Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 7066
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Jorgos
Moderátor
Moderátor
515 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69449 Üzenet linkje2008-07-03 01:05:34 

picimancs írta:
Meduza csipésre van vmi krém kint lehet venni a gyogyszertárba de a neve nem jut eszembe - az jo szunyog csipésre is.

A "Fucicort" (kiejtes: fuszikort) kremet szoktunk erre tenni.

# 7067
Evana
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69450 Üzenet linkje2008-07-03 06:33:13 

Sziasztok! Mi júl.21-én megyünk Apollon Travellel, busszal 2 kisgyerekkel. Ha valaki tudna segíteni abban, hogy milyen egészségbiztosítást érdemes kötni Paraliára, mert nem szeretnék úgy járni, hogy a helyszínen minden fizetek, mert a biztosításom nem fogadja el az ottani orvos. Sajnos, most elég sok rosszat olvastam, fõként a vízminõségrõl és a nyüzsirõl. Tudom, hogy én vagyok a béna, de koboba beszámolóját, amit tegnap v. tegnapelõtt írt, hol tudom elolvasni, mert nem találtam meg? Köszi elõre is.
# 7068
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Diszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
103 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69478 Üzenet linkje2008-07-03 09:56:29 

Mivel Utazási irodában dolgozom és utasbiztosításokat is szoktunk kötni merem ajánlani az EUB nívó biztosítást! felnõtteknek olyan 4600 ft, gyermekeknek 50% kedvezmény jár, de ha isten adja valami történik velük akkor annak is csak az 50%-t állja a biztosító. Ezzel odakint tuti hogy nem kell fizetnetek semmit!
# 7069
Süti-87
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69510 Üzenet linkje2008-07-03 12:31:21 

Sziasztok!

Jövõ héten megyek elsõnek Paraliába. Az utazási iroda (panorama tours) szervez athéni kirándulást. Szerintetek egyénileg, vagy ilyden csoportos úttal érdemesebb menni Athénba? Mennyibe kerül a vonatjegy? A vonat paraliából indul vagy thesszalonikibõl?

Köszi a válaszokat

# 7070
Solyci
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69514 Üzenet linkje2008-07-03 12:51:11 

Süti:
Olvass vissza pár oldalt, bryam is ezen gondolkozott, h. melyik éri meg jobban.
És ajánlom az Athén topicot is.

# 7071
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69520 Üzenet linkje2008-07-03 13:28:41 

Süti-87 írta:
Sziasztok!

Jövõ héten megyek elsõnek Paraliába. Az utazási iroda (panorama tours) szervez athéni kirándulást. Szerintetek egyénileg, vagy ilyden csoportos úttal érdemesebb menni Athénba? Mennyibe kerül a vonatjegy? A vonat paraliából indul vagy thesszalonikibõl?

Köszi a válaszokat

Süti!

Ha rajtam múlna, mindenhova egyénileg mennék - bevallom, úgy is megyek...
De ha Parin fogsz nyaralni, ott lesz szállás, nem autóval mész, stb., én a fakultatív athéni kirándulást javasolnám.
Az okok a következõk: Sokkal macerásabb vonattal, távolsági busszal leutazni, ott keringeni. Mert igaz, hogy a legtöbb, legfontosabb látnivaló bejárható gyalog, sõt nem is érdemes például kocsival sem keveregni, de ha aznap utazol is vissza, valószínû sok minden kimarad(hat).
Fakultatív elõnye, hogy szervezetten, célirányosan odavisznek, ahova kell és azt nézheted meg, amit érdemes e rövid idõ alatt. Emellett több olyan hasznos és érdekes infót kaphatsz/hallhatsz - közben nézelõdve - amit egyénileg vagy elõtte, vagy utána el kell(ene) olvasnod. Aztán pár óra szabad progit meg úgyis hagynak, ami alatt szét tudsz nézni amerre csak akarsz. Végül meg tutira kényelmesen vissza is visznek Paráliára...

# 7072
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69528 Üzenet linkje2008-07-03 13:54:48 

Süti, ha mész Athénba egyet ne felejts el icon_exclaim.gif Érvényes magyar diákigazolvánnyal ingyenesen látogatható az Akropolisz icon_exclaim.gif
# 7073
Christee
Törzstag
Törzstag
502 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69531 Üzenet linkje2008-07-03 14:00:02 

Egyetértek Petrossal ami Athént illeti icon_exclaim.gif !Valamint elõzõ témához még hozzátenném,hogy az embereknek tényleg jobban kellene vigyázni a környezetükre,talán azért szemetelnek mert nem saját országukban vannak? icon_question.gif Vagy pontosan ezt teszik a saját országukban is icon_exclaim.gif !Nem tudom mire jó icon_evil.gif .De más országot pláne nem kellene bepiszkolni! icon_exclaim.gif Valóban örülhetünk,hogy egyáltalán még gyönyörködhetünk ilyen szép élõlényekben! icon_exclaim.gif A medúza is nagyon szép,és tavaly amikor láttam jól meg is néztem magamnak,nem sikoltozva rohangáltam icon_confused.gif
Más téma icon_exclaim.gif !Kobobe beszámolója itt nem olvasható,de a képek megtekinthetõek az albumok között,és a képek mindent elmondanak! icon_biggrin.gif

