Görög virágok, növények
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
Hozzászóló Üzenet
# 286
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33710 Üzenet linkje2007-06-30 14:30:00 

Nekem lime van itthon. Jelentem, folyamatosan terem.
# 287
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33713 Üzenet linkje2007-06-30 15:19:54 

Csutek írta:
Nekem lime van itthon. Jelentem, folyamatosan terem.

Igen, az elõbbi hivatkozás (szakember) is ezt írja az itthon nevelt citrom esetében:

"A jól fejlõdõ szemzett és oltott növények 2—3 éves korukban kivirágoznak és teremnek. A citromok fõ virágzási ideje a tavaszi, nyár eleji hetekre esik, bár elõfordulnak folyamatosan virágzó típusok is...
A termések még abban az évben kifejlõdnek és ha télen is meleg helyen tartjuk a fákat, február—márciusban beérnek. Hideg teleltetés esetén csak a következõ tavasszal vagy nyár elején szüretelhetünk. Ilyenkor a termések és virágok együtt találhatók a fán."

De mi van a természetes élõhelyükön lévõkkel? Bizonyára azok között is van folytontermõ...

# 288
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33716 Üzenet linkje2007-06-30 16:02:46 

Az én lime-om még biztosan nincs két éves. Tavasszal kaptam a páromtól és csak egy 15 cm-es oltvány volt. Az elmúlt két hónapban megduplázta a méretét és van rajta egy kb 2 cm-es termés. Majd egy év múlva beszámolok a virágzás ütemérõl és a fejlõdésérõl. icon_wink.gif
# 289
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33780 Üzenet linkje2007-07-01 06:27:24  Válasz a #33716. hsz-ra Előzmény #33716

Szia Csutek!

Nagyon érdekelne, hogy a lime (gondolom a citrom is) olványokat hol lehet beszerezni. És a téli 14°C elég-e neki (beépített erkély=házidzsugel icon_smile.gif )

Ez a "kiskertünk" a mindene a feleségemnek. Amíg nem olvastam a hozzászólásotokat, nem is jutott eszembe, hogy itt lehetne valami egzotikusabbat is tartani. Most például a muskátli is az 1 éves visszavágásig 2 m-t nõ.

# 290
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33781 Üzenet linkje2007-07-01 07:31:44 

Keresd nagyobb kertészetekben vagy rendeld meg a Starkl-tól. Igaz, hogy amit rendelni lehet (elfogadható áron) elég kicsi, de erõs, életképes növény.
A +14 fok tökéletes a teleltetéshez.

# 291
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35431 Üzenet linkje2007-07-09 16:15:01  A gaz is lehet szép...

# 292
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35472 Üzenet linkje2007-07-09 19:06:43  Válasz a #33781. hsz-ra Előzmény #33781

Köszi, egy kicsit elvesztem itt az oldalak közt icon_smile.gif
# 293
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35660 Üzenet linkje2007-07-10 19:23:31  Re:

ratio írta:
Nagyon érdekelne, hogy a lime (gondolom a citrom is) olványokat hol lehet beszerezni. És a téli 14°C elég-e neki (beépített erkély=házidzsugel icon_smile.gif )

Édesanyámnak több citrusféléje is van, köztük hatalmas citromfa is, valamennyi terem. Késõ tavasztól kinn vannak, télire egy üvegházba kerülnek ahol tényleg dzsungel van, mert az ezernyi virág mind ott telel. Nem gondolom, hogy több lenne 14 foknál, sõt volt olyan hideg (no nem az idén icon_wink.gif ), hogy a muskátlik az üvegnél kissé megfagytak, de a citrusok átvészelték.

# 294
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#36180 Üzenet linkje2007-07-13 09:06:54 

# 295
Rozinante
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
221 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#36416 Üzenet linkje2007-07-14 11:59:35  Válasz a #36180. hsz-ra Előzmény #36180

Elképesztõ e nagy virág bujaság, ami többek között a görögöket jellemzi, szeretik körülvenni magukat rengeteg virággal.
Hasonlóan néz ki a mi erkélyünk is, több a virág, mint a szabad hely... icon_lol.gif icon_lol.gif

# 296
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#36481 Üzenet linkje2007-07-14 18:57:56 

Nekem azért örök rejtély miért is tartják a virágaikat akkor is cserépben amikor az nem indokolt. Ahol az idén laktunk volt a ház körül egy kis kert is, tény eléggé gazos volt. Tele volt minden féle fával, citrom, narancs, gránátalma füge, stb., még földi eper is volt a fû között, de a paradicsom az cserépbe volt ültetve. icon_wink.gif
De hogy mennyire tudnak küzdeni a növények: egy kis fügefa a beton résén keresztül nõtt ki, hihetetlen látvány volt.

# 297
Rozinante
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
221 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#36484 Üzenet linkje2007-07-14 19:06:50  Válasz a #36481. hsz-ra Előzmény #36481

Igen, ez tényleg érdekes..
Szerintem a sok kis színes cserép látványa miatt, és ugye szeretik nagyon a cserép edényeket is icon_lol.gif

# 298
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#36493 Üzenet linkje2007-07-14 19:38:55 

Ez jó indok lenne, de az a bibi, hogy szimpla cserepek voltak mindenhol. icon_confused.gif És még jó ha cserépbõl volt és nem mûanyagból.
Tegnap én is néztem volna pár szép kaspót, de hihetetlen árak voltak ráfüggesztve, így késõbbre halasztottam a dolgot.
Más: a barátaink vettek kinn egy kisebb pálmát 4 euroért a piacon. Mivel átriumos házuk van azt gondoltuk ki is lehetne ültetni, ha elsõ években takargatják a hidegebb napokon talán megmarad. Javasoltam egy kis gránátalmafát, fügefát is a mediterrán hangulat érdekében. Remélem bejön és nem fagynak ki. Az enyémet sajnos már beszokattam télen, nem merem kinn hagyni. icon_cry.gif De hogy ne unatkozzon van melette két datolyapálma és vettem tegnap melléjük egy kókuszpálmát is. Már csak a tengerpart hiányzik. Talán a medence mellé kellene õket rakni? icon_lol.gif

# 299
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#36498 Üzenet linkje2007-07-14 20:04:21 

Rebi, én csak azt tudom neked mondani, amit kb. egy éve említettem itt, hogy régtén a megvétel utáni elsõ télen már ki kell szoktatni, nejlonnal körbetakarva. Meséltemmár itt, hogy a megboldogult kertész-szomszéd bácsink legyezõpálmája már vagy húsz éves és a második emeletig ér...évek óta nem fedik már le semmivel. Vicces, mikor télen hó lepi a leveleket, de így sincs semmi baja. Csa úgy a pisztáciái, viszont azokon egy deka pisztácia sem nõ, csak olyan korcsok. De a pálma nagyon király!!
# 300
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#36502 Üzenet linkje2007-07-14 20:14:33 

Hogyne emlékeznék mirõl is beszélgettünk itt. Ha hiszed ha nem sokat emlegettünk is téged kinn. Amikor barátunk, aki nagyon ellenezte az egész vásárlást eleinte, próbálta kedvesét lebeszélni a projekt indító növényrõl, éppen rád hivatkoztam és a nagy pálmátokat hoztam példának. icon_wink.gif Én is gondolkodtam egy növény hazahozatalán, de be kellett látnom a mi csomagtartónkba nem fért volna el. Talán éppen kárpótlásként bólintott rá a férjem tegnap a kókuszpálmára? Na õt tényleg alig tudtuk berakni a személyautónkba, de aztán valahogy csak haza jött. icon_wink.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 19 20 21 ... 30 31 32   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu