Trabim, Dáciám nekem is vót (még Tavria is ) de ezt most hagyjuk, hál' istennek elmúlt és akkor az sem volt rossz.
Viszont egy kérdés náthás barátunkhoz: nem pettyes a Te májad egy cseppecskét?
Timba; ne is törõdj ezzel a morcos öregúrral, csak az irigység beszél belõle, hogy mi már utazunk
(más kérdés, hogy 6 hét múlva mi leszünk qva irigyek)
Szia Timba!
Nagyon jó utat, és szép jó idõben gazdag nyaralást kívánok.
Makrigialos gyönyörû, én még hidegben is elmennék oda, meg persze bár hova Görögországban. Ha már ott vannak, üdvözlöm a gólya családot, amit sikerült 2 éve látnom, és lefotóznom.
Ne aggódj Kakadu ,nem tudja elvenni a kedvem,már csak azért sem mert azzal a kalapos tengerbe-sétáló fazonnal nagyon belopta a házba a jókedvet ,de tudod megy még H.apci tirolba , szted mekkora hó lesz ? Mekkorát sirjunk be
Ne aggódj Kakadu ,nem tudja elvenni a kedvem,már csak azért sem mert azzal a kalapos tengerbe-sétáló fazonnal nagyon belopta a házba a jókedvet ,de tudod megy még H.apci tirolba , szted mekkora hó lesz ? Mekkorát sirjunk be
Kedves timba!
Van egy apró szépséghibája a dolognak. Én ugyan jól elviccelõdtem az idõjárással, de sajnos az adatok véresen komolyak! Esõben pedig szuper fürödni; tényleg melegebbnek érzed a vizet; próbáld ki! Ezzel együtt nagyon bízom benne, hogy összsségében szuper idõtök lesz! (Tavaly egy nappal elõbb hazamenekültünk a kánikula elõl; az sem jó! )A havat egyébként imádom (fûtött szobából csukott ablakon át kifelé nézve, s egy csomó sör behûtve)!
üdvözöld helyettünk is Lefkadát,nagyon szerettünk ott lenni.
Átadom
De ahogy elnézem az idõjárást lehet, hogy viszem a síléceket is
Végül is ott nagyon szép hegyek vannak.
Makriban viszont isteni és friss kagylók vannak, ajánlom a szaganaki módra elkészítettet (Midhia Szaganaki)
Háát... állok a böröndök fölött ,most aztán mit rakjak el Siruha..az durva .Tavaly novemberben voltam Tunéziában,és fürödtem a tengerben,volt vagy 25-fokos.Na ennek evés ivás lesz a vége De ott az Olimpos majd sielünk,kis dolgokra nem adunk igaz
Én a gólyafészekre Mióta megtaláltam a Hellasz fórumot,azóta más szögbõl fotózom a világot ,természetes hogy megosztom veletek azt amit látok Publikus lesz
Folytatva a beszámolót a legutóbbi „nosztalgia-utazás” néhány érdekesebb pillanatával, talán a legizgalmasabb volt számomra Berlint viszontlátni. Már említettem korábban, hogy némi trükközéssel volt alkalmam egyszer az akkori West-Berlinbe menni, majd onnan a kis Ladámmal a méltán híres és hírhedt Checkpoint Charlie határátkelõn (némi gyomorgörccsel, izzadó tenyérrel, amit csak az ért meg, aki ismerte az ottani viszonyokat) átkelni Kelet-Berlinbe. Akkor a Berlin két oldalán két nap alatt látottak valamiért nagyon mély nyomot hagytak bennem; hát ezért is szerettem volna viszontlátni ezt a helyet. A sors fintora, hogy a hírhedt helybõl mára már-már bazárinak mondható emlékhelyet csináltak, ahol még az útlevélbe külön bélyegzést is lehet kapni, s lehet fényképezkedni a díszõrséget álló katonákkal; mindezt persze pénzért, s lehet kapni számtalan emléktárgyat is. (Van múzeum is a közelben!) Nagy volt a vidámság a látogatók körében, de azért álltunk ott néhányan elszorult torokkal is.
A másik a Brandenbugi kapu, amelyrõl a nyugati oldalról nézve tettem fel nemrég régi képeket. Nagyon szépen rendezték, helyreállították a környezetét. Nagyon kell figyelni, hogy valaki észrevegye, hogy a korábbi fal helyét ma az aszfaltban egy kockakövekkel kirakott sáv jelképezi. Szimpatikus megoldás.
Végezetül látni szerettem volna az egyéb lényeges változásokat, helyreállított épületeket és a nagyszabású új építkezéseket. Ezekbõl egyet emelek ki, a Potsdamer Platz beépítését, amit a 90-es években a fal lebontása után vittek véghez, s ami akkor Európa legnagyobb építkezése volt. Lenyûgözõ!
Csoda szép képek, nekem ilyen nincs, ,de a kagyló mind elfogyott,timba mind megette ,hideg sem volt, de tudod az esõ és én kézenfogva megyünk nyaralni, ,hát megvolt, ,de aztán ránk ragyogott a nap egész héten!!!
Hogy találtál meg; a kutya sem jár erre!? Örülök, hogy jól érezted magad, s szerencsésen hazaértél! A kagyló miatt ne izgasd magad, majd lesz valahogy.