Tud valaki ajánlani egy olyan websiteot ahol van részletes térkép a szigetrõl? mert amiket eddig találtam mindegyiken csak a városok vannak rajta vagy még azok sem.
Vannak olyan barlangok a sziget környékén amit palack nélkül is meglehet nézni???
Ezt a múlt évben vettük kint Kalymnoson..
Igazán nagyon részletes térképet (szintvonal stb) nem találtunk a boltokban, de a sziget olyan kicsi hogy ez megfelelõ volt..
Ha érdekel elküldöm "privi"-ként nagyobb felbontásban..
A segítségeteket kérem. Az utazási irodák topikban olvastam az aeolusról, elég horror dolgokat. ( a penészes fürdõszobától, a csotányos helyiségek-ig mindent)
Szóval ugyanakkor vannak olyanok akik kifejezetten dicsérték.
Most akkor mire alapozzak?
A horizon apartmanról itt sok kép van meg az hogy kicsi a szobák...stb
De konkrétan vkinek volt eddig panasza a horizon apartmanról????
Akármivel.
Nagyon fontos lenne nekem , mert nem akarom hogy a nyaralásom egy túlélõ túra legyen.
Igaz Én nem az Árpád vagyok, de ha nem untatlak, leírok egy-két dolgot a 2006-os tapasztaltakról, lehet, hogy másnak is hasznos lehet.
Mi a múlt évben Augusztus 12-tõl 23 –ig voltunk Kalymnoson, a HORIZON-ban, az AEOLUS-al. Nem tapasztaltunk sem az utazási irodával sem a szállással nagyobb „kirívó” problémát, pedig van viszonyítási tapasztalatunk, mert elég sokat utazgatunk. Talán az oda út volt egy kissé „rázós”..A reptéri gyülekezéssel, jegykiosztással és a repüléssel sem volt semmi gond. Számíts rá, hogy a repülõ kétszer száll fel, mivel KOS elõtt leszáll RODOSZON, és itt egy kicsit várakozni kell de, nem lehet elhagyni a gépet. A kései indulási idõpont miatt elég késõn este éjszaka értünk célba KOS.-ra. Innen busszal vittek a kikötõbe ahol egy elég pici billegõs hajócska várt minket, olyan vízibuszféle. Gyanus volt. Elég szûkösen tudtunk elférni benne, mindenkinek le kellett ülni. Ekkor még nem sejtettük miért, de az indulás után pár perccel már megértettük és az is leült, akinek nem volt helye…Kb 30 -40 perc hullámlovaglás következett, -ha nem bírod, bizony készülj fel rá vigyél:rágógumit + palackos vizet- szerencsére nem láttunk semmi a kinti tengerrõl csak azt, hogy amikor hullámvölgyben volt e kicsin hajócska a tatja fölött kb 2-3 m-re volt tenger.Rrr. Hazafele viszont a rendes gigantikus kéttörzses komppal mentünk. Mint utóbb kiderült a KOS.->Kalymnos-i vízi oda út azért volt ilyen „kalandos” mert lekéstük a kompot.
Nos, a szálló a kategóriájának megfelelõ apartman-szállás és „ellátás” volt. Mivel étkezést nem kértünk értem ez alatt a takarítást és ágynemû/törülközõ cserét, (azt hiszem 3 naponta volt reggelente kb 10-11 óra körül…ha sokáig alszotok és a kulcs nincs az ajtóban meglephetnek).).A szoba ahogy írtam kicsi egyszerûen berendezett, (2 ágy / egymás mellett, kis szekrény fõzõfülke, nagyon 2 fõre „kiszámolt” konyhai eszközökkel pl. 1 nagy + 1 kicsi fõzõedény 2 kanál 2 csésze stb..) de szép a kilátás. A fürdõszoba tiszta, melegvíz volt midig, bár egyszer tapasztaltuk hogy nem volt víznyomás, valószínûleg mivel mindenki abban az idõpontban zuhanyozott, és a házigazda is akkor locsolt. Ami fárasztó lesz, az hogy iszonyúan magasan van a szálló és sok-sok lépcsõ, vezet oda… ahh. Ha éjjel értek oda úgy, mint Mi,nem lesz kellemes a bõröndökkel feljutni a HORIZON-hoz. Az elsõ izomlázas napok után már megszokjátok és fel, sem tûnik majd a sok lépcsõ. Mire felértünk nagyon szomjasak voltunk de vizet nem lehet inni a csapokból (sós) és a hûtõben nem volt, úgy hogy gyors lepakolás után szaladtunk venni valahol palackos. Ha lejöttök a felvezetõ lépcsõsoron baloldalra van, a RINIO stúdió (melyet látni a HORIZON-ból is onnan kb 2 perc) attól kb 200-300m –re van a kikötõi csomópont ott is, van jó és olcsó super-market,(de itt nem voltak kedvesek az „eladók”) de tovább gyalog nem érdemes menni. A központ és a NAGY strand a lépcsõsortól jobbra van pár percre ott több kis s-market is, van( itt kedvesek volta az „eladók”) rendes árakkal. Erre vannak a tavernák is egy némelyik a tenger feletti terasszal, szép kilátással. Erre egyetlen egy a Görögországra jellemzõ igazi (pitás) Gyros-t találtunk. A strandon a napernyõs strand-ágyakért fizetni kell, ha letelepedtek elõbb utóbb ott teremnek, és kérik az fejenként ~ 3-4 € -t. Napernyõ nélkül nem lehet kibírni a forróságot 10-14 között! Egyszer elég késõn mentünk ki a strandra kb 1 óra felé, és akkor nem jöttek oda kérni a „napernyõ” díjat. Így jártunk 3 szor is!! Mi a tenger felé nézve, mindig a strand baloldalára telepedtünk mivel itt tágasabb hely volt. A jobb oldalon volt a „bulizós” hely, kantin stb.. de keskenyebb volt a partsáv. Itt nagyon kedves fiatal hölgyek szedték a nyugágy-bérleti díjat, és minden nap megkérdezték szép angol kiejtéssel, hogy honnan jöttünk…végül, kiderült hogy Õk szlovákok csak ez most itt dolgoznak…A strand homokos és, aránylag tiszta volt (a kikötõnél csak kavics van), a víz nagyon kellemes és tiszta, nyakig érõ vízben is lelátni az aljára.
Kocsit szerettünk volna bérelni, de a Krétai árakhoz képest szerintem drága volt, ezért inkább befizettünk egy buszos „sziget-túrára” amit az utazási iroda szervezet. Erre sincs panasz. Nem volt kapkodás, vártak, ha kellett, de azért illik pontos lenni és a gyülekezési idõpontot betartani. Szép helyeket mutattak egy nap alatt bejártuk a fontosabb helyeket, mivel a sziget annyira kicsi. Késõbb 1 € -os jeggyel, helyi busszal visszamentünk 1-2 alkalommal POTHIA-ba (Pothia.-ból 21.00-kor indul az utolsó busz, ami visszajön a Horizon-hoz!!!)
Összességében nem igazán tudunk panaszkodni sem, a helyre sem az irodára, jól éreztük magunkat, és ha tehetjük, visszamegyünk (ide is)
Szia Timike !
Ne izgulj, a hajóút és a repülõút is klassz lesz, és az apartmanra sem lesz panaszod, az a legjobb szó rá, hogy puritán (egyszerû). Kicsi a szoba és az erkély is, de a kilátás pazar !!! Palackos vizet itt nem érdemes venni, mert 2 forrás is van a városban az út mellett, az egyik a fõtéren (ahol a szombat esti koncert szokott lenni, egyébként itt van egy gyrosos is), a másik lejjebb, a helyiek is innen szoktak vinni, isteni finom:-))
Érdemes visszaolvasnod a fórumon, nem olyan hosszú, és vannak benne érdekes infók. A képeimet itt átfuthatod, van vagy 1300 db, csak fordított idõrendben tette fel õket a progi az oldalra, de legfeljebb visszafelé "lapozol".
Üdv Kónyu
Köszi szépen a hozzászólást , apropó, a képeidet már végig néztem már korábban , sõt már a fórumot is végigolvastam.
Csak szolidan bepánikoltam amikor az aeolusról olyanokat írtak az "utazási iroda" topikban hogy penészes, bogaras fürdõszoba, hogyhát az ember elkezd agyalni hogy akkor rá mi vár.