köszi a jogsival kapcsolatba juli 29-én indulok Pargára remélem addig sok jót hallunk az útrol.mindenkinek jó utat és szép élményeket. Alig várom,hogy valaki haza érjen és meséljen.csákány
#600912008-05-11 23:53:43 nincs benzin egész Görögországban
Bocs, ha már más is írta, de azért lehet, hogy valkinek segítek. Szrájkolnak a görög benzinszállítók, ezért nincs benzin, minden kút be van zárva. Akit érdekel a téma, itt olvashat róla angolul. Remélhetõleg lesz megegyezés...
Reméljük, mert Szerbiát Románián át meg tudjuk kerülni. Macedóniát Bulgárián át meg tudjuk kerülni. Szerbiát, ,Macedóniát, Romániát,Bulgáriát Ausztria Olaszország+ komp felé meg tudjuk kerülni. De hogy kerüljük meg Görögországot, ha oda akarunk menni?
Tavaly megéltünk egy közvetlen találkozást a macedón rendõrökkel.
Éjfél után lehetett, hazafele tartottunk, mikor megállítottak.
Állítólag 60-as tábla volt vhol az országúton (mi nem vettük észre) és mi 81-el száguldoztunk. Beszéltek angolul is, németül is.
Azt akarták, menjünk velük a kumanovói rendõrörsre, ahol kitöltik a kb 65 Eurós büntit, amit azonnal rendezni kellene....
Nálunk annyi pénz volt, hogy épp elég volt autópályára, talán 10 Eurónk volt pluszban. Mondtuk nekik, hogy írják meg a csekket, Magyarországon befizetjük, mert nincs pénzünk...Ezt nem akarták elfogadni.
Na, ekkor felajánlottuk, hogy kb. 10 Eurót tudunk adni, de télleg nincs pénzünk..
Ekkor volt a döbbenet, mert mondta, hogy nincs vesztegetés, végignézett rajtunk ( én már a sírás határán, totál szerencsétlennek és szakadtnak tûnhettünk) elröhögte magát, és elengedett azzal, hogy figyeljük a táblákat. Életemben nem remegett még így a lábam, elképzeltem, hogy a rendõrségen töltjük az éjszakát.
Mi jún. 16-án délután indulunk Sartira. Eddig még csak repülõvel meg busszal mentünk Görögországba, kocsival még nem... Igazából a macedón rendõrökön kívül nem félünk mástól De majd figyelünk a sebességkorlátozásokra, hátha elkerüljük õket...
Nem sokkal a szerv-macedón határ után mindig ott állnak a rendõrök, eddig még minden évben láttuk õket, hol oda, hol pedig visszafelé állítottak meg bennünket. De eddig még mindig szerencsénk volt és nem kellett fizetnünk. Ott is 60-as tábla van kint, de az a fáktól nem látszik. Tehát óvatosan.