Görög virágok, növények
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
Hozzászóló Üzenet
# 301
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#36506 Üzenet linkje2007-07-14 20:19:52 

Persze, hogy elhiszem, hogy emlékszel, ne viccelj már icon_smile.gif
Én nagyon nagyon vágyakozom egy kerti pálmára és egy fikuszra is kint, de nincs lehetõség rá. A lakásunkban is csak a legkisebb cserepes kaktuszok férnek el ... Még most is megszakad a szívem, hogy anyu odaajánékozta egy mûvelõdési háznak a 3,5 m magas fikuszom, ami már valóságos fa volt, amikor kijöttem Németbe, mert neki már nem volt idege ahhoz, hogy minden évben megoldja az utánfutós ismerõst, meg a teleltetés helyszínét. Gyönyörû egy "dög" volt....

# 302
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37150 Üzenet linkje2007-07-19 07:51:03  Pálma Nei Poriban

# 303
Lloth
Aktív fórumos
Aktív fórumos
209 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37154 Üzenet linkje2007-07-19 08:37:05 

Olyan információt kaptam egy kedves kollégámtól, hogy sok-sok évvel ezelõtt hoztak haza pálmabogyót?, magot? (szóval abból a sárga "bogyócsomagból" egy ágat, amit szinte mindenhol lehet a pálmákon látni) és szépen elültették õket itthon cserépbe földbe. Szépen kihajtottak mindahányan, és nagyra nõttek: abban az idõben az összes ismerõsüknek kis pálmákat adtak ajándékba. Az egyik pálma akkorára nõtt, hogy nem fért el a lakásban és már alig lehetett tavasszal kivinni, õsszel meg behozni a házba, úgyhogy végül egy olyan gyógyszertárnak adták, ahol egy szép magas üvegtetõ alatt kényelmesen elfért.

Úgyhogy én idén megpróbálok magot hozni és pálmát nevelni! Hátha sikerül nekem is! icon_lol.gif

üdv: lloth

# 304
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37167 Üzenet linkje2007-07-19 10:35:35 

Hát ezt is meg lehet próbálni, de a barátaink vettek a piacon olyan 30-40 cm magas pálmát 4 euroért, itthon már el is ültették a kertben.
Magról nevelt pálmáim egyébként nekem is vannak, azok datolya pálmák. A lakást még nem nõtték ki, de én a munkahelyemen teleltetem ki õket, ilyenkor meg az udvaron vannak.
Virágok és fûszernövények Nei Pori piacán pénteken:

Érdekesség: vettek barátaink fûszernövényt is, de itthon az udvarukon hõgutát kaptak. Van ebben a globális felmelegedésben valami!

# 305
Punitive
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37177 Üzenet linkje2007-07-19 11:14:43 

Sziasztok,
úgy döntöttem beírom ide az idei tapasztalatokat.
Sarti 2007 Júni-Júli
Nem tetszett:
Rengeteg a túrista,sok a magyar,az éttermekben és közértekben is magyarok a felszolgálók. A part tele van, non-stop,és ami undorító is hogy a 70 éves öreg nyanya,és a 3 gyerekes szét szopott mellû anyák,meg a 30-40körüli nõk akiknek a melle már a hasa aljáíg lóg,(szinte a térdét veri) nulla önkritikával LEVESZIK a melltarójukat.
Hát iszonyat mi van ott.A nyaralásunkat nem Sartiban töltöttük pont ez miatt,hanem elmentünk 8 kilóméterre kb.Normális partokra ahol nem ez van!!!
Igazából Júli 7-tõl indult a szezon és ellepte a millió ember a partot,elõtte egy héttel még alig voltak ott emberek.
Az elsõ héten lementünk kocsival és egy apartmant béreltünk közvetlenül a parton.3 ágyas full extrás,tv,klíma...ingyen.Csodálatos volt az a ház.
A követzk héten még Magyarországon befizettük magunkat egy utazási irodában: Champus club itt hányás volt a szoba,tengerre nem éppen nézett,és TV nem volt,klíma meg 6 Euro/napra lett volna.
A szomszédok csak magyarok voltak akik,ordítottak,hánytak..stb.
Éjjel nem lehetett aludni.
RÖVIDEN ennyi.
A legdurvább az volt hogy montuk az utazási irodásnak hogy egy hete itt vagyunk és az õk 52 Euró/napi klíma, Tv nélküli apartmanjuk egy nulla.
A MI Tengerparti,klímás,csendes,idilli házunkhoz képest ahol napi 45Euróért Klímás,Tv-s,szép,tiszta,a hûtõben ajándék üdítõkkel berakott,szép bútoros...stb.lakásban voltunk,mire a fazon eljátszotta hogy tuti véletlen hagyták ott a távirányítókat!
Mondom: Nem,a nõ adta a kezünkbe amikor beköltöztünk.
Tehát a tanulsáõg:
SOSEM MEGYÜNK UTAZÁSI IRODÁVAL.
Üdv.

