Lett egy kis kavarodás az éterben, úgyhogy csak két héttel késõbb tudunk indulni.
( Na ilyenkor jó, hogy kint foglaltuk a szállást, mert így, lehetett módosítani. )
De nagy gáz nincs, legalább így még egy nappal tovább maradhatunk.
Csoki az élet !
Sziasztok! A térképen az Oceanis apartman kb. hol lehet? Állítólag 200 méterre a tengertõl, de közelebbit nem tudok.Már csak egy jó taverna kéne.Köszi!!!
Sziasztok! A térképen az Oceanis apartman kb. hol lehet? Állítólag 200 méterre a tengertõl, de közelebbit nem tudok.Már csak egy jó taverna kéne.Köszi!!!
Oceanis apartmanház fekvése: 2005-ben készült el ez a modern-art stílusban megtervezett apartmanház
a központtól 400 m-re, csendes övezetben, a homokos, lassan mélyülô tengerparttól
200 m-re, Paralia Ny-i részén található, ahol a széles tengerparti sávon különbözô
labdasportra van lehetôség, vízi sporteszközöket is lehet bérelni. Szupermarket és
különféle vásárlási lehetôségek is csak 200 m-re. Parkolási lehetôség az utcán az apartman elôtt illetve mellett.
Nagyon várom a hazaérkezõket Paraliaról, jó lenne ha valami friss infónk is lenne arról, milyen idén a bulis élet odaát??! Tényleg kérek szépen mindenkit akinek van 1 kis infó morzsája, ne hallgassa el, ossza meg velünk
Szia Solyci! Nem is gondoltam,hogy ilyen gyorsan választ kapok!Már alig várom,hogy ott legyünk! Igaz,csak aug.elején utazunk,de már most a forumot böngészem,addig is GÖRÖGORSZÁG jár a fejembe!Az Athén-i fakultatív útról mi a véleményetek?
Szia Eszter!
Itt voltam, aztán gondoltam, utánanézek.
Az athéni út sztem elég jó, igaz, én 2004-ben voltam, éjfélkor indultunk Paraliáról, elmentünk, megálltunk egy kikötõnél (restellem, de nem tudom, h. melyiknél) majd irány Athén, városnézés, Akropolisz, Zeusz kapuja, Agóra. õrségváltás (csak vasárnaponként van, ezért szokott ált.ban vasárnaponként lenni az athéni út), irány haza, útközben pedig a Termophülei szoros. Kb. este 10-re értünk haza, viszont élményekkel gazdagon.
De az athéni úthoz még jönnek az esetleges belépõk, vagyis kb 40 Euro az út és kb 20 Euro a belépõ az Akropoliszhoz. Szerintem megéri, ezt látni kell
A fakultatív út a saját utazási irodával volt,vagy helyivel?Most is készültök fakultatív programra vagy magatok indultok el szétnézni?Katerinibe emlegetik a piacot nem tudom érdemes e megnézni.Litohorot is hallottam,az sincs messze.Remélem ezekre a helyekre motorral is el lehet jutni.Csendesebb,nyugisabb partszakaszokat merre érdemes keresni?Azt hiszem túl sok lett a kérdés,de kb.10 éve voltunk Paralián.Azóta Krétán és Korfun voltunk.
A saját utazási irodával (apollon travel) mentünk. Ilyen helyen jobban szeretem, ha körbevezetnek, mesélnek a városról stb.
Idén Katerinibe biztos bemegyünk, Thesszalonikin még gondolkozunk, de ha lesz egyik nap kicsibb hûvösebb (értsd: 30°C alatt lesz a hõmérséklet) akkor megyünk oda is. Máshova idén nem megyünk, nagyon meleg lesz, majd egyszer elmegyünk az elõ- vagy utószezonban és kirándulunk akkor.
Én is 4 éve voltam Paralián, de idén visszamegyek a párommal. Anno szülõkkel voltam, idén végre a párommal
Litohoról nem tudok, és a csendesebb partszakaszokról sincs infom, talán valaki más majd tud ezekben is segíteni.
Biztos jó volt a szülõkkel is,de a pároddal csak másabb lesz! Érezzétek jól magatokat,remélem ha hazaértek sok szép élménnyel lesztek gazdagabbak.Ha lesz valami hasznos tudnivaló ugye megosztod velünk is?
Az Oceanis, a piros "51"-tõl vízszintesen jobbra, a térképen kb. 5 centire van.
(bocsesz, hogy ilyen körülményesen írtam le, de nem akarok belefirkálni a térképbe)
A tuti taverna pedíg, a piros" 25"-tõl kb. 1 centire jobbra.
Trojka a neve, egy szekér áll elõtte.
Szerintem a Pireuszi kikötõre gondoltál Solyci Legalábbis mi oda mentünk elõször az Athéni fakultatív alkalmával
Sokan azt mondják, hogy NE MENJ AZ ATHÉNI útra, mert fárasztó és nem ismered meg a várost eléggé, mert az út 1 rohanás.Én erre azt mondom:
lehet, hogy fárasztó, de nem minden 7-en van lehetõséged megnézni az Akropoliszt, és nem biztos, hogy visszatérsz Athénba csak úgy egy kirándulás erejéig
Még annyival egészíteném ki az Akropoliszos dolgot, hogy MAGYAR DIÁKIGAZOLVÁNNYAL nem kell belépõt fizetni Tavaly 10 euró volt
(persze nemzetközivel sem), tehát érdemes magatokkal vinni, mert ezt a kinnti irodák sokszor nem mondják
Solyci! Most gondolkodóba ejtettél! A mi progink aktív nyaralás lesz, mert kedden érkezünk. Szerdán megnézzük Kateriniben a piacot, imádom a különleges halakat nézni a gyerekemmel együtt (14). Remélem, hogy egy igazi görög piacot látunk. Csütörtök Olympos az 8-tól kb. 14-ig. Itt írnám le, hogy Várszegi Orsival vettem fel a kapcsolatot, Õ szervez túrákat és nagyon felkészült Hölgy. 8 személyes mikkrobusszal jár, 7 ember fér be. Mi 6-an megyünk, nem tesz be mellénk senkit. Pénteken szintén Vele megyünk a Meteorákhoz, saját tempóban és azt nézzük meg, amit mi szeretnénk. Ja! Az elõbbi 20 eu/fõ, a második 30 eu/fõ. Úgy terveztük, hogy egyénileg, vonattal megyünk Athénba. Most elbizonytalanodtam, mert lehet, hogy elõször mégiscak szervezetten kéne megnéznünk! Vonattal kimarad a Korinthosy csatorna, ami a kisfiamnak és nakem is fontos és ha egyénileg megyünk, a metro is pénzbe kerül. Mi is ki szeretnénk menni a Pireusi kikötõbe. Lehet, hogy jobb lenne, ha szervezetten mennénk akkor is, ha kicsit drágább? Esetleg jövõre már egyénileg is megtehetjük. Köszi a válszod elõre is: bryam
Estella!
Nekünk se mondták, h. olcsóbb diákkal, de hálistennek nálam volt, aztán olcsóbban mentem be, tesóm már nem volt ilyen szerencsés, neki az apartmanunkban maradt.
Amúgy visszatérve, most, h. láttam már "futva" a várost, így elmennék egyénileg (persze azért nem Paraliáról) jobban körülnézni, esetleg egy éjszakát is eltölteni ott. De egyszer kell, h. valaki végigvigyen mindenen.