Üdv mindenkinek, végre sikerült találnunk egy jó kis szállást.
Teljesen be vagyok zsongva. Szinte , már számolom a napokat. Vassilikiben fogunk lakni, nekem megtetszett a hely. Junius 20-án indulunk. Alig várom, hogy ott legyek, beüljek egy hangulatos tavernába és ............................, hah , imádom a görög kajákat. Persze nem csak enni megyek. Szeretem a tenger változatos színeit, az ég kékjét. A vakító fehér sziklákat, az aranyló naplementét. Szeretem ahogy megvirrad a reggel, s feltölti fényével a tájat. Szeretek ilyenkor "magányosan" sétálgatni az olajfák között, vagy a tengerparton. Kevés még az ember eme korai órákban, általában az elmúlt éjjel fáradalmait pihenik ki. Néha jó a csend, csak a tenger morajlását hallani, mely a széllel szövetkezve, érdekes harmóniában szólaltatja meg a természet hangjait. OTT AKAROK LENNI:)))
Kérlek, mondjatok egy pár jó tavernát, amit érdemes kipróbálni.
Ja és olyan is érdekelne ahol szinte csak halat lehet enni, meg kagylót, meg polipot, meg tintahalat, meg, meg , meg, mindenféle tengeri herkentyût.
Angelios,aranyos ez a "zsongásod",de még egy párat aludnod kell ahhoz hogy elindulhass
Egyébként én is az a magányosan sétáló típus vagyok,sõt bringázni szoktam végig a part mentén sokat,(persze ahol le van aszfaltozva)nagyon fel tud tölteni az hogy teljes odafigyeléssel át tudom élni a reggel minden mozzanatát
Kitartás!Közeledik az idõ ,lassan de biztosan
A parton elég nagy taverna sor van és hal, mindenféle tengeri herkentyü is van bõven, hiszen sok halász lakik ott.
Van ott egy jó kis cukrászda is, ajánlom a baklavát csoki vagy vanilia fagyival.
"sõt bringázni szoktam végig a part mentén sokat"
Lefkádán lehet bérelni bringát, de én csak a nyugati oldalt ajánlanám Neked e célból; a keletin hatalmas szintkülönbségek vannak - iszont onan a legszebb a panoráma is!
Pl. Athaniban egy vacsora a Panoráma tavernában Thomasnál csodás élmény naplementekor, de utána értelemszerüen sötétben vissza a szállásra elég hajmeresztõ lehet
Gondolom nem csak kerékpároztál Lefkadán hanem gk.is béreltetek.Tudsz valami hozzávetõleges infót az ottani lehetõségekrõl és árakról mondjuk Nidriben v. a környéken, Perigialiban?Vagy tudsz egy olyan lapot ahol netán a választékot is megmutatják az árakkal egyetemben,még ha az tavalyi is.Ha tudsz és megírod megköszönöm.Igen azt tudom,hogy ez a két hely már nagyjából egybeépült.Szóval Nidriben.
Nidriben (és tulképpen az egész szigeten) sok helyen bérelhetsz kocsit, pl:http://www.travel-to-lefkada.com/rentacar/lefkadatown/europcar/
A Philipos oldalán ezt találtam: http://www.hotelphilippos.gr/carng.html
itt is igaz viszont hogy lehet és kell is alkudni! Ha nem a full fõszezonban mész akkor van is esélyed. A nagyok mellett rengeteg kis cég van, ott érdemesebb próbálkozni.
Bicigli: a keleti oldal lankás, ott lehet tekerni, de ott meg minek; a szép helyek szinte mind a nyugati, tehát hegyes oldalon vannak.
Inkább moped! Egy 80 cm3-as két személyt is elvisz és 10-12 €-ért már van.
Augusztus?
Az kemény!
Tele van a sziget hangos olasz családokkal, mindenki idegbajos tõlük, mindenütt zsufi...
Sztem vagy elötte, vagy utána, de akkor semmiképpen.