Mi is megyünk feleségemmel Tolo-ba az Apollonnal (május 20 -27). A Stavros apartmant választottuk. Úgy tûnt, szép is, jó is, jó helyen is van /köszi Andinak!/, de a görög partner visszavette az értékesítés jogát, így választhatunk: Ammos, Marina, vagy a Vassalos apartman. Az iroda az Ammos-t javasolta. Én nem hiszek nekik (minden szállás eladó), gondoltam, tudnátok segíteni!
Aki volt már ezekben az apartman(ok)ban, leírná, milyennek találta? Minden apró info-morzsának örülnék!
Ja, és május végén milyen idõre számíthatunk errefelé?
Mi nyár közepére vagy végére tervezzük az utazást, a lehetõ legnagyobb melegben. A párom megõrül a melegért, én meg majd csak kibírom valahogy. Májusban szerintem az idõ már biztos kellemes arra felé (ill. akkor még kellemes), de a víz lehet, hogy még élénkítõ hatással van az emberre.
Egyik ismerõsömék voltak tolóban egyszer májusban, szezonnyizókként, azaz az elsõ turnusban.
Az idõvel nem volt baj, csak a tengervíz volt még (számukra) nagyon hideg.
Sziasztok!
Az utóbbi több, mint tíz évben megfigyelésem szerint május elsõ két hete szokott száraz és meleg lenni. A tenger még ilyenkor kissé hûvös 18-20 fok körüli. Utána június 5-10-ig szokott erõsen csapadékossá válni, majd ezt követõen száraz, napos igen meleg idõ szokott lenni gyorsan melegedõ tengervíz-hõmérséklettel. Ez tart augusztus elsõ hetéig, amikor egy hétig szakítja meg a kánikulát.
Tavaly június 5.-én érkeztünk Toloba elsõ nap még esett az esõ /akkor több, mint két hete/. Másnaptól végig igen meleg idõ volt a 47 fokot is elérte a második hét végére és a víz is 27 fokos volt.
Az esõs idõt sem úgy kell elklépzelni, hogy folyamatosan esik az esõ, hanem a nap folyamán többször kisebb, nagyobb esõs és napos idõszakok kergetik egymást. Kirándulásra, városnézésre kíválóan alkalmas ez az idõszak, amiben Tolo esetében kifogyhatatlan lehetõség van.
Ja és ha valaki még most keres helyet Tolóban feltétlenül ajánlom a Stella apartmant.
Mi másikakat néztünk ki aztán szerettük is volna kicsit olcsóbbakat lefoglalni köztük
pl a Blue Sky-t ami a képek alapján nagyon jónak tûnt, a mienkérõl pedig semmi infó nem volt.
Hát körbejártuk esténként az apartmanokat köztük a méregdága fõleg a hegyen lévõ medencéseket (King Minos, Panorama) stb. Többen személyesen is voltunk
magyaroknál, de nem cseréltük volna el az Apartmanunk egyik 200 ezresre sem.
Blue Sky-t is megnéztük hát sztem jobb, hogy nem oda mentünk.
Mienk közvetlen vízparton volt saját udvarral pálmákkal, egyik oldalán pont a fõutcára nézõ erkélyekkel (dupla fagyizó alatt !!)
Másik oldalán közvetlenül tengerre nézõ (nem a homokos hanem a szerintem sokkal hangulatosabb part egyik legjobb része.)
Saját ingyenes napágyak jártak mindenkinek az Apartmanban, míg máshol láttuk mennyibe kerültek.
Motorcsónak bérlés az utazási iroda miatt olcsóbb volt (10), ugyanígy a Hydra-s utazás is.
Az Apartman jól felszerelt, tiszta, nagy, tágas, rendesen takarítják, talán csak annyi hibát tudok mondani, hogy egyik konnektor kicsit kimozgott, illetve talán valakiket zavarná a fõutca nyüzsije.
De minket abszolút nem zavart és ezerszer inkább ez mint a hegyoldalról kutyagolni minden nap.
Mi fogtuk a nyugágyat kivittük aztán rá a cucc és öt perc múlva már bent voltunk a vízben, délutánra meg magától is lett árnyék napernyõ sem kellett, viszont napos rész is maradt.
A magunkal hozott napernyõt egyszer használtuk aztis még a narancsparton.
Szval ha most mennék én biztos ugyanoda mennék.
Szia!
Mi pont a Blue Sky-t néztük ki. Mi nem tetszett Nektek benne? Mi nem volt jó? Minden infóra szükség lenne... Nekünk kívülröl és a képekrõl tetszik, de nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre. Elõre is köszi
Mi tavaly az Anessis apartmanban nyaraltunk. Nekünk is nagyon tetszett, és mindennel meg voltunk elégedve. Barátaink a Blue Skyban laktak, így többször jártunk benne. Tény, hogy a Blue Sky elegánsabb és medence is van, bár minket a medence nem nagyon érdekel, de egy kicsit messzebb van a központtól és a tengertõl is. Amúgy nincs vele baj. Ha ismét Toloba megyünk ismét inkább megint az Anessist fojuk választani. A tenger 20 méter távolságban van. Éjszakára meg van világítva a víz, így hihetetlen érzés az éjszakai fürdés.
Az elsõ emeleten laktunk. gyönyörû kilátás volt a tengerre
Köszi az infót. Már csipegettem info-morzsákat és eddig mindenki ajánlotta az apartmant, valószínü, hogy marad ez. Tényleg TV van a szpbához? Hogyan emlékszel?
Igen, köszönöm én is olvastam, de kaptam képeket is és azokon nem látni. Az utazási irodában pedig nem tudtak pontos infót adni telefonon. Szóval már elég sok mindent tudunk, de ezt még nem. Nem elsõdleges, de néha jó ha esetleg bekapcsoljuk és megy a DunaTV....
Köszi az infót. Ezek szerint Ti voltatok a Blue Sky-ban. ..és mi a tapasztalatotok az apartmannal kapcsolatban? Az alagsori szobák nem sötétek? Egyszóval tuti az apartman??