# 7074
Christee
Törzstag
Törzstag
502 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69532 Üzenet linkje2008-07-03 14:02:55 

Solycinak jó utat holnapra! icon_exclaim.gif Reméljük pozitív élményekkel térsz majd vissza közénk! icon_exclaim.gif Jorgosnak köszönjünk ezt a hasznos információt icon_exclaim.gif !Mindenki jegyezze meg a krém nevét! icon_exclaim.gif
# 7075
Jani888
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69545 Üzenet linkje2008-07-03 14:45:49 

SZiasztok!
valaki jön aug.5.-e körül Paraliára?

# 7076
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69551 Üzenet linkje2008-07-03 15:15:32 

Solyci icon_exclaim.gif

Nagyon jó utat kívánok NEKED! Érezzétek jól magatokat icon_exclaim.gif Bulizzatok sokat! Cocus forever, Viva Hellas icon_exclaim.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

Ha pedig hazajöttél részletes beszámolót kérünk!

# 7077
Christee
Törzstag
Törzstag
502 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69553 Üzenet linkje2008-07-03 15:25:22 

Jani888! icon_exclaim.gif Az utazólistában utána tudsz nézni icon_exclaim.gif !Viszont átmásolok ide hasznos információkat! icon_exclaim.gif
atti30sxbp
"Üdv mindenkinek!
Most (25-én) jöttünk haza Paraliáról, egy hetet voltunk ott, persze kirándulgattunk erre-arra, Skiathosra, Edessába, Olimposra, Katerinibe stb.
Nagyon jó volt, idõjárás hibátlan, tenger tiszta, a szállásunk a központtól távolabb (John&Eve apartmanház), tiszta, kultúrált.
Én (és a nejem is) maradéktalanul elégedettek vagyunk mindennel. A Campus Clubnál foglaltuk a szállást, egyénileg 8kocsival) utaztunk, Románián és Bulgárián keresztül.

Mindenkinek jó nyaralást aki mostanában vagy akár késõbb is megy!!!!!!
Aktuális árak!
Kenyér kb 1-1,5 €, tej 1 €-tol, SÖR a legolcsóbb!!!
Görög sörök 0,2 € (0,33l) és 1 € között vannak, a többi is olyan 0,6 € és 1,5 € között mozog.
Egyébként elmondható hogy nagyjából hasonlóak az árak mint itthon MO-n.
Viszont sokkal barátságosabbak az emberek, kedvesek, az útszélén árusíto gyümölcsösök kóstoltatják pl a barackot.
Öszibarack 1€, dinnye 0,4 €.
Atti"

# 7078
Bryam
Aktív fórumos
Aktív fórumos
434 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69570 Üzenet linkje2008-07-03 16:44:36  Válasz a #69514. hsz-ra Előzmény #69514

Solyci! Kívánok Neked felhõtlen nyaralást és sok-sok szép élményt!!! A nagy készülõdésben a fényképezõt itthon ne hagyd és a hozzávalókat, mert számítunk a fotókra! Érezd nagyon jól Magad! icon_lol.gif bryam
# 7079
Bryam
Aktív fórumos
Aktív fórumos
434 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69572 Üzenet linkje2008-07-03 16:53:03  Válasz a #69520. hsz-ra Előzmény #69520

Köszi Petros! Most eldõlt a dilemma! Fakultatív fogunk Athénba menni most. Pedig alaposan utána olvastam mindennek, de mivel nem vagyok idegenvezetõ, nem tudom átadni a többieknek azt, amit én látok. Jövõre tuti, hogy egyénileg fogunk elmenni és olvastam, hogy ott is vannak viszonylag olcsó szállások. Majd akkor kutakodom, mert szeretném látni az éjszakai várost is. Most Christee fog egyénileg menni, de Õ tavaly már volt szervezetten. Fog tudni segíteni. Köszi: bryam
# 7080
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69575 Üzenet linkje2008-07-03 17:20:31 

Nagyon szívesen!

De az a "viszonylag olcsó szállás..." kicsit sántít!
Nem állítom, hogy nem létezik, de a tapasztaltakból úgy gondolom, hogy nem sok ilyen lehetõség van. Sõt! Athén kimondottan drága. És nem csak a város maga, hanem a szállások is. Jóval drágább, mint az északi országrész! Én, ha legközelebb arra járok, akkor is csak egy Athén közeli/hozzácsatolt településen keresek szállást. Ott olcsóbbak is és nyugisabbak is. Ha az athéni nyüzsi kell, nagyon jó a tömegközlekedés, azzal be/eljutsz bárhova könnyedén, bármikor!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 471 472 473 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu