Makrigialos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 691
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54370 Üzenet linkje2008-03-12 20:58:21  Válasz a #54351. hsz-ra

Remélem Zsófi igazad lesz!? Én is bízom abban, hogy nem akarják az átutazó idegenforgalmat veszélyeztetni!? Dehát tudjuk, hogy van, amikor nem a józan ész gyõz! Remélem itt az fog!!!
Tény, hogy még messze van szeptember, bár vannak akik már sokkal korábban indulnak. Remélem már nekik is szerencséjük lesz!? icon_lol.gif

# 692
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Hermione
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54373 Üzenet linkje2008-03-12 22:31:52 

Egyetértek Veletek!Remélem idén is Mindenki csak pozitív emlékekkel jön haza Hellasból icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif
# 693
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54399 Üzenet linkje2008-03-13 10:51:08  Válasz a #54373. hsz-ra Előzmény #54373

Hermione! Szerintem azzal nem lesz gond.
Én várlak majd nagyon Téged, hogy milyen élményekkel érsz haza, de azt majd csak akkor tudom meg, ha már én is hazaértem, mert épp keresztezzük egymást. icon_lol.gif icon_lol.gif

# 694
Hermione
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54403 Üzenet linkje2008-03-13 12:29:39 

Anikó!
Remélem csak pozitív élményeim lesznek és sok-sok fényképem.Kár,h keresztezzük egymást,de mégrosszabb,hogy fél napra sem futunk össze Makrin.Pedig biztos tudnám majd sorolni az élményeket. icon_cry.gif
Na de megteszi majd a fórum.. icon_lol.gif icon_lol.gif

# 695
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54480 Üzenet linkje2008-03-13 21:27:41  Válasz a #54403. hsz-ra Előzmény #54403

Hát igen Hermione! Nagyon jó lenne ha legalább ott találkoznánk pár órára, de mi akkor Stavrosban leszünk. Viszont itthon biztos, hogy mindent átolvasok alaposan, de remélem csak jó benyomásaid lesznek!?
H.apcival tervezzük, hogy összefutunk, de lehet, hogy az sem jön össze, bár annak nagyobb az esélye. icon_lol.gif

# 696
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54495 Üzenet linkje2008-03-14 06:48:08  Re:

Zsófi73 írta:
Szia Ratio !
icon_smile.gif ugye, hogy a rossz dolgokra is emlékszik az ember?? hihi
hova is mégy az idén???
icon_cool.gif

Szia Zsófi!
Én mindenre emlékszem, ami ott történt.
A jóra és a kellemetlenre is. A rossz azért túlzás lenne.
Sajnos szûkíteni kellett a költségvetést más OFF út miatt(ami fontos nekünk), de nem mondunk le akkor sem a 2 hétrõl. És vajon hol szeretnénk pihizni akkor?
Hát Makrigialoson! Hát a DIAS-ban. icon_smile.gif
Közel van; biztosan tudjuk, hogy csendes; ismerjük a környéket (strandok, boltok,...) - tehát teljes a harmónia.
Persze, hogy tudunk valamit a környékrõl: szép csendes falusi hely, kedves emberekkel (remélem ez nem változott meg) és nem zsúfolt túrista áradattal.

Igen jó lett volna személyesen is megnézni, élvezni a lefkádai partok szépségét, de majd legközelebb. icon_smile.gif

# 697
Dias
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
85 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54538 Üzenet linkje2008-03-14 19:57:53 

Makrigialos! Nem lehet kibírni,hogy ne látogasd meg ha Görögországban jársz! Mi a szabi nagy részét Lefkadán töltjük, viszont megállunk itt is,s ráadásul a gyerekek kempingre való szavazása miatt sátorozni fogunk 1-2 napot.
# 698
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54539 Üzenet linkje2008-03-14 21:03:42  Válasz a #54495. hsz-ra Előzmény #54495

Ratio! Sajnálom, hogy idén nektek is kimarad Lefkada. (Akárcsak nekünk.) Viszont lesz, ami kárpótol titeket is!
És azért Makrigialos is kitûnõ pihenõhely, hiszen minden adott egy nyugodt pihenéshez, görög földön. icon_lol.gif icon_lol.gif

Mikor lesztek ott, lehet már tudni? Mi szeptember 9-tõl 16-ig. Ti elõbb akartok utazni?

