Lesvos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 61
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#47317 Üzenet linkje2007-10-20 18:18:27 

Kedves Atosz! Úgy látom, túl sokat ihattál, mert kissé mellébeszélsz icon_smile.gif
Látod,nem leszek a hírnököd. Legalábbis nem 2008-ban, de a kedvedért utána nézek egy pár véleménynek némert fórumokon, hogy tetszett azoknak, akik jártak ott.

# 62
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#47318 Üzenet linkje2007-10-20 18:23:42 

Melyik nyelv kedvez neked inkább angol vagy német?
Angol fórum: https://www.greeka.com/forum/forum23.html
Német fórum: Link
ez jobb: Link
Közben kinyomoztam, hogy nem csak Athénból van komp, hanem Szalonikibõl is!!!

Még csak most nyomozok, de majd írok ide neked idézeteket.

# 63
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#47320 Üzenet linkje2007-10-20 18:32:06 

Egy 50 éves manus júniusban 3 hétre utazott Lesvosra, amolyan sportember. Bicikliztek, meg túráztak sokat. Véleménye: elõszezonban ajánlja mindazoknak, akik nyugalomra vágynak, jót szeretnének enni, éjszakai élet nulla (Molyvosban voltak)

# 64
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#47321 Üzenet linkje2007-10-20 18:40:55 

Mivel absztinens vagyok csak vízbõl ihattam sokat,meg azé 50-s korban

még van éjszakai élet... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

Köszi az angol nyelvû!

# 65
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#47324 Üzenet linkje2007-10-20 18:53:39 

Egy nõ azt írja német fórumon, hogy sok görög sziget közül a legszebb neki Lesvos, kétszer volt eddig, de a legdrágább az összes közül (?).

Egy másik azt írja, hogy mivel Lesvos a harmadik legnagyobb görög sziget, így rengeteg újat tud kínálni. A tömegturizmustól eddig megkímélt sziget rendelkezik minden, a kényelmet szolgáló infrastrukturával.
Molivos és Petra települések a legalkalmasabbak a nyaralásra...

Itt nézz fotókat: http://www.dieter-kossmann.de/

# 66
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#47327 Üzenet linkje2007-10-20 19:02:00 

Relatív a drágaság,de ha ezt egy német nõ írja,hát kezdem vakarni a fejem mint magyar."A hang fenn akad, a lehelet megszegik" icon_cry.gif

Köszi:Atosz icon_wink.gif

# 67
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#48832 Üzenet linkje2007-11-21 14:11:18 

Sigri (Szigri) temploma, mely egy hangulatos és festõi fürdõhely a sziget nyugati szegletének tengerpartján.

# 68
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#48834 Üzenet linkje2007-11-21 14:27:58 

Mithimna vagy Molinos Leszvosz legfestõibb, leghangulatosabb települése. A kis halászkikötõre nézõ sziklás domb oldalába kapaszkodnak a szürkésbarna terméskõbõl épült, piros cseréptetõs kis házak. A sziklatömböt impozáns bizánci -genovai vár uralja, mely látogatható. Felfelé kaptató, terméskõbõl kirakott utcáit szegélyezõ kávézók, tavernák teraszairól gyönyörû kilátás nyílik a török partokra. A városka védett település, új házak ezért kizárólag a középkori városmagon kívül épülnek. Mithimna évek óta népszerû bohémtanya . A városban látnivaló még a polgármesteri hivatalban berendezett Régészeti Múzeum, valamint a 18. század végén épült Táksziárhosz-templom. A városi strand sziklás, köves és gyakran zsúfolt.
A helyiség az antik Leszvosz jelentõs poliszának, Methimnának a helyén épült.

# 69
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51509 Üzenet linkje2008-01-24 10:05:00 

Szia Anikó!

Az Aeolus indít buszos utat is Lesvosra az idén, 17 nap/13 éjszakás turnusokban. Autóbusszal Thesszalonikiig, majd onnan komppal (kb. 11 óra) mennek át Lesvosra. Lehet repülõvel is menni, de az nem Budapestrõl, hanem Pozsonyból indul. Pozsonyba ingyenes transzfer van az iroda buszával.

# 70
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51537 Üzenet linkje2008-01-24 17:20:29 

Ennek én is örülök, nem magam miatt, hanem kedves Atosz miatt, aki talán él majd ezzel a lehetõségel.
# 71
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51539 Üzenet linkje2008-01-24 17:52:03  Válasz a #51537. hsz-ra Előzmény #51537

Szia Andi!

