Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 1411
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Lora

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38897 Üzenet linkje2007-07-30 21:14:10 

Jox , Petros köszönöm a segítséget !

Lora

# 1412
Petros

Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38898 Üzenet linkje2007-07-30 21:22:47  Re:

cingi írta:
Szia Petros!

Csak azt szeretném Tõled kérdezni, hogy szerinted a hét mely napján érdemes a meteórákat felkeresni? Tehát mikor látogatható a legtöbb kolostor,esetleg mikor van kevesebb látogató. Bár ez gondolom nem valószínû hogy kevesebben lennének. Ha ezekben a kérdésekben esetleg tudnál segíteni nagyon hálás lennék. Elõre is köszi!

Szia!

A hétfõ és a csütörtök a tuti, de azt hiszem a csütörtök jobb leginkább. A "nagy" meteora a net szerint kedden és szerdán zárva.
Amit tudni érdemes:

A Ag. Stefanos kolostort tatarozzák, így zárva (jelenleg). Ez amúgy a "legkényelmesebb" mert itt alig kell lépcsõzni. A többinél jócskán kell caplatni. A "Szentháromság"-nál szerintem az egyik leghúzósabb... sokat kell gyalogolni, lefele, felfele, stb...
De csütörtökön a Russano is nyitva (ma is élnek ott apácák és a legkisebb látogatható kolostor). A "Metamorfózis/Megalo" kolostor mutat a legtöbbet (múzeumok, csontterem, konyha, ebédlõ, templom...) Azt hiszem ott 3 szerzetes él a mai napig. Tehát a csütörtököt mondanám, de a régi munkahelyem úgy tudom hétfõn visz turistákat.

Infot ezen az oldalon találsz (nyitvatartás is!!!):

https://www.magicaljourneys.com/Meteora/meteora-discover.html

Ha van még kérdés, csak nyugodtan icon_wink.gif

# 1413
Petros

Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38899 Üzenet linkje2007-07-30 21:25:02  Re:

busaianiko írta:
Petros! Nagyon szépen köszönöm a sok friss információt! Kimásoltam a páromnak is, hogy ha hazajön átolvashassa! Nagyjából így tervezzük mi is a pénzváltásokat, tavaly is így csináltuk! De ez helyzetfüggõ, majd kiderül!
Kicsit félek a kéregetõktõl, de remélem nem lesz gondunk velük!?
A sebességkorlátozásokról mi is így gondolkodunk, hogy érdemes betartani és akkor szerintem ok nélkül nem fognak megállítani. Ha mégis, akkor sem lehet nagy gond belõle, ha szabályosan mentünk!!! icon_biggrin.gif

Tudom, hogy az erdõtûz most van, és remélem egy pár nap múlva már nem lesz, dehát a mostani idõjárás kiszámíthatatlan, és félünk azért kicsit, emiatt voltunk kíváncsiak!
Reménykedünk, hogy már abbamarad ez a hõség, hiszen szörnyû látványnak is az a gyönyörû táj, ahogy ég!!

Köszi még egyszer, most már várom a beszámolódat és a fotókat!!! icon_biggrin.gif

Valamit elfelejtettem:
VISSZAFELE EGY KOLDUST SEM LÁTTAM!!! Sem a kapuknál, sem a határnál. Ez vasárnap, kb. délelõtt 10 körül volt. icon_wink.gif

# 1414
Marianna

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38901 Üzenet linkje2007-07-30 21:41:36 

Sziasztok icon_exclaim.gif
Segítséget szeretnék kérni icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif
Nekem az autócskám 1 teli tankkal 550/km tesz meg.Ha én a Röszkei határnál telitankolom,akkor a következõ normális benzinkutakat hol találom(500 km-ként) icon_question.gif icon_redface.gif Igen tudom ,hogy csak én tudok ilyen H...lye kérdést felteni icon_biggrin.gif icon_confused.gif icon_redface.gif DE nekem ez nagyon fontos icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif JA icon_redface.gif Teljesen a Görög határig kéne a benzinkutas válaszok icon_redface.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif
KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif NE szídjatok icon_lol.gif icon_redface.gif