Azért örülök, hogy mégis eljuttok Görögországba! icon_lol.gif

# 699
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54552 Üzenet linkje2008-03-15 10:20:45  Válasz a #54539. hsz-ra Előzmény #54539

Kedves Anikó!

Bizony döntenünk kellett.
Sajnáljuk Lefkádát, de nem mondunk le róla.
Azonban az ezzel járó utiköltség és szállás többlet másra fordítjuk. Ugyanis nagy a valószínûsége, hogy még idén többször kell mennünk OFF országba a gyerekeinhez (900 km-re), ha idén költöznek.
Valamint az ismeretlen szállás (talán sikerül több ember tapasztalatát megismernünk majd) is befolyásolt minket, mert eddig nagyon kevés ajánlatot találtunk és azok is drágák voltak, vagy nem egyéni utazóknak.

Tudod, én mindig csinálok teljes költségvetést icon_smile.gif

Mivel a feleségem is ebben az idõben veheti ki a szabiját, így nem sok más választás maradt. A 2 hét miatt 3 hét szabit kell kivennünk, mert szerdán nem igen szeretnék menni dolgozni, fáradtan. ezt a 3 hetet sem könnyû megszerezni. Persze lehet, hogy benne van a pakliban, hogy a munkaadóm meg behív arra a 2-3 napra.

Mi 2008. július 8-22 közt leszünk ott/itt icon_smile.gif
Ha szeptemberben mentünk volna, akkor az összárból (2 hetesre) kb. 8%-ot takarítottunk volna meg, és még akkor is jó arra az idõjárás.

Még mindig van mit megnéznünk a környéken és így a 2 hét alatt, autóval a görög est is kivitelezhetõ, hiszen nem kell másnap reggel hazaindulni fáradtan.

# 700
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54611 Üzenet linkje2008-03-16 14:42:33  Válasz a #54552. hsz-ra Előzmény #54552

Ratio! Azért örülök, hogy Te sem hagyod cserben Makrit. Annak meg persze még jobban, hogy mi is visszamehetünk igaz csak egy hétre,de így a két hét alatt legalább új helyeket is megismerünk Görögországból.

Az viszont nagyon jó, hogy elõttünk mentek, mert így rengeteg hasznos infót hoztok majd nekem, nekünk haza! icon_lol.gif

Jó tervezgetést "magunknak"!

# 701
Papné Zsuzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
64 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54662 Üzenet linkje2008-03-17 10:25:36  Válasz a #54552. hsz-ra Előzmény #54552

Mi is nagyon sokat gondolkoztunk Makrigialoson, mert csak jókat hallottam róla, de az az igazság, hogy oda szállás tényleg csak utazási irodán keresztül tud az ember fogolalni, úgy meg nagyon drága. Végül mi is másként döntöttünk.
De ha már ott jártok, - úgyis látom, hogy Anikónak igértél infókat - akkor ha lenne egy kis + idõtök nem néztétek szét szállás ügyben? Engem kifejezetten olyan érdekelne, hogy ott helyben hol tudok szállást foglalni (internet-es elérhetõséggel) hihagyva az itthoni utazási irodákat. Mert hát valjuk be, hogy õk nyomják meg annyira az árakat, a strórnó biztosítással, + a többivel
Üdv.
Zsuzsi

# 702
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54666 Üzenet linkje2008-03-17 10:49:18  Re:

Papné Zsuzsi írta:
Mi is nagyon sokat gondolkoztunk Makrigialoson, mert csak jókat hallottam róla, de az az igazság, hogy oda szállás tényleg csak utazási irodán keresztül tud az ember fogolalni, úgy meg nagyon drága. Végül mi is másként döntöttünk.
De ha már ott jártok, - úgyis látom, hogy Anikónak igértél infókat - akkor ha lenne egy kis + idõtök nem néztétek szét szállás ügyben? Engem kifejezetten olyan érdekelne, hogy ott helyben hol tudok szállást foglalni (internet-es elérhetõséggel) hihagyva az itthoni utazási irodákat. Mert hát valjuk be, hogy õk nyomják meg annyira az árakat, a strórnó biztosítással, + a többivel
Üdv.
Zsuzsi

