Ti hamarosan utaztok.Nem lesz még ott hideg?Ha ezt a példát követi az idõjárás ami itt van,hát majd felöltözve lehet csak fürödni... és a napelemeken napozni...
Bár pont lehet,hogy az ellenkezõje lesz és akkor hali hó.Na jó,hó az nem lesz...
Bízunk a szerencsénkben, ami eddig nem hagyott cserben, pedig lassan 20 éve ebben az idõszakban utazunk, max. 1 héttel késõbb. Többször utaztunk már esõben, pl. tavalyelõtt Belgrádig esett, tavaly még Lefkas felé a hegytetõn a pihenõn is olyan hideg volt (8-9 fok), hogy azt hittem, elghagyott a mázlink. Aztán nemsokára kisütött a nap, bár megérkezve kiderült, hogy az elõzõ 3 napon vízszintesen esett az esõ, és elõzõ nap este állt el. Hideg nem lesz, az biztos. Elég nekünk a 30 fok, fõszezonban nekem már sok a nép meg a meleg is.
Új vagyok még itt a fórumon. Szeptember elején tervezzük a nyaralásunkat Lefkadán. Ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni,hogy esetleg tudna e valaki segíteni abban,hogy hogyan járnak és mikor a görög buszok Igoumenitsa és Lefkada között?
Próbáltam utána nézni a neten,de csak atheni indulással találtam menetrendeket.
Elõre is köszönöm!
Új vagyok még itt a fórumon. Szeptember elején tervezzük a nyaralásunkat Lefkadán. Ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni,hogy esetleg tudna e valaki segíteni abban,hogy hogyan járnak és mikor a görög buszok Igoumenitsa és Lefkada között?
Próbáltam utána nézni a neten,de csak atheni indulással találtam menetrendeket.
Elõre is köszönöm!
Arra bíztatlak, hogy keress tovább, mert összeköttetés van, az biztos... Nemrég Zante kapcsán túrtuk fel a netet és megdöbbentõ dolgokat is találtunk... Akármit találsz, ne hidd el elsõre, más oldalról is meg kell erõsíteni, mert vannak téves adatok is a neten! Indulásnak nézd meg EZT az oldalt. Szeptemberig van idõ... Ha végképp nem mész semmire, szólj, megpróbálok segíteni, de lehet, hogy van itt valaki, aki köpi a menetrendet...
Ahogy olvasgatok az új belépõk hozzákérdéseibõl mindig elõtünnek a menetrendek.Legyen az busz,komp,hajó,vizibicigli... stb.Nem értem ez mánia,vagy az út ennyire precíz megtervezése,de amúgy egyátalán minek?Pl.a legutobbi kérdezõnél is, szept.-be utazik és márc.-ban már a buszok menet-trendjével folalkozik,ráadásul ut.irodával megy ahol majd a kedves,vagy kedvetlen ideges vezetõ úgy is útbaigazítja a kedves utazottját,hisz ez a feledata a sok egyéb közül.Ha valakinek ezt nadjábúl tudni kell, ez Õ. Mint ahogy a kollega is megfogalmazta miez?-zita-perverz
zita? Vagy abszolut türelmetlenség??
Szerinted ha mi megyünk majd Lefkászra, nekünk is kell v.-lene tudnunk
a menetrendeket,vagy majd megmondja az id.vezetõ ha tudni szeretnénk,hogy "Spárgába" mikó megy "Perigáliából" a legközelebbi ibusz és mennyi idõközönként nem jár...
De tényleg ennyire szükségszerû ez, te biztosan tudod.
Nem árt, ha van egy aktuális menetrend, ha az ember távolabbi célpontra menne, de én úgy vagyok vele, hogy ha ott vagyok valahol, akkor onnan minek mennék messzebb. A közelben persze minden arra érdemesnek tûnõ dolgot megpróbálok elérni, de azokra ilyenkor semmi értelme menetrendet nézni, itt van példának a tavalyi esetünk, amikoris Lefkasra megérkezve az elsõ teendõink egyike volt, hogy megnézzük a Meganissi-kompmenetrendet, és rögvest meg is ijedtünk, olyan lehetetlen idõpontok voltak a papíron, de az ott tébláboló hajóstól megtudtuk, hogy júni 1-tõl (mi május 29-én érkeztünk) új menetrend van, ami már emberi idõpontokat is tartalmaz, és a nyaralók igényeire épül. De a buszmenetrend is változik, és a görögök nem arról híresek, hogy elõre vágják, max. pár nappal elõre. Addig minden csak lutri. Persze ez a távolsági járatokra (busz és gondolom komp is) nem biztos, hogy érvényes. Meg úgyis annyi a változó ebben az egyenletben, hogy bõven ráérünk helyben tájékozódni. Persze miheztartás végett lehet informálódni, de csak arra építs, amit ott megtudsz. Az id.vez.-nek nem dolga, hogy minden komp- és buszviszonylatról naprakész legyen, de Lefkadán minden ilyennemû segítséget megkapsz majd.
Ha hiszed, ha nem
Azért fontos számomra a menetrend,mert mi nem nem utazási irodával utazunk,hanem egyénileg,de busszal.De ha így megyünk 3 átszállással tudunk csak eljutni Ag.Nikitas-ba,mert ott foglaljuk le a szállásunkat a neten keresztül.És a sok csatlakozás és átszállás miatt szerettem volna csak egy kis infót megtudni,hogy mégis mikorra tudunk majd megérkezni Lefkadára.Hogy mikortól lenne érdemes a szállást lefoglalni.És esetleg számítani lehet e rá hogy még az átszállások miatt valahol máshol is el kell tölteni egy éjszakát.
Szia nagyon jó hely Ag Nikitas, életem egyik legszebb nyara!!Csak öt napra akartuk, és 14 lett belõle. Nem is akartam haza jönni. Mi hajóval mentünk olaszból,és kocsival tovább.
És tudnál egy kicsit Ag.Nikitasról mesélni?
Mit érdemes tudni a faluról,mit érdemes megnézni a környéken?
Autókölcsönzõ van ott?
Ti hol szálltatok meg?