Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 16561
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Raksaildi

Aktív fórumos
Aktív fórumos
95 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#239588 Üzenet linkje2016-06-11 21:34:13 

Mi nem szeretünk éjszaka menni, gyerkőc is van, aki nem túl sokat alszik a kocsiban. Igaz az utóbbi években nem is mentünk éjszaka, de nem tartom valószínűnek, hogy változott nála a helyzet. Amikor éjszaka mentünk már déltájban dőltünk borultunk mi is, úgyhogy engem már akkor csak az ágy vonz icon_smile.gif Reggel 6 körül indulunk, estefelé már É-görög, alszunk 1-et és megyünk reggel tovább. Nekünk ez vált be. Röszke milyen hétfő este? Elvileg jónak kellene lenni.
# 16562
Csarlsz

Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#239589 Üzenet linkje2016-06-11 21:49:41 

Nyolcszor vagy tízszer utaztunk már Görögországba, mindig Röszkénél( este 6-9 körül) még szerencsére soha sem volt, hogy fél óránál többet kellett volna várni, legtöbbször pár percet, pedig általában július végén megyünk. Persze ez nem jelent semmire garanciát ez az én tapasztalatom, de vannak útitársak akik pont az ellenkezőjét élték át itt a fórumon sok ilyen beszámolót lehet olvasni. Jó utazást kívánok!
.

# 16563
ForzaLoki

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#239590 Üzenet linkje2016-06-11 22:34:25 

Sok helyen megfordultam már (több kontinensen), eddig kártyás fizetésből egyszer adódott problémám, Kinában. Szerencsére a nagyobb bajt sikerült elkerülni egy letiltással (ami onnan intézve mobilon 14e forintomba került, de ez még mindig jelentősen elmarad attól, amivel megszívathattak volna). Jó ha van nálad 2 kártya. Nálam általában van 3, ebből az egyik credit a többi debit. Mindig a credit-t használom, ha vmi furfanggal átvernek, mégse a saját pénzem bánja egyből - hogy utána mi lesz a pénzzel az több mindentől függ, lehet a bank kénytelen lenyelni a kárt, persze, de ne legyen ilyen.
Az árfolyam általában jó, legalábbis nem rosszabb, mintha váltanék. Sok esetben nem tudod elkölteni és nem biztos hogy rövid időn belül tudod is használni az adott valutát. (pl MKD, vagy nekem a szingapúri dollár, vagy HK dollár stb.)
Ja, még valami, nem árt a kártya hátoldalán található 3 jegyü kódott letakarni/satírozni (előtte azért jegyezd meg) - ha lemásolják a dombornyomott kártyád adatait, visszaélhetnek vele de ahhoz kell ez a kód is.
Szóval jobb és biztonságosabb is a kártya használata és sok esetben olcsóbb is.

# 16564
Oilati

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#239593 Üzenet linkje2016-06-12 06:40:46 

Sziasztok!
Ugyan csak augusztus vége felé tervezzünk Görögországba autóval utazni, de azért izgat, hogy mostanság a határok illetve az autópályák mennyire járhatóak?
Előre is köszönöm a a tapasztalatokat.

# 16565
Aki

Aktív fórumos
Aktív fórumos
387 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#239594 Üzenet linkje2016-06-12 06:42:46 

Hát én Tordasról Horvátországnak mennék, ugyanis nyáron én is arra járok. Általában reggel 5 óra felé indulok és általában 11 óra alatt letekerem az 1140 km-t. Udvarnál és Sid-nél nincs vámvizsgálat, a többi helyen sem foglalkoznak velünk. Természetesen nem indulok szombaton, vasárnap és hétfőn, mert akkor nagyobb a forgalom és a török invázió miatt lehet az út 1 órával hosszabb. Természetesen mindenki maga dönti el neki mi a jó.
A héten jöttem le és bizony a görög határ utáni benzinkútnál vannak migránsok, nem ketten, mint az előzőekben olvastam, de a forgalmat nem zavarják. Policasztro után továbbra is áll a tábor, 60-ra kell csökkenteni a sebességet és kint van az egyéb veszély tábla is.

# 16566
Imgi

Aktív fórumos
Aktív fórumos
219 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#239596 Üzenet linkje2016-06-12 06:57:16 

Szia ! Én Százhalombattáról járok O.B.-re Tompa felé próbáltad már a kilépést ? Nekem 156 km otthonról Tompa.
# 16567
Minike08

Aktív fórumos
Aktív fórumos
148 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#239598 Üzenet linkje2016-06-12 08:24:40 

Egyszer valahol olvastam, lehet anno itt, hogy fel lehet hívni a határt és érdeklődni a pillanatnyi helyzetről, hogy mekkora a sor. Valaki utazott már így, hogy előtte hívta őket?
# 16568
Oilati

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#239599 Üzenet linkje2016-06-12 08:25:01 

Niki felé szokott valaki járni?
Milyen arrafelé az út?

# 16569
Messinia

Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#239601 Üzenet linkje2016-06-12 09:04:22  Válasz a #239598. hozzászólásra Előzmény #239598

Mi hivtuk egyszer a röszkei határátkelőt (kb 40 perccel korábban, és valójában csupán azért, hogy tudjuk mire készüljünk), ahol azt mondták, hogy elég nagy a sor, kb 50 perc várakozásra számitsunk, de mire odaértünk, alig voltak, hamar át tudtunk menni.
Kb. este 10 körül értünk oda.
Szóval pozitiv kicsengése is lehet a dolognak, de szerintem ez a ritkább. icon_smile.gif

# 16570
Aki

Aktív fórumos
Aktív fórumos
387 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#239602 Üzenet linkje2016-06-12 09:15:14 

Szia Imgi!
Én tőletek 20 km-rel közelebb lakom, de mégsem utazok Tompa felé. Tompáig nagyon lassú az út a sok település miatt, illetve Szabadkán is be kell tartani a sebesség határokat, mire az autópályát elérem. Jelenleg kb. 140 km az 1140 km-ből ami nem autópálya, igaz egy határral többem van, de a horvátoknál Eu-s kapu van ami elég gyors, most is egyedül voltam.

# 16571
Raksaildi

Aktív fórumos
Aktív fórumos
95 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#239603 Üzenet linkje2016-06-12 09:25:12  Válasz a #239598. hozzászólásra Előzmény #239598

Igen, én hívtam már a határt. Szerintem érdemes felhívni őket. Igaz 1x jártunk úgy, hogy megkérdeztük még itthonról -2 órára lakunk Röszkétől - , és mire odaértünk már alakult a sor. Utóbbi 2-3 évben alapvetően Tiszasziget felé megyünk, az meg változó, hl jövünk haza. Tavaly Röszkénél jöttünk be július közepén, 15 perc volt. Nekünk ilyen és olyan tapasztalat is van.
# 16572
Szirom

Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#239604 Üzenet linkje2016-06-12 09:48:12 

Mi is mindig hajnalban indulunk, általában vasárnap, és általában a nyár első felében. Lefelé nagyon jó a vasárnap, alig van forgalom, szépen átsuhanunk Belgrádon is, mert rövidebb az elkerülőnél. Hazafelé már nem mondható el ugyanez a hétvégéről, akkor inkább a hétköznapi indulás tűnik jónak. Kifelé általában Tompa, mert útba esik (nem otthonról indulunk), hazafelé viszont nekünk jó lenne az autópályán maradni, de tavaly például iszonyat tömeg volt, így még az utolsó percben elkaptuk Ásotthalmot. A tömeget úgy értsétek, hogy már a Belgrád előtti fizetőkapuknál vártunk 2 órát!, brutális volt. Ami általános tapasztalat, hogy amikor mi indulunk hazafelé, Evzoninál olyan sor áll kora délelőtt szembe, hogy mindig megsajnálom őket. Ők az éjszakai utazók, akkor érnek oda nagyon sokan. Minden évben ugyanezt látjuk, és szerintünk nagyon kemény lehet éjszakai vezetés után még sorba állni. Mi délután szoktunk belépni Görögországba, akkor általában senki nincs előttünk sehol. És viszonylag frissen érkezünk, tehát nekünk is a nappali utazás jött be. Aztán Raksaildiékhez hasonlóan egy tranzit jön, és reggel startolunk tovább.
# 16573
Minike08

Aktív fórumos
Aktív fórumos
148 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#239605 Üzenet linkje2016-06-12 09:51:34 

Na tök jó, hogy ilyen pozitívak a tapasztalatok. icon_smile.gif Valaki megírná a röszkei határ telefonszámát, amin lehet érdeklődni. Köszönöm!
# 16574
Messinia

Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#239610 Üzenet linkje2016-06-12 12:28:41  Válasz a #239605. hozzászólásra Előzmény #239605

+36-62-541-706

Visszafelé tényleg rosszabb szokott lenni a helyzet, akkor mindig többet állunk a magyarországi belépsékor - előszeretettel néznek be az autó csomagtartójába, esetleg pakoltatnak ki. Mi már többször belefutottunk, tavaly meglátták, hogy pici gyerekkel vagyunk, és csak kinyittatta, illetve kérdezte, hogy mennyi szeszesitalt hozunk. icon_smile.gif (gondolom tudják, hogy Görögországból szeretjük hazahozni az Ouzot és társait icon_smile.gif )

# 16575
Siki

Aktív fórumos
Aktív fórumos
65 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#239612 Üzenet linkje2016-06-12 12:55:38 

Sziasztok

Nézegetem a google maps ot és ásotthalom királyszék kisátkelő táblára lettem figyelmes.
Zsákutca és átkelő lezárva..
Remélem ez csak mikor a google auto felvette akkor volt így azóta nyitva van a határátkelő..
Amúgy mi a véleményetek július 31 vasárnap délutáni indulással?
Előre is köszi
Szép nyarat mindenkinek!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 1104 1105 1106 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu