#2313722015-06-29 14:20:08 Válasz a #231349. hozzászólásra
Ha megvan a jegyed,elég indulásra odaérni,csak arra kell figyelni hogy a felhajtáskor kérdezik hogy Ithaka,vagy Lefkada,mert külön állítják a kocsikat hogy ne akadályozzák egymást a kikompozásnál.
Sziasztok! Aki jelenleg is kint van, lehet látni a benzinkutaknál a csőd jeleit? Pl. Üzemanyaghiány. Mi július 4-én indulnánk autóval, de ha a tankolás veszélyben van, akkor nem indulunk neki.
Vasárnap reggel sikeresen megérkeztünk Kefalóniáról. Szeged-Makry Gialos-Lassi-Parga-Olympic Beach útvonalon mentünk. A Szerbia déli részén lévő útépítéseken és terelőutakon kívül semmi említésre méltó nincs az úton. Szerbiában maradtak a pályadíjak, Macedóniában 3x1.5 Euro a díj. Szerbiában Euroban adnak vissza, Macedóniában viszont helyi pénzben. Menekültekkel lehet találkozni, főleg a határok közelében, de nekem nem volt velük semmi gondom. Visszafelé éjfélkor indultunk, így bőven éjszaka volt a macedón és a szerb határon is. Sétálnak vagy ücsörögnek az út szélén, néha átszaladnak az autópályán, az lehet veszélyes, de nekik ez teljesen természetes. A sziget gyönyörű, én most voltam először, de nem utoljára. A Myrtost elkerülő út szerintem teljesen vállalható, nem érdemes körbekerülni a sziget északi részét. Ha kérdésetek van, szívesen segítek.
#2315352015-07-01 14:57:05 Válasz a #231529. hozzászólásra
Szia!Nekem Tapodyt ,nem régen itt a fórumon pontosan leírta.Egyébként nagyon jól ki van táblázva minden a szigeten.Nemigen tévedtünk el egyszer sem.Ma reggel érkeztünk haza ,1 hét Kefalónián és a tervezett 2 nap helyett 3 nap Lefkadán ,hazafelé pedig Pargát néztük meg.A Myrtost elkerülő utakat mind nagyon szépen megcsinálták.Mindenhová nagyon jól el lehet jutni a szigeten autóval ,talán 1 kivétel a Platia Amos utolsó pár száz métere.Kefalónia gyönyörű sziget,én azt érzem nincs hova tovább ,mert szebbet biztos nem taláunk Görögországban csak hasonlóan szépet.Nálunk az első számú part ,Kakko Lagadi lett.Második nekem Lefkadán Egremni,aztán persze Myrtos,lenyűgöző látványt nyújt a magasból.
#2315442015-07-01 16:06:09 Válasz a #231535. hozzászólásra
Na örülök, hogy a Kako Lagadi ilyen népszerű lett, bár anno, mikor először ott jártunk, a helyiek azt kérték, ne terjesszük a neten, mert nekik ez amolyan sajárt secret kis beachük Én meg is tartottam a fogadalmam, és csak priviben infóztam róla az érdeklődőknek, de úgy látom, a szépnek semmi sem szabhat gátat
A következő arra járó mindenesetre fotózza le légyszi a lejárat utcsó, sziklás részét, hogy a későbbi odalátogatók eldönthessék, bevállalják-e. Én mindig elfelejtem
#2315512015-07-01 17:46:02 Válasz a #231544. hozzászólásra
Nekem van az utolsó pár méterről képem ,amint elmondjátok hogyan lehet a picassára feltenni a képeket én teszek fel róla.Egyébként itt csak magyarokkal találkoztunk,nagyon vicces volt.Épp 5 magyar család volt lent velünk együtt.
Kefalonián Skalan milyen autó kölcsönzök vannak? Pefanisnal már nincs szabad autó így sürgősen foglalni szeretnénk valahol. Kérlek segítsetek!
Köszönöm szépen ! Szabina