téves infót olvastál, Porto Katsikin az égegyadta világon nincs semmi probléma, kivéve néhány taverna épülete megrogyott és a kis félszigetre vezető "híd" szintén. A stranddal semmi probléma és a lejutás is rendben van, egy görög úr már posztolt is róla képeket és videót azóta.
Lygia egy kis település, gyakorlatilag a főutcán mindent megtaláltok, sok étterem, kisbolt, pékség van. Itt a part aprókavicsos, a víz nyugodt, kellemes, gyerekeknek tökéletes.
Porto Katsikin nem kötnek ki hajók függetlenül a hullámzástól. A part mellett állnak meg és onnan lehet megcsodálni, illetve a hajóról lehet fürdeni. Fő szezonban napközben a strand nagyon zsúfolt lesz, ezért elég sokat elvesz az élményből, ha szárazföldön közelíted meg. Ajánlatos korán odaérni és helyet foglalni. Bár ahogy nézegetem a képeket a rengés után talán szélesebb is lett a part, talán bővül a hely kínálat is Du. 4-5 körül már megindulnak lassan hazafele az emberek így ilyenkor már megint több hely lesz.
Erre fele van egy nagy jó étterem az Oasis Taverna, tudom ajánlani. A főút mellett van ahol elindul az út lefele Porto Katsiki felé. Ha autóval mentek a strandra mindenképpen elhaladtok mellette nem lehet eltéveszteni
#2368232016-01-27 12:51:12 Válasz a #236818. hozzászólásra
Szia Zozu!Tavaly amikor mi ott voltunk 3 hajó is kikötött a parton,rengeteg ember volt ,majd hamarosan mind elindult felszedve embereit,örültünk mennyi hely lesz.Meg sem látszott szinte ,hogy 3 hajónyi ember elment.Azért a legvégén találtunk,ember mentesebb helyet,és gyönyörködtünk a tájban ,fürödni itt nem nagyon fürödtünk ,hideg volt még a víz Júniusban.
#2368292016-01-27 17:09:53 Válasz a #236823. hozzászólásra
Vagy 2 éve volt egy baleset abból, hogy egy fürdőző ráúszott egy hajó légcsavarjára, azóta a parti őrség szigorúbb ez ügyben, nekünk is megtiltották tavaly, hogy a part közelébe menjünk, mert nagyon sokan voltak a parton! Nincs rá szabály, hogy miért, mikor köthetnek ki a hajók, esetenként döntenek a parti őrség gyorshajói, és sűrűn, alaposan ellenőriznek is, a mi engedélyeinket, iratainkat is alaposan átvizsgálták!
#2368492016-01-28 13:46:18 Válasz a #236836. hozzászólásra
Pár darab víz alatti képet csináltunk csak,azt is Kefalónián ,Lefkadán gyönyörű kék a víz ,de nem látszik át a víz,próbálkoztam ,de nem látszik semmi.Egyébként a gép tényleg jó képeket csinál ,barátoktól kaptuk kölcsön ,hogy a vízben is fényképezzünk,de végig ott volt velünk ,mert könnyebb vele bánni ,mint a naggyal ,főleg nem kell a víztől félteni és alig észre vehető a különbség a képeken.Legalábbis nekem ,a férjem nem ezt mondaná!
Köszönöm a kiigazítást és pontosítást. Így van, a parti őrség saját belátása szerint változtathatja az egyes partszakaszokon, hogy mikor és milyen hajó köthet ki az adott parton.
Például tavaly mikor hajó kiránduláson vettünk részt (Aghiofili-Porto Katsiki-Egremni), nem köthetett ki nagy hajó Aghiofilin, mert előtte való nap egy kisgyereket majdnem elütött egy hajó a part közelében. 2 nappal később mikor elmentünk erre a partra kocsival, már kiköthettek a nagyobb hajók is.
Nem tudom olvastátok-e, de 25-én, hétfőn Athénba utazott Konstantinos Drakontaeidis úr (Lefkada mayorja), hogy sürgesse a megítélt segélyösszegek kiutalását. Ott azt a választ kapta a Közlekedési Minisztériumtól és a Nemzeti Infrastuktúráért Felelős Minisztériumtól (vagy mi ez magyarul), hogy azonnal kiutalják a támogatások összegét Lefkada Önkormányzatának azzal a meghagyással, hogy a közvetlen károk helyreállítását kezdjék meg. Ezen kívül külön kitértek arra, hogy a nemzetközileg ismert strandok közúti elérését is helyre kell állítani.
28-án Korfura utazott, ahol a Jón-szigeteki képviselőkkel szintén egyeztetett a teendőkről.
Feb. 1-jén utazik vissza Athénba, hogy még a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a Gazdasági Minisztériummal is egyeztessen.
Feb. 3-án fog beszámolni egy nyilvános fórumon a heti tárgyalásokról és a teendőkről.
Úgy vélem, hogy ez már biztató, hogy szezonra összehoznak valamit.
Sziasztok! tervezgetjük a nyaralást és Lefkada az egyik célpont. 2 éve voltunk itt akkor nem jutottunk át Meganissire. Most úgy tervezzük hogy mindenképp átmegyünk. Érdemes átvinni az autót? úgy láttam sok sok szép hely van arra felé is. Mennyibe kerül a kompjegy? Nézegettem volna régebbi képeket de sajnos Kónyu képei nem látszanak a hozzászólásokban.
MI Konyuékkal voltunk tavaly a szigeten a reggeli komppal át 7ora körül indul és utána gyalogoltunk. Vissza ugy szintén jo gyaloglás ami nem volt rövid mer a másik helyről indul vissza a komp az utolso 18 30 ha jol emlékszem a személy talán 3 80 volt az autot nem tudom de szerintem jó autoval át menni igy nem kell annyira rohanni az ut jó. viszont el lehet tévedni. igy valami jó ha van. van pár kép az albumban amik ott készültek.