# 1415
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38912 Üzenet linkje2007-07-30 23:18:22  Válasz a #38899. hsz-ra Előzmény #38899

Köszi Petros! Bár azt hiszem vasárnap nem fogunk utazni sem oda, sem vissza, de lehet, hogy a nappali idõpont volt kedvezõ!!? Majd kiderül!! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Tavaly mi is láttunk párat, de épp jöttek a rendõrök és megzavarták õket! akkor szerencsénk volt, hátha most is az lesz!??

# 1416
Petros

Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38917 Üzenet linkje2007-07-31 00:25:36 

Marianna írta:
Sziasztok icon_exclaim.gif
Segítséget szeretnék kérni icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif
Nekem az autócskám 1 teli tankkal 550/km tesz meg.Ha én a Röszkei határnál telitankolom,akkor a következõ normális benzinkutakat hol találom(500 km-ként) icon_question.gif icon_redface.gif Igen tudom ,hogy csak én tudok ilyen H...lye kérdést felteni icon_biggrin.gif icon_confused.gif icon_redface.gif DE nekem ez nagyon fontos icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif JA icon_redface.gif Teljesen a Görög határig kéne a benzinkutas válaszok icon_redface.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif
KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif NE szídjatok icon_lol.gif icon_redface.gif

Szió!

Az alábbi útleírást követve simán végig lehet autózni.

https://www.utikalauz.hu/autovalgorogorszagba/

István leírása szerintem lehetne a Görögországba utazók "bibliája"!!!
Én eddig csak busszal utaztam ki a csoportainkkal, és persze nagy részét átaludtam... Most volt elõször, hogy én vezettem le autóval.
De ezt a leírást követve eltévedni sem lehet és váratlan kellemetlenség sem könnyen ér! A határon váltottunk pár szót magyarokkal, az õ kezükben is ez volt kinyomtatva icon_smile.gif

Amúgy Szerbiában rengeteg benzinkút van és még mennyi épül! Mire mentek, biztos átadnak még párat. Tehát ne aggódj, lépten nyomon van kút, kb egy árban adják az "anyagot" és szerintem egyre többnél lehet már kártyával is fizetni. De akinek fentartásai vannak - bár NE LEGYENEK, SZERINTEM -, a magyar határ fele van MOL kút, de OMV beljebb is... Igaz csak ez utóbbiaknál tuti a "ráülõs" WC, a többi - még a zsír újak is - "potyogtatóssal" van ellátva icon_smile.gif

Azért a sárga lámpa kigyulladását sose várd meg, ha rám hallgatsz icon_wink.gif

# 1417
Petros

Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38918 Üzenet linkje2007-07-31 00:33:43  Re:

busaianiko írta:
Köszi Petros! Bár azt hiszem vasárnap nem fogunk utazni sem oda, sem vissza, de lehet, hogy a nappali idõpont volt kedvezõ!!? Majd kiderül!! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Tavaly mi is láttunk párat, de épp jöttek a rendõrök és megzavarták õket! akkor szerencsénk volt, hátha most is az lesz!??

Hali!

A vasárnap pedig nagyon bejött. Nem csak utazásnál, de Athén látogatásánál is! Alig autóznak a görörgök és parkolót is rendesen lehet találni icon_smile.gif

Viszont most már 100%-osan ki merem jelenteni, hogy a nappali utazásnak van több elõnye... Bár éjszaka csak busszal utaztam ki, de biztos vagyok benne a leírások és tapasztalotok, illetve más személyes beszámolók alapján, hogy a nappali utazás, az ott van a szeren icon_smile.gif
A rendõröket jóval elõbb ki lehet szúrni, nem olyan "éberek" ebben a melegben", a koldusokat is elõre látod, fel tudsz készülni rájuk illetve õk is hülyék lennének 50 fokban kint állni. Biztos nem a vasárnapi családi ebéd miatt nem voltak kint vasárnap icon_twisted.gif

# 1418
Petros

Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38919 Üzenet linkje2007-07-31 00:45:58 

Még egy nagy "tévhitet" szeretnék eloszlatni - persze ez is személyes tapasztalat icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif

Tehát ATHÉN-ban KÖZLEKEDNI KÖZEL SEM OLYAN ISZONYATOS, AMINT AZT HÍRESZTELIK icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif

Elõször azt hittem, szerencsém van és tényleg csak a vasárnapnak köszönhetõ. De öszzesen 5-6-szor volt szerencsém beautózni. Voltam hétköznap reggel, éjjel, délután, napközben... Nem azt mondom, hogy unalmas kisvárosi forgalom, de nem sokkal rosszabb, mint egy pesti õrület a csúcsforgalom idején!!!
Én sem vagyok egy Schumi, vagy túl profi sofõr, inkább csak gyakorlott, rutinos autós de játszva boldogultam egy koccanás és talán vészhelyzet nélkül...

Ami furcsa - bár aki az olasz nagyvárosokban vezetett már, annak ismerõs lehet - a rengeteg motoros, aki pillanatok alatt elõtted, melletted van és éppen csak nem viszi le a tükrödet icon_smile.gif
A másik, hogy megy 3 sáv, egyszer csak ketõ lesz belõle, de hogy melyik szûnik meg, hááááát... icon_razz.gif De gyorsan ráérez az ember icon_smile.gif
Iszonyú toleránsok, fõleg, ha látják a külföldi rendszámot! Még a "vagyány" TAXI-sok is! De hát Görögöktõl ez nem furcsa, ugye icon_lol.gif
És ez Szalonikire és egyébb nagyobb városokra is mind igazak!

# 1419
Kakadu

Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38921 Üzenet linkje2007-07-31 05:22:04  Válasz a #38901. hsz-ra Előzmény #38901

Belgrád és Nis között félúton Lapovonál és utána kb 80 km-el is van egy-egy ÖMW kút, mind két helyen fizethetsz kártyával.
# 1420
Jenike

Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38922 Üzenet linkje2007-07-31 05:48:28  Válasz a #38919. hsz-ra Előzmény #38919

Az atheni közlekedéssel kapcsolatban tavaly nekem is ilyen tapasztalataim voltak.

jenike

# 1421
Marianna

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38934 Üzenet linkje2007-07-31 08:46:33 

Köszönöm mindenkinek a segítségét icon_exclaim.gif A további hozzászólásokat is várom icon_biggrin.gif icon_exclaim.gif
# 1422
Jox

Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38951 Üzenet linkje2007-07-31 10:59:00  Sarti közelében

# 1423
Petros

Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38953 Üzenet linkje2007-07-31 11:08:21 

Hú! Már alig várom, hogy becsatolhassam a képeimet icon_smile.gif
# 1424
Rebeka

Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38954 Üzenet linkje2007-07-31 11:09:33 

Nálad más csak mi vagyunk türelmetlenebbek! icon_wink.gif
# 1425
Petros

Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38955 Üzenet linkje2007-07-31 11:18:46 

Imádok fotózni és azt mondják, egész jó érzékem van hozzá! Két és fél évig dolgoztam fotós boltban, és bár nem volt módomban elvégezni a sulit, de 5 "profi" kollégámtól igencsak sok mindent megtanultam. Több barátomnak is én voltam esküvõi fotósa is. Õk rám merték bízni ezt a vissza nem térõ dolgot icon_lol.gif
Bár még csak a fele van fent a számítógépemen, de látom, van jópár félresikerült. De anyira sajnáltam volna letörölni... Hisz a rút kiskacsa esete mindig ott van a fejembe... Õk is az én "gyerekeim" icon_smile.gif
Azért akad rengeteg szép és még talán érdekes, különleges felvétel is icon_exclaim.gif icon_razz.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 94 95 96 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu