága Andikám,mindegyikünknek a bõröndjében volt 1pár zsirúj cipõ,ami még a lábunkon sem volt,AZOKBA helyeztük az üvegcséket,még jó,hogy a párom ilyen leleményes,ruhát alig viszünk,igy bárhogyan dobálják is a bõröndöt,SOHA nem fog benne összetörni az üveg....
Az aprókavics (homokszerû) már jól hangzik. Tudod mi azt szeretjük, hogy ott legyen közvetlen a szállásunknál. Én imádok úszni és késõ este vagy kora hajnalban is lemegyek. Mivel kocsit is csak akkor bérelünk, ha a barátainkkal megyünk, így nem tudnék mozogni.