Motorral Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 301
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
361 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#250476 Üzenet linkje2023-10-24 13:52:20 

megint lejöttem, de most utoljara .
Sept 12 töl, okt.12-ig vettem rep jegyet, a Pesti repter bejutas siman ment varatlanul. 295.- volt a jegy 30 napra olcso.
ejjel erkeztem rodosra hajnalban 8 -kor indult a katamaran Tilosra, 2 hetet lemnyomtam. rengeteg csalodas, valtozas volt, 1 eve nem voltam, sokan meghaltak, uj epitkezesek vannak emberek megöregtek, szellemileg megmentek, eszrevehetö az agyi leepülesük. sajnalom. egy havar sirjat is megenztem, friss, hianyzott.
a szigten kizarolag örgek--nagyon öregek--voltak, 80 körűliek, egyforma karimas kalap, napszmüveg hatizsak vizeskanna, turabakancs, bot.
Sok volt az egydül utazo öreg is . Mindegyik naponta ugyanoda ült, ugyanazt csinalta, ettek--ittak, santikaltak, görnyedten. Athenbol ott volt ujra a "bolond" aki hajnalban enekelve uszott egy orat a tengerbe behallatszott a szallodaba, Yamaha motorral erkezik, leronygyolodott eszmeletlen hulladek allapotu a gep, de müködik .
Kertet locsol, enekel, , kicsit hibant, jo az angolja es nemetet is nyomatta. az en Motoromra emlekezett regbbröl elutazasomkor imadkozo kezkkel feje főle tarva köszönt, el majd jövöre ujra kiabalta a partrol....
Palio meraki cafeban naponta a Frappet ittam, onnan is meghalt egy vendeg, Kesz lett az uj elefant Museum, milliokert, tök fölsleges luxus epült...s majd ugy jar mint Nissirosi Musum. allandoan zarva senki latogato , es draga .
29 € a rodos--Tilos hajojegy de ha Rodosrol Nissirosra mesz 35.- / szakasz .
Odafele hatalmas hullamzasba mentünk, többen hannytak , visszafel hatszellel ment a hajo sima ut volt . NÍissirost most jol kiismertem, ott nem leht elni. Sajnalom az embereket , ha nem mnnenek naponta a hajok Kos -rol vege lenne ott az eltenek a Civilizacionak.
Vegigrohan 1000 ember delutan 4 kor vissza es halal csend benasag lesz urra a szigten . Döbbent volt latn i . Pedig el akartam menni 1 hetre , de nem.
Tilos is csak valamivl elhetöbb, Rodos varosa egy undor, talan a delnyugati alsosziget rezs lehet elhetöbb...
A bucsuzaskor 7 embr intgettt bucsuzott, megvartak, mig a hajörol visszaintek. Jo erzes volt, de Rodoson is sok haver ltt az evek alatt gyültek .
De ott se ok, nagy a zaj, forgalom, kosz, mocsok, ami regn lazasag volt, most utalatta valt .
A szalldaban papirokat se krtek, a z mail rakrdezes eleg volt es emlekeztek ram, volt szoba, de 2 ht tul sok volt . . .A Crescendo ekszerüzlet ember meg Ducatista, ott parkol a bolt elött, naponta 2 perces duma aztan seta tovabb . . .
ez most egy ellenörzö ut volt, nem nyaralas, föleg a visszautnal ferihegyen 5 rendör elleörizte a tömeget, es ha egy Panik kitőrt volna agyontapostak volna egymast a magyarok, mert egy 90 cm-s ajtonal nem leht 1000 !!!! embert megallitani s ezt megegyszer a züld ruhaz penzügyörök ugyanezt csinaltak es ketseges volt, hogy elerm- a vonatom a deliböl, raadasul a magyaroknal nem lehet Taxiba beülni elöbb egy ablaknak jegyet kell ekrni ra.... allatok ezek en mondom . Aztan a Taxis szaguldott vgig, a repülü Athnbol 1 oras kesessel indult mert par magyar picsa nem talalta az üles szamozasat egy döbbenet volt a keresgelest nezni, mir e indultunk . hülye nep, könnyö ezeket veztni. Az Ostrak egy Wohlstandverblödetes Volk, de a maygar helyböl hülye .
Agressiv, egoist, es halal közömbös mas irant . . . .

# 302
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
361 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#250535 Üzenet linkje2024-07-19 10:57:52 

2024 hatalmas a höseg a Balatonon vagyok. lesz-e iden Görögorszag ? Grazbol repülöt kellene neznem .talan Karpathosra--ott nem voltam .
Iden a motort alig vettem elö, Vespaval jarkalok....

# 303
Ave46
Aktív fórumos
Aktív fórumos
150 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#250536 Üzenet linkje2024-07-20 15:34:00  Válasz a #250535. hozzászólásra Előzmény #250535

Karpathoson még melegebb van. És olyan szél, hogy azt hittem, visszafúj a lépcsőről a repülőbe, mikor kiszálltunk. Motorral biztos sok szép helyre eljutnál.
# 304
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
361 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#250573 Üzenet linkje2024-10-13 12:20:36 

hat megis lementem, sept 24-en Grazbol sajnos a vilag legszemetebb rep jarataval a Eurowings-el 430 volt a jegy raadasul rodoson 15 euroert a bechekkelesnel is fizetnem kellet a csekkelesert.... a repülön kizarolag penzert adtak 8 euroert a szendwischeket aztan Graz elött 10 perccel mar csak 2 kertek ertük . ..ja a legidegesitöbb az volt a, hogy nem küldtek odafele igen de visszafele semmi infot , a zaz a bording passt, igy fogalmam se volt igy törbecsaltak a 15 es hulla öreg stewardess volt a masik halal dagadt, epp elfert a sorok közt . . .
ennyi
rodoson a szokasos szalloban kaptam 1 ejszakara a szobat 70 helyett 43.- ert, visszafele meg 3 napot fizettem 9-etöl, mert mas hajo nem jött a szigetröl visza,
aztan 12-en vissza .---a szigeten alig voltak turistak a szalloban talan 10--15 ? de naponta tüntek el, a vegen 6-3- es en egyedül maradtam. utolso voltam elveztem vegre a csendet, Michalisnak reggel a 8-as bus hozta a kenyeret, 1 x en is bnuszoztam, de bereltem a kis hondat, 15.- ert naponta, 2 x felmentem a kedvenz Panteleimoinosmra. halal sok kanyarral fenn meses kolostor az en altalam csinaltatott 2019-ben keszittetett Vendegkönyvem 60 % -a mar teleirva volt, az elejen a motoros fotommal .
Naponta bementem Livadiaba, de ott is leapadtak a turistak a föteren, csak lezengtek este 6 kor, a vendeglös is udvariasabb volt, Amugy nagyon meleg volz Sesti -mondjak forrosag. Kimentem a Faro vendeglöbe de nem csinaltak Lamb chop-ot, nem volt baranyhus. Viszont ettem nalul erdekes majat mezben sötöttek...naponta a sör az Alfa, de nem ugy izlett mint regen több volt a szensav es savanykasabb volt mivel a gyar kooperalt az egyik termeküket bekeverve, ami az üveg aljan ujabban gyengen olvashato---sajn os---Minden bor ami ittam halal szar volt, .
Feltönö volt a görögök viselkedese föleg Rodosi kavezokban ettermekben nem beszelgettek egymassal, hanem üvöltöttek.a szalloval szemeb van etterem, ahol 1 ember erös organumat ejjel 2 ig hallottam -üvöltött--PL.
tURISTAK 80 %-A 70 FELETTI BOTOKKAL KÖZLEKEDÖ KALAPPAL LASSU LEPKEDESEKKEL MENÖ ÖREGEK VOLTAK . uTBAN VOLTAK MINDENKINEK ALLANDOAN . hATIZSAK KIS ÜVEG nERO AZAZ VIZ, ES CSOSZOGAS .
Hajojegyek nem valtoztak, de amugy vendeglök kibaszott dragak lettek 20-30 euro alatt semmi ebed .
Volt vendeglö ahova be se mentem, annyira primitiv kiszolgalas volt, Austriaban 1 nap alatt kirugtak volna ezeket a semmittelen embereket b.
sok ismerös meghalt, alig akadt regi, üres lett a sziget. . 2 het böven eleg volt , es a 3 nap rodoson .. ott viszont tömeg es dragasag, nem az en vilagom
ciao

# 305
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
361 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#250574 Üzenet linkje2024-10-13 18:13:05 

Rodoson a borjackim zipp-je beszart magyarban csereltettem par honapja , most talaltam szücsöt, kicserelte az egesz zippzarat 1 nap alatt, taxival jarkaltam olcso, es nagy a tav mindnhova, labam mar fajt a sok maszkalastol. a jardak elere allitott kövekkel vannak betonozva , vekony cipőtalp halalos. . .Ouzot ittam 5 euroert, semmi nem lett olcso . . .
Nissirosra sem tudtam atmenni, ritkultak a hajojaratok Oktoberben, sajnalom, lehet a jövö heten veszek 1 Honda Transalpot, 21,000 km-res es ha megis lemennek inkabb Nissirosra megyek.valahogy sympatikusabb lett, majd meglatjuk .
Tiloson kesz lett az uj Museum, nagyaon szep epület, es gazdag jol bemutatott targyakkal, az elefant museum visziont eldugva nincs rendesen kitablazva, s igazan felesleges penzkidobas volt, a reegi hely jobb volt
Tilosra Törököktöl lopott--olcson megvett ???---hVitorlasokkal jönnek at a meneköltek , 1-1 hajobol 40 menekült maszik elö, a falun keresztü vittek le a kikötöbe es vittak tovabb öket. elöttem ment el a ccsapat, ezek soha nem lesznek hasznalhato iparosok, szakemberek, borzalmasan neztek ki, .......
Aig.antonius kikötöjeben vane agy hatalmas vitorlas, es Livadiaban is 1 .

# 306
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
361 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#250579 Üzenet linkje2024-10-20 05:51:01 

megvettem a Honda Transot, 21 001 Km, 45-öt mar mentem vele, a Dominator nagyobb testvere, halal jo hangja van, kisebb allitasokat--atalakitasokat kellett eszközölnöm, a rgi tula miatt--de megy rendesen, jo lesz.
ha lesz hangulatom rakok fotokat, igaz nem tudom mar hogy kell----

# 307
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
361 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#250586 Üzenet linkje2024-10-24 06:48:46 

https://www.directupload.eu/file/d/8717/xngt4h3l_jpg.htm
https://www.directupload.eu/file/d/8717/pbydo8d7_jpg.htm

külön-külön kell nezni, . . . . .kattintani,--- fotot nem tudom hogy kell egyböl feltenni

# 308
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
361 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#250595 Üzenet linkje2024-11-12 07:41:00 

# 309
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
361 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#250644 Üzenet linkje2025-05-14 11:42:42 

# 310
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
361 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#250651 Üzenet linkje2025-06-16 09:15:47 

Igaz, hogy az alkalmi veteles Honda Transalpot megvettem, azzal a cellal, hogy most ezzel csinalom a regota tervezett nagy Görög körömet, DE.
majusban összepakoltam az indulasra, aztan kipakoltam, es a motort betoltam a garageba. nem tudom mi törtenik velem egesz eletemben egy gondolat, es mar mentem is a vilag vegere .500-as Fiatom volt regen, pestre, Pragaba ? azonnal , ahogy kigondoltam mar indultam. most ? Itt a love, ott a motor, itt a sok idö, a sok penzzel, es csak nem megyek sehova. meg a szomszed faluba se. Pato Pal ur lettem halogatok mindent . Nyar ? Görögök? Jolenne de a szobak keresese, es az utana valo alkudozas a dragulasok riasztanak vissza. Na Velencebe se kaptam a kikötö melletti campingben fahazat , elment a keedvem, par eve egyböl visszafordultames fölöslegesen 1500 Km motoroztam . EZT NEM AKAROM UJRA , FAHAZAT VALOSZINÜ NEM ADNAK, TELe A CAMPING VELENCEBEN IS TÖMEGEK VANNAK, volt problema a hajon is lefele, üres kabinok szazai voltak, es nem adtak az ASTERIOS II.-n jegyet se adtak vissza , ellophattak a penzt is talan , kellett tolmaccsal a hajo kapitanynal reklamalni, aki masolatot adott a jagyröl....szoval a 33 eves Görög utazasaim alatt, sok kellemetleseg ert, ami elriaszt az utazastol. Kovid jarvany is volt. Tilos szigetet unom, most azt talaltam, ki, hogy ha lemennek, akkor Velence, --Patras--Pireas Athen--es onnan egyböl vegig Kastelorizo-ig .1 het lennt--ott meg nem voltam--onnan vossza Rodos, de csak 1 napra, Tilos 1 napra, Nissyros, 1 napra , es fel Lipsi-Patmos felfele. 1-1 hetre, Aztan vissza . Hogy ezekböl mi lesz nem tudom, egyenlöre csak bamulok ki az ablakon.
A masik --eredeti--tervem az volt, hogy le a Paloponnesoson, Gythiaig, Kytera--Antikythera--le Kretara,Kissamosra, Kretan vegig , Rodosig es onnan fel Lipsi, Patmos.
Nincs hangulatom az utazashoz . . . . Lehat talan majd hirtelen megjön, es indulok.
megöregedtem, tudomasul kell vennem . . . .
Összeallitottam a menetrendeket, hajok indulasat, erkezeset, tovabb csatlakozasat mindent, ---kinyomtattam,---- aztan 3 het utan lett mas tervem, , majd megint mas , es aztan csak maradtam---eddig ..

# 311
Macyca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
101 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#250656 Üzenet linkje2025-07-29 21:44:14  Válasz a #250651. hozzászólásra Előzmény #250651

Szia!
Nem vagy ezzel egyedül. Én 51 éves vagyok, de néha engem is elővesz ez a hozzáállás. (Fáradtság, meg némi lustaság) Próbáld meg nem egyedül. Akkor van egy kis kényszer is a dologban, "ha már megígértem". Általában ilyenkor mindig jól sül el a dolog! Igaz, mi úgy szoktuk a feleségemmel, hogy elmegyünk a célig és onnan csillagtúrázunk. Így mindig van egy fix pont, ahol nyugodtan pihenhetünk, vagy rossz idő esetén maradhatunk az ülepünkön. Így lesz az idén is. Igaz, most "csak" Olympic beach-ig megyünk és csak egy hétre, de már várom, mint egy kisgyerek a karácsonyt.

# 312
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
361 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#250657 Üzenet linkje2025-08-05 11:48:56 

ez a valakivel nalam nem megy.1978-ban indultam elöször Finn-Norveg-Sved utamra. Magyarbol. Senki nem jött velem, ...
Majd 1990 ben vettem egy Yamaha XV 400-ast , ezzel elöször indultam Görögbe. Meg a Jugo haboru elött. Aztan kedvet kaptam az ottani lazasaghoz, azota megyek evente, de senki nem jön, nincs penz, nincs idö, mindenki dolgozik. En maszek voltam egesz eletemben, mindenre volt idöm. 33 eve megyek egydül, maximum lennt talalkozok utazokkal, rövid eszmecserere. Egyebkent motorozni kizarolag egyedül lehet csak . Mas a kanyarodas, a parkolas indulas sullyal hatul. sose mentem utassal . Mar nem az vagyok mint regen, jött a gondolat es mar mentem, Elvezem a csendet, a semmihez valo kötödest, az unatkozast. Visszaolvasva latom, mar voltam igy . Kommt Zeit, kommt Rat. Mondja az Ostrak....

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 19 20 21

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu