Köszi,ez mind O.K. csak az irodában halvány f-juk nem volt mikor indul komp,mikor érünk a szállásra,mindenre csak nem tudom volt a válaszuk.Ez kicsit bosszant és aggódóvá tesz.Mindenesetre viszek komplett Kos-Pothia kompmenetrendet (hála itt lévõ fórumos társainknak!!) ,hátha ott is balf. lesz az id.vez.
Esetleg cserélhetünk tel.számot,hogy a reptéren "összecsörögjünk",vagy az Aeolus pultnál találkozunk úgy is.
Addig is kitartás! Még két munkás nap,az után pedig majd csak vasárnap lesz!
Megnéztem a komp menetrendet, Rhodoszról indul a komp, és annak függvényében h a gépünk 9:05 kor landol, a komp 11-re köt ki Kos-on
és 11:50 re ér be Kalymnosra, tehát az utazási irodás csajszi igazat mondott.
Szóval nem kell olyan vészesen sokat várnunk, legalábbis én így látom.
bocsi, de soakig nem olvastam a forumot. remelem meg nem keso a valasz.
A Pygasus a tengerre nez es ha el tudo intezni, hogy a legfelso emeletre kapj szallast, akkor semmi nem lesz a i a kilatast zavaja.
en csinaltam panoram kepet, megprobalom feltenni ide, de meg sosem csinaltam. remelm osszejon.
ja az a komp nem rodoszrol megy. csak a masik nem szerepel a neten.
kos szigeterol megy, de most az istenert nem jut ezsembe a varos neve ahonnet indul. valami M betus, es 45-50 perc az ut. biztos ezzel menetk, mert ez a legkozelebbi a repterhez.
amugy lemaradtam, de vegul is kaptatok hirt,m hogy megsem Horizon?
es mit irtak, miert?
en eppen most harcolok veluk amiatt az 1 nappal elobbi elutazas miatt. nem nagyon akarjak elismerni, hogy elb.... tak.
na de ne ez befolyasoljon!
az a sziget anynira gyonyoru, hogy felejtsd el az utazasi irodat, csak a helyre kopncenralj.
es menjetek at telendosra, megeri.
1,50.- euro az ut, es 1/2 oarankent meg az a viziotaxi szeru dolog.
most jo ejt!
bala
Köszi az infókat, szállást illetõen, korrektek voltak, mert leírták hogy miért nem tudnak minket elszállásolni, ( tulaj hazudott azzal kapcsolatban hogy júniusra kész lett volna a felújítás de persze nem lett kész....stb)
és akkor felajánlottak 3 lehetõséget , hogy vagy megyünk egy másik országba nyaralni amit teljesen õk állnak, vagy visszafizetik a lóvét, vagy pedig elfogadjuk a pegazust.
Elég korrekt módon leírták , szóval belementünk.
Kompot meg nem tudom, hogy jól néztem e de mindenki azt az oldalt mondta és én a menetrenden úgy láttam hogy Kosról indul egy 11 kor.
sziasztok
Itt is szeretnék egy-két hasznos infot kérni bárkitõl,aki tud segíteni nekem.Kos-ra Mastichariba megyünk,és szeretnénk átmnenni Kalymnosra.A tesócskám elektromos tolókocsival közlekedik.Kérek bárkit,adjon jó ötleteket a témában.köszönöm
éva
Az idõ végig nagyon jó volt 35 fok. Egyszer nem esett esõ. Az elsõ pár napban fújt a szél.
A víz nagyon kellemes volt, tiszta volt a legtöbb helyen.
De nem válltotta be azokat a reményeket amiket itt írtatok. A melitshasi taverna ritka szar volt, nem foglalkoztak velünk, drága volt a kaja.
Az utak koszosak, szemetesek, de még a tenger is sok helyen tele volt szeméttel. Két helyen volt nagyon jó és tiszta a víz. Vlichadia, és Emborios.
Arginonda nagy csalódás volt, ahogy vathis is , koszos víz, semmi látnivaló.
A Chorio vár az viszon nagoyn szép volt, sok lépcsõ vezet fel rá de megéri a kilátás.
Pothia jó kis város, nyüzsgõs és kedvesek voltak az emberek.
Befizettünk egy Pserimos kirándulásra az vi szont nagyon jó volt.
28 E volt és ebéd is volt. Ugrálás a hajóról, strandolás...stb
Napágyak voltak a hajón
Az aeolus irodával nem volt gond, a szolgáltatlásnak megfelelõen kaptunk szállást( panoráma, emeleti, tisztaság)
az oda út kicsit fárasztó volt, de visszafelé minden jó volt.
EGyszóval maga a sziget szép de nem voltam elájulva tõle, élet nem nagyon volt, vasárnap adtak élõ zenét Masouriban. Az jó volt.
Ami nagyon fontos a szivacsok angyon drágák, senki ne vegyen. 15 E volt egy közepes méretû
A legolcsóbb 4 e volt.
Szerintem már elvesztette a varázsát a sziget. Érdemes volt elmenni, de többet nem.
Szia Timike22 !
Nem tudom, milyen reményeket tápláltunk Benned, a cél nem ez volt, hanem infókkal segíteni az utazókat.
Melitsahasban sok taverna van, így általánosítva nem szerencsés írni róla.
Görögország az átlagosnál itt-ott szemetesebb, de ez nagyrészt az idegenforgalom áldása.
Hogy Arginondán és Vathin nem találtál látnivalót, ezt fogalmazzunk úgy, hogy nem értem, bár nem tudom, mit értesz látnivalón, ha az albumomba belenézel, bizony én találtam ámulnivalókat. A koszos vizet nem tudom kommentálni, mert ilyenrõl arrafelé nem is hallottam.
Azt se nagyon értem, hogy mit értesz élet alatt-Te fõszezonban voltál, mi elõszezonban, de este akkora nyüzsi volt, hogy az autók alig bírtak közlekedni az úton, még éjfélkor is jöttek-mentek a népek, mi inkább sokaltuk õket.
Mi szivacsot 2 euróért vettünk, igaz volt 12-ért is , de az vagy 40 cm-es is lehetett, és persze ha volt még nagyobb, az nyílván még drágább volt, de ne felejtsd el, ott ebbõl élnek, a szivacshalászok az életüket kockáztatják minden merüléskor, és egy méretes szivacs mégsem kerül annyiba, mint egy matyóhímzéses terítõ.
Azt pedig, hogy a sziget elveszítette varázsát, valószínûleg Te nem tudhatod, hiszen összehasonlítási alapod semmilyen nincs, hisz mint valahol korábban írtad, nemhogy Kalymnoson, de még Görögországban sem, sõt sehol külföldön nem jártál. Ezért kár ekkora tapasztalattal ilyen lesújtó véleményt mondanod valamirõl, csak mert Te nem ilyenre gondoltál és vágytál.
Sokféle hely van Görögországban, ilyen is, olyan is, lehet hogy Neked majd Stavros vagy Paralia nyeri el a tetszésed, amiknek meg mások szerint semmi köze a görög valósághoz és életérzéshez.
Legközelebb próbáld ki azokat is, hátha csak más típusú nyaralásra vágytál, és lehet hogy az válik be. Ott lesz nyüzsi és olcsó souvenír is, közel is van, így az út is kevésbé fárasztó.
Aki Kalymnosra megy, az egészen másra vágyik-nekünk annyira tetszett, hogy azonnal visszamentünk volna a hazaérkezés után, de lehet, hogy másnak nem tetszene. Tegyél fel képeket (akár a koszos partról és vízrõl is), és majd okulunk mindebbõl.
Köszi a beszámolót, de ne riasszd el az odavágyókat, sajnálom, hogy Neked nem tetszett, hátha másnak azért még tatszeni fog.
Üdv Kónyu
Sajnos meg kell erõsitsem Timike állitásait, ,Massouri szinte halott város volt,pár ember lézengett este az utcán,minden szórakozóhely,bár,taverna tök üres volt - 1 kivételével-,éjfélre minden bezárt (aug.26-án érkeztünk,az nálam is fõszezon!) . Egyébként a sziget szép,talán a legtermészetesebben görög ahol voltam (7. G.o-i nyaralás ).Szállás jó.
A telepitett idegenvezetõ (Dagmar nevezü) hozzáállása szerintem botrányos!Kaja félelmetesen jó! Sokkal szemetesebb helyeken is jártam már G.o-ban (Zakinthos,Argassi p.l.) ,ez csak a "megszokott" szemetesség volt.
Összeségében jó volt,szép volt,lehetett volna nagyobb élet.
Egyszer még lehet visszamegyek,de úgy gondolom az nem az elkövetkezendõ években lesz. Viszont Kos-rol nagyon figyelemfelkeltõ prospektusokat láttunk! Talán jövõre oda.
Ami a legrosszabb: hideg volt mikor haza érkeztünk!
Egyébként MINDENKINEK NAGYON KÖSZÖNÖK MINDEN SEGITSÉGET!
Sok mindenben nem erõsítetted meg Timikét, inkább cáfoltad, kivéve a nyüzsit, de nekünk az sose hiányzott-sõt mi többek közt ezért járunk Görögországba Júni elsõ 2 hetében.
Timike 22 csalódott....hmm
Igaz mi augusztus elején voltunk ott de nem volt olyan nagy a csönd...volt nyüzsi is. A víz viszot nagyon tiszta volt a parton..
MÁS
Valaki tud valamit errõl a szigetrõl ezen kívül, esetleg járt már ott?:
Gavdos-sziget
A Krétától délre, a líbiai tengerbõl kiugró Gavdos-sziget Európa legdélibb csücske. A szóbeszéd szerint ez volt az a sziget, ahol Calypso nimfa fogva tartotta a trójai háborúból hazafelé tartó Odüssszeuszt. A szigeten három kis falu és számos kellemes strand található, tökéletes a magányra szomjazóknak. Hotelek nincsenek, de a helyiek közül páran kiadnak szobákat és a vadkempingezés sem szúrja a szemüket. A gavdoszi halászok elviszik a látogatót a távoli lakatlan Gavdopoula szigetre is.
Gavdosról csak annyit tudok ezeken kívül, hogy szinte majdnem néptelen és teljesen kopár sziget. Valamikor a Travel Chanelen láttam egy picike filmet róla, és tényleg nagyon kihalt.
Én is csak a SPREKTUM-on láttam egy hosszabb filmet róla.
Valóban állítólag kb 40-en laknak ott és ~ 3-4 hotel apartmanuk lehet, de van állandó (heti 3 áru/utas szállítás). Sekély kék-partokat /helyeket/ mutattak ahol nincs tömeg és "uralni" lehet az egyész tengerpartot..