#2303992015-06-15 22:35:29 Válasz a #230377. hozzászólásra
Szia Marczika!
Attól, hogy neked a kártyádhoz kötődik a biztosítás - függetlenül attól, hogy ingyen, vagy külön díj ellenében - az egy valós biztosítás, egy biztosító társaság van mögötte, aminek a díját a bank "lealkudta" úgy, hogy olcsóbban (akár ingyenesen) jutsz hozzá, mintha Te kötnél ugyannál a biztosítónál ugyanarra az összegre. Ha egyébként elegendő Neked az a szolgáltatás, amit nyújt, akkor csak el kell kérni a banktól a kötvényt/igazolást, és ettől kezdve tök mindegy, hogy hol kötötted. Erre szerintem nem csak azért van szükség, mert a macedónok esetleg kérik, hanem azért is, hogy ha orvoshoz szorulsz meg tudd mutatni. Ha csak a kártyádat mutogatod, azt fogja hinni, hogy azzal szeretnél fizetni !
Viszont minden utas részére kell biztosítás, de az alap biztosítás csak a kártya tulajdonoshoz kötődik, tehát erre külön figyelni kell!
#2304002015-06-15 22:50:55 Válasz a #230398. hozzászólásra
Szerintem ez nem az "általános lózung", hanem ezt fizeti. (Legalábbis én ezt értem belőle)
Ott van konkrétan:
Otthoni hozzátartozó értesítése
Szolgáltatók címének, telefonszámának megadása
Poggyászkeresés: ...eltűnt poggyászának felkutatására ... megtesziaz intézkedéseket
Orvosok, kórházak címének, telefonszámának megadása
Betegszállítás: szükség esetén megszervezi az egészségügyi intézménybe
szállítását, illetve hazaszállítását.
Holttest hazaszállítása: a biztosított halála esetén megszervezi a holttest hazaszállítását.
Ezeket szerintem csak szervezi.
Viszont fizet 100.000 Ft-ot halál esetén, a beteglátogató utazását 100.000 forintig és a szállodáját max. 40.000 forintig.
Ha úgy van, ahogy én gondolom, akkor ez nem az a kategória, amivel el szabad indulni, csak egy reklámfogás, hogy nekik is van ilyen. Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy mit írnak Neked. Megosztanád? (Van olyan kártyám is!)
#2304052015-06-15 23:23:12 Válasz a #230400. hozzászólásra
Hú, ezen most ledöbbentem, az OTP által a kártyáikhoz 'ingyen' adott biztosítás gyakorlatilag semmit sem ér. Míg más banknál oda van írva, hogy pl. a holttest hazaszállításának a megszervezése ÉS a költségek átvállalása, addig az OTP-nél csak a szervezés van a nyújtott szolgáltatások között, a költségeket ők nem vállalják át.
Szerintem ez nem az "általános lózung", hanem ezt fizeti. (Legalábbis én ezt értem belőle)...
...Ha úgy van, ahogy én gondolom, akkor ez nem az a kategória, amivel el szabad indulni, csak egy reklámfogás, hogy nekik is van ilyen. Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy mit írnak Neked. Megosztanád? (Van olyan kártyám is!)
Lehet, hogy igazad van; én nem akartam elhinni, hogy ennyire nem ér semmit. Természetesen megosztom, ha kapok választ, de nem vagyok optimista az ügyben.
az otp bankkártyájához ingyenesen járó baleset biztosítás utasbiztosítás esetén kevés, viszont kínálják a felfedező biztosítást, ami családi biztosítás, és egész évre, 11.100,- ft-ért. a szolgáltatási árakat összehasonlítva szerintem baráti.
... és valóban úgy van, ahogy korábban elhangzott, hogy nem a bank adja a biztosítást, mert minden biztosító mögött van egy bank ... a bank csak közvetíti a biztosító ajánlatát, tehát üzletkötési funkciót lát el.
megnéztem a "k and h" kártyához járó biztosítását, úgy látom, hogy ez nem családi biztosítás, csak a kártya tulajdonosának ad utasbiztosítási szolgáltatásokat ... tehát a család többi tagja nincs biztosítva. nekik külön kell megkötni. családi nyaralás esetén, nem biztos, hogy ez a módozat a kedvezőbb. a szolgáltatások összehasonlítása esetén, nekem az otp felfedező biztosítása kedvezőbb ... illetve aki eleve valamelyik bankkal szerződött már folyószámla vezetésre, annak a saját bankjánál érdemes érdeklődni.
amennyiben valakinek több bankkártyája van, akkor többszörösen van biztosítva ... pl. egy forint kártya, és egy deviza kártya esetén, mind a két kártyához jár külön-külön biztosítás, de csak a szerződőnek, a családnak nem. van lehetőség kibővíteni az alapbiztosítást, magasabb szolgáltatásokra, és egyben magasabb díjért
#2304632015-06-16 16:26:32 Válasz a #230455. hozzászólásra
Nekünk is Mapfre szokott lenni, már csak babonából is azt kötöm, hiszen eddig (lekopogom) soha semmi nem történt.
Valaki egyszer már talán irta itt a fórumon, hogy igénybe vették, és nagyon korrektek voltak. Mindjárt rá is keresek.
A 91. oldalon találtam pár pozitiv hozzászólást a Mapfréval kapcsolatban, jól emlékeztem, hogy nagyon korrekten állnak a dolgokhoz, szóval én maradok ennél az idén.
Szerintem ez nem az "általános lózung", hanem ezt fizeti. (Legalábbis én ezt értem belőle)
Ott van konkrétan:
Otthoni hozzátartozó értesítése
Szolgáltatók címének, telefonszámának megadása
Poggyászkeresés: ...eltűnt poggyászának felkutatására ... megtesziaz intézkedéseket
Orvosok, kórházak címének, telefonszámának megadása
Betegszállítás: szükség esetén megszervezi az egészségügyi intézménybe
szállítását, illetve hazaszállítását.
Holttest hazaszállítása: a biztosított halála esetén megszervezi a holttest hazaszállítását.
Ezeket szerintem csak szervezi.
Viszont fizet 100.000 Ft-ot halál esetén, a beteglátogató utazását 100.000 forintig és a szállodáját max. 40.000 forintig.
Ha úgy van, ahogy én gondolom, akkor ez nem az a kategória, amivel el szabad indulni, csak egy reklámfogás, hogy nekik is van ilyen. Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy mit írnak Neked. Megosztanád? (Van olyan kártyám is!)
Kaptam egy "kimerítő" egyoldalas választ, aminek az a lényege, hogy szinte semmit nem ér, illetve annyit, amit leírtál, na de különdíjért, jó pézért...
Én az Allianznál vagyok a kötelezővel. Mivel az autóm elmúlt 10 éves egy évvel, náluk kötöttem meg a kiegészítő Assistance24-et. Itt nem számít az életkor,a kötelező megléte a szempont. Érdekes egyébként a biztosítók hozzáállása ehhez, általában tíz évben húzzák meg a határt. Mintha egy 11 éves autó már roncs lenne.De sok 5-6 éves kocsit látok ramaty állapotba,arra kötnek,de pl az enyémre,mert több mint 10 éves és csak 90 ezer km van benne,nem kötnek.Mindegy.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Sajnos az idén 13 éves az autónk és már nem tudunk az utazási irodában biztosítást kötni (EUB). Nézegettem a biztosítókat de sajnos nem találtam olyat amelyik 13 éves autóra is ad biztosítást. Mi a KÖBÉ-nél vagyunk, de náluk sem köthetünk. Biztosítás nélkül pedig nem indulunk el. Előre is köszönöm!!