Akkor ide is leírom: Naxosról kirándulás van Santorínra 50-60 Eu Delos-Mykonos 45-55 Eu Iraklia- Koufonissa Iraklia- Schinoussa 40-50 Eu Paros hajókázás BB stb...40 Eu-tol. Amorgos, Ios, Folegandros csak szezonálisan vagy nagyobb csoportoknak van. Ilyenekhez is lehet csatlakozni. Idén a Naxos Tours külön csinált heti 1 alkalommal Amorgos kirándulást. Donoussára is el lehet jutni de az macerásabb és magánszemélytől bérelt hajóval.... Szervezett kirándulásokat a szállodáki is csinálnak és koufonissa- Kato űKoufonissa és Keros is szerepel a választékban. Van Agia Annából hajókirándulás Paros, Panteronisi, Antiparos, Despotiko utvonalon 45 Eu-ért egy napos kirándulás.
Látható, hogy komppal elég nehézkes, vagy szinte lehetetlen és értelmetlen belevágni, hogy eljussatok valamelyik kiszemelt szigetre. Talán a Kis-Kikládok valamelyike és Paros kivitelezhető komppal és kedvező áron.
Idén nyáron kükládokra tervezünk menni, Naxoson szállnánk meg. Szeretnénk megnézni több szigetet (Amorgos, Délos, és Santorini érdekelne leginkább). Az lenne a kérdésem hogy hajókirándulások keretében át lehet-e menni ezekre a szigetekre, vagy csak kompok járnak a szigetek között? és milyen árfekvés?
A Sziget valtozatlanul k...a jo, csupan az embereket mostanra mar sokkal jobban megismertem, hihetetlenül kinyiltak az 5-ik, szigetlatogatasomra, mindenki mindent kiöntött, kökemenyen, soxor csak amultam rajtuk.Dolgokat nem akartam elhinni.
Halalosan melegszivüek, halalosan segitökeszek, stb, de halalosan kemenyek, gyülölködöek .
Igy a sziget mar az emberi oldalarol elvesztette a sziporkazasat .
Egy-egy kezmozdulat, szemforgatas is jelezes volt .
amugy olyan emberekkel is összehozott most a ---hosszu--hajout , hogy tanultam sokuktol .
1/ 1 Katona mernök, aki hajomotorokat tervez, javit üzemet vezet, es Török-Görög nem barat, dolgokat meselt, es Leonidass-al büszkelkedett, naivan .
a 9 :1-hez katonai eröföleny nem szamitott. 1,5 nap alatt kielemeztük a Görög vilagot
2/ 1 Ostrak Utazas-szervezö, aki Phantastikus Mitologiai , Törtenelmi ismeretekkel halmozott el, es kesöbb együtt voltunk az Atheni Museumban, (erdekes modon ismerte az Antykiterai "Computert" ) ) , amikor rajött, hogy van ertelme a beszelgetesnek, egesz reggelig pofaztunk, a Kabinban . Tanultam, embert ismertem meg, erre is jo egy utazas .
3/ Motorral többet nem megyek, mert innen a Balatonrol indultam, Zalan at, Maribor-Ljubljana, Triestig zuhogo --ömlö--esöben, Velenceig. Aztan perzse megfaztam, es a nap se szaritott ki.
4/ Ahol tavaly a csoda sarga napernyöket Photoztad, lakik egy öreg "haver" birkai vannak, a temetö feletti dombon, ( ez az Armenon a berbeadott Etterme) felette az emeleten lakik.
löttem is a teraszarol direkt neked egy kepet, a mostani szinekkel ))
4/ az elsö hajomon is volt egy BB-ban elöGörög, aki Volosrol, es a felszigetröl regelt, utana jönnek a szigetek: (Sporadok ) majdnem elmentem
nem lehet betelni, de nekem hamar honvagyam van ujabban, = örexem ))
ez meg volt Pireus, de a tömeg az ettöl jobbra a lefedett reszen varakozik. . .
Jól van. Akkor ez egy beugratós kérdés volt részedről.
Igen, az állítólagos szabad helyeket jelenti. Ha még van jelentősége a válasznak.
Valamint, mindössze azért írtam, hogy indul Folegandrosról ZF komp is Thirába, mert a kommentedből úgy volt érthető talán, hogy egyáltalán nem... Holott ez vonatkozhatott csak a számodra kedvező időpontra.
Egyértelmű volt egyébként! Közben beszéltem Hidalgóval facebookon is.
Megnéztem az openseas.gr-en a hajókat. Santorinire mi mindenképp a superjet-tel megyünk, mert 21-től van ott szállásunk.
Az openseas.gr-en látom a hajókhoz oda van írva, hogy pl.Pireusz-Serifos elérhető, Serifos-Folegandros limitált, Fole-Santorini economy elérhető. Gondolom ezek a helyek?!
Egy kis kiegészítés a teljesség kedvéért... Nos, a bódé, ahol emberünk ül, a pireuszi kikötőben található, a komp mellett. Elnézést, nem voltam egyértelmű!
Ha itthon veszed meg előre, bankkártyával fizetsz. Amint teljesül a tranzakció, máris érkezik a visszaigazolás, amelyen minden szükséges adat szerepel. Ezt kinyomtatod, és bemutatod a személyi okmányok kíséretében a bódéban ülő alkalmazottnak. Ő kinyomtatja a jegyeket, és kész is. Beszálláskor a hajónál ellenőrzik a jegyeteket. Ennyi.
Ha olyan jegyet is foglalsz, amelyben Pireusz nem érintett, olyan megoldás is van, hogy az adott sziget azon utazási irodájában veszed át a jegyeket, amely a komptársaság oldalán partnerként szerepel, és ott kiválasztható. Amikor ott tartózkodtok, bekocogsz az irodába, bemutatod a visszaigazolást és az okmányaitokat; kinyomtatják és átveheted őket.
Folegandrosról Santorinire a Zante F. A. Korais hajója szerdán, pénteken és hétfőn közlekedik. Ez utóbbi nem a legkedvezőbb időpontban. Az Aqua Spirit, amely egy szintén konvencionális komp és elég olcsó is, pedig kedden és szombaton.
Köszi a válaszod! Ha megveszem előre, utalni kell vagy helyben fizetem? (Bocsi, sosem voltam még Pireuszban, sosem vettem még így jegyet.) Igazából a Santorinis komptól tartok, hogy azon lesz-e hely, oda Folegandrosról megyünk. Eddig úgy gondoltam, hogy majd Folen megveszem, de most már azon gondolkodom, hogy az összeset inkább itthonról, ha lehetséges.
Írhatsz bátran nekik, persze. Szerintem majdnem biztos, hogy felfértek aznap reggeli, helyszíni foglalással is.
Ha megpróbálod a weboldalukon az online foglalást, simán tudsz még most szombatra foglalni; van szabad hely. Kinyomatod a visszaigazolást és a móló melletti bódéban pedig átveszed a jegyeket indulás előtt.
Mi már nem fogjuk tudni megvenni szombatig a jegyeket, úgyhogy bízom benne, hogy lesz hely! Max. Szombat reggel megvesszük Santoriniig. Szerintetek érdemes írnom a Zf-nek, hogy van-e helyük?
Káprázatos lista... Azért képzeletben hozzávenném még Sikinost és Anafit, ott Santorini környékén. Anafin talán dívik a nudizmus és a vadkempingezés is, azt hiszem. Sikinos pedig nem is annyira vonzó, sőt olyan semmilyen itthonról nézve és elsőre, de simán lepöckölte nálunk a riválist a trónról. Mindkét szigeten lehet túrázgatni is.
Off: Anafi
Illetve, pontosan egy Patmos-Lipsi kombin álmodoztam még télen, de aztán mégis leszavaztuk.