Kössz az eggyüttérzésed,de a sors úgyhozta,hogy az Apollon elõbb hirdetett és elég olcson Lefkadába és erre ráharaptunk first minutéba.A Jón-tengeri szigetek közül ez az egy szépség hiányzik már csak, így most
Lesvos helyett Lefkada lett.Részben nem is bánom emiatt.Igaz Kythira szigete még a Jón-tengerhez tartozik,de nem valószinû,hogy oda valaha is eljutunk.Most már fix dolgon szervezkedhetünk.Ti hogy álltok a dolgokkal?Pontosabban az utazásotokkal.

Üdv:Atosz icon_wink.gif

# 72
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51543 Üzenet linkje2008-01-24 18:23:00 

Szia Atosz!
A "dumcsiba" válaszoltam. Amúgy szerintem Lefkada szuper döntés volt, oda én is el szeretnék menni valamikor!!!!!

# 73
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51559 Üzenet linkje2008-01-24 22:08:29  Válasz a #51509. hsz-ra Előzmény #51509

Köszi Valcsi! Nekem is megvan már az Aeolusos katalógusom, de még nem néztem át teljes igazából.
Ez nem lenne rossz lehetõség, ha árban is megfelel. Az áraim még nincsenek meg, tudnál esetleg egy szeptember eleji árat írni nekem, csak tájékozódásképpen!? icon_lol.gif

Köszi elõre is.

Ti már döntöttetek, vagy megvárjátók a kiállítást?

# 74
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51565 Üzenet linkje2008-01-25 09:46:03  Válasz a #51559. hsz-ra Előzmény #51559

Szia Anikó!

Négy apartmanban lehet szállást foglalni Lesvoson az Aeolusnál autóbuszos utazáshoz.
Mindegyik turnus 17 nap/13 éjszakás.
Szeptember 09-25-ig a legolcsóbb 2 ágyas stúdió 64.900,-Ft/fõ
A legdrágább ugyan erre az idõszakra: 71.500,-Ft/fõ

Június 17-tõl július 03-ig, vagy augusztus 26-tól szeptember 11-ig a legolcsóbb 2 ágyas stúdió 67.100,-Ft
A legdrágább ugyan erre az idõszakokra: 72.900,-Ft/fõ

Július 01-17-ig, július 15-július 31-ig, Július 29-tõl augusztus 14-ig, vagy augusztus 12-augusztus 28-ig pedig a legolcsóbb 2 ágyas stúdió 81.700,-Ft/fõ
A legdrágább ugyan erre az idõszakra: 88.900,-Ft/fõ

Mi július 29-tõl vagy augusztus 12-tõl mennénk az Elpis stúdióba. Ugyan ez a legdrágább, de Anaxos homokos tengerpartjától csak egy sétány és a házhoz tartozó kert választja el. A szobák oldalról tengerre nézõek. Egyre inkább tetszik, mert ezen a szigeten nem jártunk, csak a hosszú út miatt hezitálunk még. Sajnos azt sem sikerült konkrétan megtudnom, hogy milyenek az árak, mert Vojandi ugyan azt írta fenntebb, hogy német vélemények szerint nagyon magasak, az Indexen viszont azt olvastam, hogy nem drágább mint Athén. Én nem szeretek úgy elmenni nyaralni, hogy le kelljen valamirõl mondanom, ha megkívánom. Imádunk tavernázni, kirándulgatni ami azért nem mindegy, hogy mennyibe kerül.
Maga az út szerintem jó és megfizethetõ árban van, csak a költõpénz a kérdéses.

# 75
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#51578 Üzenet linkje2008-01-25 14:50:07  Válasz a #51565. hsz-ra Előzmény #51565

Nagyon köszönöm Valcsi! Megvan ugyan már a katalógusom, de nincsenek benne az árak.
Ezek az árak csak a szállásra vonatkoznak, igaz? Vagy benne van az utazás is?
Mi valahogy úgy szeretnénk menni, hogy augusztus vége, szeptember eleje. Szerintem az a turnus, ami szeptember 11-ig van, az megfelelne nekünk.

Mi sem szeretünk szûkölködni, de majd kiszámolom a költségeket, mert lehet, hogy ez se jönne ki drágábban, mintha autóval megyünk két helyre, ahogy eredetileg terveztük.

Mi ugyan nem szeretünk mindennap tavernázni, de vásárolgatni, vagy ha kirándulás közben megéhezünk, akkor azért mi is szeretünk beülni valahová.
Nagyon fontos az ár sajnos!! Az volna a jó, ha nem kellene ezzel foglalkozni!?
De említettem a páromnak tegnap este, és nincs ellenére, hogy idemenjünk.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu