Eddig csak buszos utasoktól vették el a hús és tejtermékeket, autósoktól még nem hallottam, persze ez nem garancia semmire... jó lenne ha majd írnának akik már megjárták Görögországot az idén autóval, hogy mi a helyzet ezzel kapcsolatban is.
A tegnapi utazók azt írják, hogy Röszkénél kérték az adókártyát, és megnézték, hogy van-e adótartozásuk a kiutazóknak. Az adókártya hiánya nem volt probléma, de az adótartozást akkor is leellenőrizték a rendszerükben.
#2393292016-06-04 15:08:52 Válasz a #239327. hozzászólásra
Elég szemétség, ha ez igaz... és miért pont most? Hol hallotok ilyenekről? Az internes infok elég rendesen fel tudják ám kavarni az állóvizet.
Egyszerűbb lesz, a mindenhol kiadják a tájékoztatót, hogy ha bármi tartozásod van a NAV felé, akkor ne indulj el nyaralni.
És mégis mire megy ki a játék, hogy a magyarok maradjanak a Balatonnál?
#2393392016-06-04 20:53:26 Válasz a #239337. hozzászólásra
Speciel nálam mindig ott van a többi iratommal együtt.
Azt irják, hogy csak szúrópróbaszerűen megy a dolog, na ha az útlevelekkel nem kinlódtak, most lesz más, ami időbe telik és sorban állást okoz.
Hogy mi minősül tartozásnak nem tudom. Meg nem is értem ezt az egészet...aki oda kerül, hogy tartozik, attól már gondolom próbálták behajtani többféleképpen, hogy a határon mihez kezdenek egy ilyennel, nem tudom. Elég álságos a történet.
Na mindegy, majd biztos lesz első kézből is info az ellenőrzésekről.
ha ugy nézzük minden,s ha olyan akkor bármi lehet .Egy példa tavaly nyaralásunk elött csak ugy lefoglalták az autom és nem ado tartazás.csak egy behajto cég.egy nap allatt elintéztem.ujra forgalomba kellett helyezni uj forgalmi meg mindenszart kifizetni igy 250 ezrembe lett a 90 ezres tartozás amit nem is én csináltam.és nincs is magyarországi lakcimem.csak egy tartozkodás .a forgalmimban is csak városnév van.De én jöttem és nem volt semmi lehet hogy most kezd vagy ...... Lassan már fogunk haza menni már csak egy jó hetünk van.
Sok-sok éve (18 éve voltunk először) nyaralunk görögben, Röszkénél megyünk át mindig, de még soha nem kérték tőlünk az adókártyát!! Azt hiszem, akinek nincs félnivalója, az nyugodtan utazhat, akinek meg van, hát az aggódjon. Azért elgondolkoztató, hogy eddig ez a téma nem vetődött fel, csak ugye lassan indul a nyaralási szezon, így valamivel rettentsük már el a jó magyar állampolgárt. Szerintem ez már megint a pánikkeltés egyik fokozata. Valószínű szeretnék az embereket határokon belül tartani, a sok pénzt ne külföldre vigyék ki elkölteni, hanem maradjon itthon a pénz. Nos én ebből nem kérek, még mindig olcsóbban nyaralunk kint, mint itthon.
Nem kell adókártya ahhoz, hogy ellenőrizzék a tartozást! A legfontosabb adat, a név és szig, vagy útlevélszám megvan, a többit tudja a központi nyilvántartó. Nem csak a kötelező meglétét tudják már ellenőrizni a az útszélen...
Nem kell külföldre menni sem, sima közúti ellenőrzésnél is tudják ellenőrizni.
Határátlépésnél, nyáron gondolom, hogy az az apropó, hogy kifelé menet úgyis van a csapatnál viszonylag jelentős összegben kp. vagy a kártyán pénz, jó eséllyel be tudnak hajtani kisebb/közepes tartozást.
Remélem, hogy egyszer a sebesség ellenőrzésen és a behajtáson kívül egyéb ügyekben is ilyen rafkósok lesznek a rend éber őrei!
Azért az is igaz, hogy nem ez az első lépés a behajtásra: ezt megelőzi az inkasszó a bankszámlá(k)ra, majd a munkabér letiltása, tehát viszonylag kevés embert érhet ilyen probléma, legalábbis a bérből, fizetésből élők táborából.