bárhol tankolhatsz nagyobb kútnál, jobban jársz mint itthon. / 246 ft-ra jött ki / l Szerbiában nekem kártyára. Benzinbõl a drágábbat célszerû venni. Kisebb kútnál nem biztos, hogy elfgadják a kártyád./
Szerbiában megfelelõ, a görögöknél ritkán van kút a pályán.
A leírás tényleg biblia, én is az alapján mentem.
Mi 20070809vagy10én indulunk Paralia és környékére, még nincs pontos hely, hogy hová, majd ott meglátjuk!
Lenne egy két kérdésem, remélem van aki válszol!
1. Nem indulna e vki ebben az idõpontban autóval Görögországba?
2. Apartmannba szeretnénk menni, kb mennyibe kerül egy éjszaka?
3. Mit érdemes megnézni az Olymposon és a Meteorákon kívül?
-Meteorák, útközben Tempi völgyében az "Afrodite-forrás"
-Olympos, itt (ha kocsival vagytok) meg lehet nézni Diont is, ókori kereskedelmi központ volt. De Litochorora is szánjatok pár órát!!!!
-Pidna (Ókori város romjai) itt nem sokat látni, de érdemes arra kanyarodni, ha már ott van az ember
-Platamonasi vár (VIGYÁZAT! CSAK 08:30-15:00-IG VAN NYITVA!!!)
-Thesszaloniki
-Edessa (vízesések)
-Naoussa (nemzeti park)
-Veria-Pella (Nagy Sándor itt született)
-Katerini (a gyönyörû város, aminek ez a "Parália" a fürdõtelepe. Van egy nagyon gyönyörû parkja és az egész város megér pár órát
-"kalózhajó" (Pirat) progi indul Parália kikötõjébõl
-Skiatos-ra is el lehet hajózni, de ahhoz kell vagy két órát autózni, mert egy lentebbi kikötõbõl indul
Ezeken kívül még abban a rengeteg irodában is érdemes kint érdeklõdi. Nem feltétlenül befizetni, elég ha pár "fülest" beszereztek.
Skiatosra Voloszból indul a hajó, ami kb. 130 km-re van Paraliától, és pályán kell haladni, ami nem gond, viszont Voloszban parkolót találni a kikötõ környékén, na az nem gyerekjáték. Ezt érdemesebb fakultatívba szervezni szerintem. Amúgy Volos megér egy kirándulást, és a környéke.
Az E92 út vezet a félszigetre.