# 306
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37188 Üzenet linkje2007-07-19 11:57:39 

Ne haragudj de ez a téma szerintem nem ide tartozik. A leírásod pedig nem tûri a nyomdafestéket. Nem kritizálni akarlak. Nem sértésnek szánom. Elhiszem, hogy dühös vagy az irodára az elrontott nyaralás miatt de azt finomabb megfogalmazásban is megértjük. Sajnos sokan jártunk már hasonlóképp.
# 307
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37194 Üzenet linkje2007-07-19 12:19:43 

Tényleg OFF ez itt, de bevállalom:
Szomorú, hogy nem nektek tetszõ szállást kaptatok, tényleg járt sajnos más is így. Igazából valóban nem kötelezõ irodával utazni, végül is ha elsõ hétre magatoknak kerestetek szállást miért is kellett a másodikra itthonról foglalni? Végül is mindegy.
De: miért is zavar téged, hogy mások, szerinted nem megfelelõ alkattal monokiniztek? Jó, magamban néha én is mosolygok amikor erõsen nagy súlyfelesleggel valakirõl szinte lekunkorodik az aprócska , több számmal kisebb bikini, de ha valaki jól érzi magát engem ugyan miért is zavarna.
Másrészt: ha zavar a tömeg és saját honfitársaid miért is mész egy felkapott üdülõhelyre. Mégis mire számítottál? De bunkó lakótársra sajnos bárhol számíthatsz, még az sem tuti, hogy a magyarok közzül kerül ki! Néhány ember azt gondolja a nyaralása során bátran kifordulhat önmagából, másokra való tekintet nélkül, hisz õ nyaral. icon_twisted.gif
Szomorú vagyok, hogy nem úgy sikerült a nyaralásod ahogy tervezted, de Kyrához csatlakozva nekem sem tetszik a stílus ahogy ezt itt kifejtetted. A tiedhez hasonló hozzászólásokkal az a gondom, hogy azt érzem: találtál egy görög oldal, ott a legelsõ topicot megnyitva öntöd magadból a keserûséget ami felgyülemlett benned szinte gondolkodás nélkül. Van itt külön Sarti oldal és nem is kötelezõ dícsérni a települést.

# 308
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37195 Üzenet linkje2007-07-19 12:22:31 

Punitive
Gyere át a köv. oldalra kérlek!
https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?p=37192#37192

# 309
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37204 Üzenet linkje2007-07-19 13:02:35  Nincs béke az olajfák alatt (Non c’é pace tra gli

# 310
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37216 Üzenet linkje2007-07-19 14:38:42 

Igen, ez tényleg nyugodalmasabb.
# 311
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37221 Üzenet linkje2007-07-19 15:21:50  Virágos esti hangulat

# 312
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37226 Üzenet linkje2007-07-19 16:14:55 

Ó ez szép! Nagyon szép! Mennyire szeretnék most ott lenni!
# 313
Afrodité
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37235 Üzenet linkje2007-07-19 17:21:52  Harangvirág?

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. https://www.kepfeltoltes.hu[/img]

# 314
Afrodité
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37236 Üzenet linkje2007-07-19 17:22:59 

Hát,nem igy gondoltam!
# 315