Nem osztom a nézeted... icon_eek.gif Nem minden esetben drágább az iroda, vagy nagyváros esetében valamely booking weblap. Tudnék konkrét példákat mondani... Minden lehetõséget érdemes körbejárni, ha amúgy nem tartasz a netes foglalástól (és beszélsz nyelveket, így talán nem lesz félreértés). Teljes listát lehet találni Makrigialosról is; volt szó errõl már itt is talán éppen veled kapcsolatban is... Ha nincs is email-kapcsolat, van telefonszám, fax, vagy lehet üzenni a gto weblapján keresztül.

Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a stornóbiztosítás kifejezetten jó dolog, az utas érdekét szolgálja, s korrekt iroda esetében max. 1,5 %, de sajnos láttam már 5 %-ot is. A baj némely irodával inkább az, hogy nem egészen azt kapod, amit ígértek, de ez ellen a közvetlen foglalás esetén sincs biztosíték, legfeljebb, ha nem fizettél elõre, otthagyod... icon_cry.gif

# 703
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54668 Üzenet linkje2008-03-17 11:02:09  Válasz a #54662. hsz-ra Előzmény #54662

Szia Zsuzsi! Ratioban bízhatsz, szerintem biztos talál megfelelõ lehetõséget neked, de én pl. neten keresztül foglaltam irodánál, és egyáltalán nem drága szállás. 15.900,-Ft/fõ/hét egy kétágyas studóban. TV, légkondi van. A TV az benne van az árban, a légkondiért fizetni kell.
Mi már voltunk ezen a szálláson, ugyanebben a studióban két hétig és semmi gondunk nem volt vele. Igaz nem luxuskategória, de a célnak tökéletesen megfelelt akkor, remélem most is meg fog!!
A stornobiztosítás itt is csak 1,5 %, igaz van valami helyi díj -ez eddig még nem volt-, 2.900,-Ft/fõ, de szerintem ez még belefér.

Én egy másik topicban épp errõl szálláskeresésrõl írtam, hogy úgy nem mernék belevágni ilyen hosszú útba, hogy helyben foglalok szállást, mert olyan fáradtan még szállást keresgélni, szerintem elég rizikós.
Mindenképpen jobb elõre lefoglalni, akár neten keresztül is.
Viszont akkor H.apcival értek egyet, hogy ugyanúgy benne van a rizikó, hogy ki tudja milyen szállást kapsz, és akkor lehet folytatni a keresgélést, fáradtan a helyszinen.

Az tény, hogy kis kockázat mindegyik foglalásnál benne van, de mi már legalább tudjuk Ratioval együtt, hogy hová megyünk. icon_lol.gif icon_lol.gif

# 704
Timba
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
497 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55783 Üzenet linkje2008-03-30 23:39:45 

Sziasztok mi junius 9-én megyunk Makrira Dias ap milyen a viz ebben az idõszakban , lehet már fürödni vagy megfagyok ,ki tud róla,,?? Milyenek a tavernák hol lehet jó tengeri herkentyûket enni pl kagyló kalamári. Még ilyen korán nem voltam görögbe csak juli aug és szept. esetleg ha tudtok árakat is megköszönném.
# 705
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#55787 Üzenet linkje2008-03-31 07:03:48  Válasz a #55783. hsz-ra Előzmény #55783

Köztudott, hogy a sekély víz hamarabb melegszik fel.
Makrigialos központjában található strand olyan Balaton mélységû, tehát annyira nem gyorsan melegedõ. A melegedés az alapra értendõ, lehet, hogy nektek már az is jó icon_smile.gif
Azonban Pydna felé (2-3 km) vannak ennél is sekélyebb strandok, ha a központban hideg lenne, akkor própáld meg ott.
Itt megtalálod a víz hõmérsékletét is:
http://www.meteo.gr/sf.asp?sea_id=2

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 46 47 48 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu