#2305422015-06-18 10:41:48 Válasz a #230533. hozzászólásra
Nem a módszer a lényeg, hanem az, hogy át akarják-e engedni őket, vagy inkább visszafordítják valamilyen eszközzel.
Csak csendben jelezném, hogy 56-ban sem feltétlenül csak azok menekültek el Magyarországról, akiknek erre politikai oka volt, és nem is az éhhalál elől mentek.
Na most jelenleg éppen 9 millió határszakértő országa lettünk. Mindenki jobban tudja a másiknál, hogy mit kellene tenni a probléma megoldására. Sőőt kb. 3 millió ezotérikus (előrelátó jós) országa is vagyunk, akik már most tudják, hogy nem fog beválni a négyméteres kerítés! Mindezzel semmi problémám nincsen, mert kezdem már megszokni a "nagy okoskodást" de legalább ne egy olyan fórumon tegyétek ami a nyaralásról szól, és a kikapcsolódásról. Higgyétek el az ég világon semmi problémátok nem lesz útközben a menekültekkel, de azért nem árt ha belülről magatokra zárjátok az ajtót, bár én általában mindig ezt teszem, hogy még véletlenül se kapjanak ki az autóból valamit a pirosnál. Mindenkinek kellemes nyaralást, és balesetmentes utat kívánok Görögországba! Mi július 27.én indulunk autóval Olympiaki Akti-ra, vagyis Olympic Beachre.
#2305462015-06-18 11:47:27 Válasz a #230543. hozzászólásra
Örülök, hogy ennyire nyugodt vagy! De láttál mostanában képeket a Koszovói és Albán menekültekről, hogy hogyan is közlekednek Macedóniában??? A 130-as autópálya szélén-közepén bicikliznek, vagy éppen tolják...hát a fene se tudja, ez azért zavarna!!!
Nem láttam, viszont Macedóniába nem 130-al lehet menni az autópályán hanem csak 120-al. Vigyázz, mert a gyorshajtás legalább annyira veszélyes mint az út szélén bolyongó bevándorlók...
Múlt pénteken jöttünk haza és már Evzoni előtt levő benzinkútnál meglepődtünk, mert autó egy sem volt, de a padokon kb. 20 ember feküdt, pihent. A két határ után még nem láttunk senkit, viszont a Gevgelija-i le és feljáró után megjelentek az első menekültek. Ki gyalog, ki biciklivel ment kb. 50 fős csoportokban. Velezig állítom voltak vagy 300-an. Különösebb probléma nem volt velük. Volt akistoppolni akart, volt aki a bokrok között pihent, de a forgalmat nem zavarták, de figyelni kellett. A Velezi útépítés környékén eltűntek, valószínű más útvonalat választottak. Az útépítés után, ahol az út ismét egymás mellett halad már nem igazán voltak, Kumanovó után el is tűntek.
Urti86 van Macedóniában is 130-as szakasz. Közvetlenül a határ után kb. 14 km-en 130 a megengedett.
Holnap megyek vissza, amit tapasztalok megírom.
Vajon éjszaka milyen lehet a helyzet? Mi éjszaka szeretnénk áthajtani az országon, akkor a menekültek nem alszanak? Kellemetlen lenne mindenkinek, ha kivilágítatlan bicajost ütne el az ember a pályán!
#2305702015-06-18 16:13:29 Válasz a #230565. hozzászólásra
Ez erősen függ attól, hogy hányszor és mennyi időre álltok meg, milyen tempósan haladtok és legfőképp a határátkelőknél levő várakozási időktől. Nekünk 3 * 1/2 óra határátkeléssel, 0 fizetőkapus várakozással, 3*15 perc pihenővel és tempós, de nem száguldozó haladással kb. 13 óra kellene.
#2305862015-06-18 20:40:22 Válasz a #230543. hozzászólásra
Én direkt kiemeltem, hogy nem szeretnék ebből politikai kérdést csinálni, nem akartam okoskodni, pusztán a testi épségünket szeretném védeni. Ezért kértem mások véleményét. Hátha van olyan, aki mostanság utazik/utazott, tud erről nyilatkozni. Ennek a fórumnak "Autóval Görögországba" a neve, amihez jelenleg sajnos ez is hozzátartozik, hogy ilyen kérdésekkel kell foglalkozni.
Én is mindig magamra zárom a központi zárat Magyarországon is, de egy veszélyes helyzetben a zárt ajtók nem feltétlenül jelentenek megoldást (zárt ajtón is be lehet törni az üveget). Bár valószínűleg "kicsit" túl aggódom ezt a részét.
Nagyon remélem, hogy igazad lesz és tényleg semmi probléma nem lesz!
Neked is kellemes-problémamentes nyaralást, ti egy kicsit korábban mentek, mint mi (aug. 25-től), úgyhogy Te is tudsz majd bennünket informálni!
Múlt pénteken jöttünk haza és már Evzoni előtt levő benzinkútnál meglepődtünk, mert autó egy sem volt, de a padokon kb. 20 ember feküdt, pihent. A két határ után még nem láttunk senkit, viszont a Gevgelija-i le és feljáró után megjelentek az első menekültek. Ki gyalog, ki biciklivel ment kb. 50 fős csoportokban. Velezig állítom voltak vagy 300-an. Különösebb probléma nem volt velük. Volt akistoppolni akart, volt aki a bokrok között pihent, de a forgalmat nem zavarták, de figyelni kellett. A Velezi útépítés környékén eltűntek, valószínű más útvonalat választottak. Az útépítés után, ahol az út ismét egymás mellett halad már nem igazán voltak, Kumanovó után el is tűntek.
Urti86 van Macedóniában is 130-as szakasz. Közvetlenül a határ után kb. 14 km-en 130 a megengedett.
Holnap megyek vissza, amit tapasztalok megírom.
Mi szombat délután indultunk hata,és Macedóniában ugyanezt tapasztaltuk este 8 körül!
Csak én azt hittem a körülöttünk lévő szőlő ültetvényekról mennek haza a munkások,mert tényleg nagyon sok volt a biciklis és valóban még SZEMBE is tekertek az autópálya leállósávjában!
#2305922015-06-18 21:30:21 Válasz a #230555. hozzászólásra
Mi hajnalban mentünk kifelé,teremtett lelket sem láttunk (június 9),kora este jöttünk haza-7-8 óra körül,akkor hemzsegtek,gyalog biciklivel,BABAKOCSIVAL!
Hát őszintén,nem szívesen álltunk volna meg,még baj esetén sem!
Csak benzinkúton álljatok meg,és mindig legyen valaki a kocsi közelében,ha nem megy másképp,tényleg zárd be a kocsiajtót,de egyébkén tényleg agyrém,hogy milyen helyzet alakult ki!!
Tényleg a pihenésről kellene szólni,de az óvatosság sosem árt,főleg,ha esetleg gyerek is van a kocsiban!!
Nagyon szép nyaralást kívánok,mi már sajnos túl vagyunk rajta!
Na most jelenleg éppen 9 millió határszakértő országa lettünk.....Mindezzel semmi problémám nincsen, mert kezdem már megszokni a "nagy okoskodást" ....Higgyétek el az ég világon semmi problémátok nem lesz útközben a menekültekkel, ....
A lényeg, hogy te megmondtad a tutit! Mert ugye amíg más mondja és nem egyezik a te véleményeddel, az ugye "okoskodás". Amit te mondasz csak az lehet a helyes, másképp nem is történhet/lehet.
Miért ne lehetnének eltérő vélemények? Mi ebben a furcsa?