Gégé nekem fájnak a lábaim nem tudok futni akkor megesznek ?
Most voltam a kökiben,ott fetrengenek majdnem a tesco elött a menekültek,ott melozo nök már nem mernek elmenni arra
#2306142015-06-19 09:29:07 Válasz a #230611. hozzászólásra
Ha engem valami oknál fogva elkapnak és meg akarnak enni a lábamba biztos beletörik a foguk, mert tele vagyok vassal
Engem jobban aggaszt az hogy a szerbek válaszként lehet újra bevezetik az útlevelet .. Lesz kapkodás az ocsmányirodában Remélem azért nem így lesz .....
#2306162015-06-19 09:41:38 Válasz a #230565. hozzászólásra
Krisztina7312:
Szia !
Mi is 3.-án indulunk Nei Pori-ba,de mi Nyíregyházáról.Valamikor a kora délutáni órákban.
Nem gond az esti vezetés és feltételezhetően a gyerekek is jobban fogják bírni az utat.
Szerintem kb este 8-9 környékén ha elindultok akkor (a megállásoktól és határátkelők telítettségétől függően ) hajnalban lennétek a Macedon határnál.
Nagyon remélem, hogy igazad lesz és tényleg semmi probléma nem lesz!
Neked is kellemes-problémamentes nyaralást, ti egy kicsit korábban mentek, mint mi (aug. 25-től), úgyhogy Te is tudsz majd bennünket informálni!
Köszönjük! Mindenképpen leírom majd tapasztalataim.
Üdv.
Én a leendő kerités vajdasági feléről irkálok.Ha valakiknek gond lesz a kerités,akkor azok a magyar települések a vajdasági oldalon. Az itteni fórumokon is irnak a menekültekről a macedón autópályákon,de a legújabb macedón törvény szerint most már használhatják a tömegközlekedési eszközöket is,amit eddig nem engedtek,és ezért mentek
gyalog,illetve biciglivel.Itt Szerbiában nem láthattál az utak mentén kóborlókat mert haszálják a vonatokat,autóbuszokat is.Ami pedig az útleveleket illeti,ezt nem lehet egyik napról a másikra bevezetni.Különben egy időben nekem is mint magyarnak vizum kellett Magyarországra.Szerencsés utat mindenkinek,és jó nyaralást!
Sziasztok!
Mi most értünk haza szombaton. Sok menekültet láttunk, az ú mellett mentek gyalog és biciklivel. Konvojoztunk odafelé négyen, hazafelé hárman. Nehéz a konvojozás, néha idegtépő is volt, a másik akkor akar megállni amikor te mennél. Megállunk, felébred a gyerekem, aki megáll annak persze nincsen gyerekek stb. Unalmas nem volt, de jobb azért egyedül Egyik utitársunk macedón benzinkúton akart tankolni, gondoltam én akkor elmegyek WC-re, de tele volt menekülttel, mindenhol feküdtek (éjjel) vizes ruhák száradtak ahol csak lehet. Ezért a bokorba mentem, de be voltam ijedve rendesen, nehogy ott is aludjon valaki!
Odafelé délután 3-kor indultunk és reggel 6-ra értünk oda (Szeged fölöttről kicsivel). Volt egy hosszabb megálló a sok gyerek miatt, aztán 4-5 rövidebb, mert nekem hányt a kisebbik folyton. Határokon sehol nem vártunk 5 percnél többet.
Visszafelé a kicsi gyerekek miatt este 8-kor indultunk és reggel 9-re itthon voltunk. Itt már Belgrád környékén szétszakadtunk, volt aki pihenni akart, volt aki nem. Határokon szintén nem kellett várni semmit!
#2307612015-06-22 09:34:12 Válasz a #230616. hozzászólásra
Szia!
Köszönöm a válaszodat.
Az apartman nevét sajna nem tudom a Weekend Travel házába megyünk, egyéni utazással.
Ti melyikbe mentek?
Remélem nem lesz baj a bevándorlók áradatával útközben.
#2307632015-06-22 09:41:06 Válasz a #230741. hozzászólásra
Köszi Emermope!
Pedig Macedóniában meg kellene állni legalább egy tankolás erejéig, és akkor már nyilván wc-re is elmegyünk. Így érdekes lehet tényleg, majd felváltva csináljuk, a másik addig a zárt autóban marad a gyerekkel.
Borzasztó lehet nekik is én ezt belátom, sajnálom is őket, de nem tudom mennyire kell tartani tőlük.
A konzuli honlapon olvastam (nem ijesztgetésképp), hogy már ott is felmásznak kamionokra, kivágják a ponyvát stb. Ez mondjuk előrelátható volt.
#2307652015-06-22 10:00:33 Válasz a #230757. hozzászólásra
Mi a falu szélén leszünk a Vasilis házban.
Este fogunk menni, számításaim szerint hajnali 6 környékén érünk a Görög határhoz.
Szerintem érdemes valamelyik szerbiai OMV kútnál egy nagyobb pihenőt beiktatni a Macedón határ átlépése előtt és a tankolást kivéve megállás nélkül,lezárt kocsival átmenni az országon.